perjantai 8. maaliskuuta 2024

Jäätävää

 Ulkona on niin kylmä, hankikannot ja ...noo... on kaunistakin.

Toivoisin, että hiukan lumi sulaisi kuitenkin 

ja maisema muuttuisi keväisemmäksi...

Kylvöjä jo aloittelin, paprikat, chilit ja purjot. 

Chilien siemenet tilasin Yvonne Björkholmilta Oravaisista Pensalan kylästä. Pyysin Yvonnelta mietoja tai korkeintaan keskitulisia chilejä ja hänellä on melkoinen tietämys tässä asiassa kuten tomaattienkin kanssa.

Yvonne löytyy myös instan kautta @ybj6


Viikonloppuna laitan microdwarf-tomaatteja multiin muutaman lajikkeen.

Multiin laitoin myös puutarha-amarylliksia kaksin kappalein ja yhteen ruukkuun lukinliljaa. 

Toivon hiljaa mielessäni, että nuo puutarha-amaryllikset tekisivät sivusipuleita kuten maatiaisamaryllikset ennen vanhaan.



Mukavaa Naistenpäivän iltaa teille kaikille!

💗





24 kommenttia:

  1. Kivaa naistenpäivän iltaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa naistenpäivän iltaa sinullekin! Ihanat narsissit💛

    VastaaPoista
  3. Dear Saila,

    Yes, it's still cold a weather. The snow will not melt for a long time. Your daffodils warms my garden heart. They are very beautiful. What is the difference between garden amaryllis and they we buy before Christmas?
    Happy Women's Day!
    Hugs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Marit!
      It was so cold today - too cold! I hope that the snow is going to melt before midsummer! I love so much daffodils and waiting for blooming - they are so beautiful, especially I love the small varieties like n.bulbocodium, n.jonguilla, n.cyclamineus...etc. Those garden amaryllis are new to me but I understood, that they bloom for a longer time, the flowers are smaller and they make side bulbs like the old traditional varieties - I am not sure, but let see! I have been looking for traditional varieties of amaryllis for a long time, but they are not really available anymore.
      Happy Women's Day to You too!
      Hugs!

      Poista
  4. No jäätävää tosiaan!
    Mielenkiintoista nähdä, millaisia puutarha-amarylliksistä tulee.
    Aivan ihanat narsissi- ja koiranhammaskuvat!
    Hyvää naistenpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on todella niin jäätävää - ainakin tuntuu siltä, vaikka keväthepeneihin en vielä ole ollenkaan sonnustautunut. Oli pakko katsella hiukan viime kevään kukkakuvia ensiavuksi!
      Nuo amaryllikset ovat todella mielenkiintoisia! Yhdellä puutarhakaverilla on ollut tuollainen ja se on tuottanut hyvin kiitettävästi sivusipuleita, näistä toivon samaa!
      Kiitos!

      Poista
  5. Ihania kevään kukkasia. Täällä on lumi sulannut jo, toissapäivänä olin kasvihuoneessa siellä oli oikein lämmin kun aurinko paistoi. Paprikat oli kasvanut niin isoiksi että tarvitsivat uuden istutuksen, valkoinen Amyka, ruskea Chokolate cherry, oranssinvärinen, sekä keltainen. Ne onnistuivat tosi hyvin viime vuonna.
    Tomaatit saa vielä odottaa. Kirsikkatomaatit on minun mieleen.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika!
      Onpa siellä kevät jo aika pitkällä ja instan kautta olenkin katsonut, että sipulikukkien piipot siellä teillä nostavat jo innokkaasti päätään, ihanaa kevättä! Voi, joko niin isoja paprikan taimia - hienoa! Mielenkiintoisia lajikkeita sinulla! Tomaatteja kylvän vasta myöhemmin, mutta minulla on muutamia microdwarfin siemeniä ja ne aion kylvää tänään tai huomenna, ne ovat hyvin käyttökelpoisia myös ruukkupuutarhassa! Kirsikkatomaatteja pakastan mielelläni aika paljon, niitä lisäilen mielelläni pataruokiin jäisinä.

      Poista
  6. Myöhästyneet Naistenpäivätoivotukset!
    Olen kasvattanut muutamana kesänä paprika Zazua. Se on mieto ja hyvän makuinen. Sen siemenet ovat aika tyyriitä siihen nähden, että pussissa on kokonaista 4 siementä. Yksi ainokainen neljästä iti.
    Todella jäätävää. Päivisinkin pysyy miinuksella. Vaikka jalkakäytävät on pääosin jo sulaneet, nastakengät eivät olleen lainkaan liikaa aamuisella retkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos!
      Zazu on erinomainen paprika, viime kesänä sain siitä huomattavan suuren sadon ja olen omista paprikoista ottanut myös siementä, Zazun siementä ei aina ole saatavilla ja niiden hinta on todella korkea! Jos haluat, voin laittaa sinulle tulemaan keräämiäni siemeniä! Jos neljästä yksi siemen itää, niin aika alhainen itävyysprosentti, oletko reklamoinut siemenkauppaan - ehkä kannattaisi!
      Jäätävää on todella, nastoja minäkin hyvin aktiivisesti käytän!

      Poista
  7. Ihanat kukat! Meillä ei ole vielä hankittu siemeniä. Mutta kyllä ne ehtii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut niin jäätävää, että oli pakko palata viime kevään kukintaan hiukan - narsissien kukintaa odotan kovasti! Siemenhankintoja ehtii vielä hyvin tekemään, itse tilaan suurimman osan Ruotsin siemenliikkeistä, yleensä hyväksi havaitulta Fröbankenilta, sitä voin lämpimästi suositella, valikoima on erinomainen ja hinta-taso kohtuullinen.

      Poista
  8. Mitä tuossa narsissipenkissä kasvaa narsissien jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsissien jälkeen siinä kasvaa pääosin pioneita, joiden varjoon kukkineiden narsissien lehdet jäävät, kukat leikkaan pois tietenkin ja lehdet saavat tuleentua rauhassa. Pionien kanssa penkissä on marhanliljoja, digitaliksia, hiukan iiriksiä, valesormiangervoa (jotka muutan metsän puolelle tulevana kesänä), ritarinkannuksia (joiden piti olla matalaa lajiketta, mutta eivät sitten olleetkaan), ym. eli yleisnäkymä vähän sellainen cottage garden -tyyppinen kukkamaa, jatkuvakukintainen suurelta osin.

      Poista
  9. These flowers herald Spring. I really liked the flower bed with hyacinths. Have a beautiful Sunday.

    VastaaPoista
  10. Komeaa narsissien ja koiranhampaiden kukintaa! Täällä ei niin kylmää vuodenaikaan nähden ole, mutta sitäkin harmaampaa. Aurinkoa ei ole paljoa viime viikkoina näkynyt.
    Puutarha-amaryllis onkin itselleni ihan uusi tuttavuus. Onko se ruukussa kasvatettava vai pärjääkö se ihan kukkapenkissä myös talven yli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä jäätävyyttä koitan taltuttaa kukkakuvilla, tosin mullantuoksukin hiukan helpottaa - kylvin tänään microdwarfeja. Meillä on ollut suojapaikoissa ihan mukavaa, mutta tuuli on jäätänyt sään.
      Tuo puutarha-amaryllis on minullekin uusi tuttavuus. Voisi varmaan maassakin kasvattaa, itse laitan sen ruukkuun - talven yli se ei kyllä maassa pärjää eli nostan sen sisälle pelakuiden kaveriksi sitten syksyllä.

      Poista
  11. Hmm, pitäisköhän laittaa myös itse chilei kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita vain, vielä ehtii hyvin ja taimiakin saa ainakin puutarhamessuilta hyviä lajikkeita! Itse en kovin tulisesta tykkää, mutta nämä miedot ja keskituliset menee nyt kokeiluun. Meillä on kyllä lapset ja vävyt tulisen ruuan ystäviä.

      Poista
  12. Keväisempää tunnelmaa täälläkin kaivataan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että säärintama tuo meille lumet sulattavaa aurinkoa ja tuulta!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!