Kivipellon Saila

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sininen hetki

En ole juurikaan lumen ja pakkasen ystävä, hui, kaikkea muuta! Nyt meillä on kuitenkin oikea tai 'kunnon' talvi, 
pakkanen ja lunta ihan mahdottoman paljon. 
 
Täytyy kuitenkin sanoa, että on aika kaunistakin! Talvi on tarhurin fyysistä lepoaikaa, mieli tekee töitä koko ajan ja kiihtyvällä vauhdilla...kevät mielessä! 
Onneksi routa ei ole syvällä, 
se varmaan edistää kevään etenemistä, hienoa!


Sininen hetki hiljentää minut lähes joka päivä. 
On vain niin kaunista! 


Nöpön kanssa käytiin hiukkasen kuvailemassa eilen illalla 
ennen saunan lämmitystä. 
Ihan koko kierrokselle Nöpö ei jaksanut/viitsinyt tulla mukaan...

Minulla alkoi juhlavuosi...
kymmenet vaihtuvat sitten joskus vuoden aikana. 
Kaksi hanimuunia on tiedossa, saman ihanuuden kanssa vielä lisäksi. 
Yksi sarananvaihtokin maaliskuulla. 
Messumatkoille en varmaan tänä vuonna lähde, 
ehkä vain Uuteenkaupunkiin, jos tytär minut sinne vie. 
Siementilauksia olen tehnyt aika monta. 
Vähemmän esikasvatettavia, tomaatteja kyllä kolmisenkymmentä lajia ja kurpitsoita useita lajikkeita, 
pidän pyöreistä muodoista kovin! 
Paljon suorakylvettäviä kesäkukkia on tulossa ja yrttejä.

Kaikkea hyvää alkavalle viikolle! 
Pysytelkää lämpimänä!

 

60 kommenttia:

 1. Voi Nöpöliä ♥
  On todella kaunista, pakko myöntää. Ja on tästä hyötyäkin! Litimärkä jalan (ja kiven) alla painuva maa on jäätynyt kivikovaksi, siinä oli tosi hyvä pyöritellä kiviä kivimuuriin tänään! Ei onnistunut vielä pari viikkoa sitten.
  Mutta sitten, kun pari kiveä on vielä muureihin siirtynyt, voisikin kevät jo saapua :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpö on niin ressukka, tassua pitää nostaa mukamas :D

   Kaunista on ja tuo sininen hetki vallankin. Että kivenpyöritystä jälleen olet harrastanut ja kovalla maalla se onnistuukin paremmin kuin märässä ja pehmeässä, onneksi kuitenkaan routa ei ole kovin syvällä, vaikka pinta onkin jäinen. Kevät tosiaan voisi saapua :D

   Poista
 2. Kauniita lumisia kuvia. Minä pidän kyllä talvesta, varsinkin silloin, kun se näyttää parhaat kasvonsa kuten nyt. Tavanomaisella kävelylenkillä mieheni kanssa ihailimme kilvan kaunista lumen kauttaaltaan verhoamaa maisemaa. Täysin tuuleton, muutama asteinen pakkasilma ilma teki lenkkeilystä lisäksi tosi miellyttävää.
  On sinulla ihana kuvauskaveri. Taisi tassuja kuvasta päätellen hieman paleltaa.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on talvi parhaimmillaan, kohtuullista pakkasta ja puhdasta lunta. Ensi viikon loppupuolella jälleen nollakeliä luvataan, tällainen kuiva pakkaskeli olisi mukavampi. Nyt on oivalliset lenkkikelit, kun ei paljoa tuulekaan.

   Kuvauskaveri kulki edellä, vaikka lumi ilmiselvästi tuntui tassujen alla kylmältä. Pihapiiristä Nöpö ei kauemmaksi lähtenyt.

   Kiitos Kruunu Vuokko!

   Poista
 3. Nöpö ei taida arvostaa lunta ja pientä pakkasta ensinkään. Itsekin ihailen kauniita, kuuran huurtamia puita maisemassa. Onneksi on menty vasta pikkupakkasilla, joten ulkoilu on tosi mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan Nöpön kanssa sellaisia kevät-kesä-syksyeläjiä, lumesta me emme oikein välitä, vaikka nyt onkin kaunista ja lumi puhtaan valkeaa ja pehmeää, puut kuurassa. Onneksi on ollut vain pikkupakkasia, vaikka muutamana päivänä tuuli antoi pakkaselle lisää puhtia. Kovempia pakkasia en kaipaisikaan.

   Poista
 4. Onko Nöpön käpälä siinä hänen "klassikkoasennossaan" (jos oikein muistan) vai nipisteleekö nyt kylmä tassua? :) Sininen hetki on tosiaan 100 % läsnä kauniissa kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, juurikin siinä klassikkoasennossa, välillä tassu vaihtuu vasemmasta oikeaan :D Nöpö ei oikein kylmästä ja lumesta tykkää.

   Sininen hetki on niin kaunis!

   Poista
 5. Lumi kaunistaa maiseman ja sininen hetki tuplaa sen kauneuden. Teillä on muutenkin niin kaunista vanhoine rakennuksineen ja puineen.
  "Ota nyt äkkiä syliin, ettei yksi pieni Nöpö-kissa ihan tyystin jäädy. Ja sitten pian uuninpangolle lämmittelemään."
  Sinulla on monimerkityksellinen vuosi aluillaan. Vaan miten saman miehen kanssa voi viettää kahta hanimoonia? Harvemmin tietysti kahden eri miehenkään kanssa honimoonia vietetään. Tarjosit minulle iltapähkinän purtavaksi.
  Uudet saranat vaativat pitkän toipumisajan, mutta kunnon motivaatiolla siitä selviää. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!

   Totta, luminen maisema sinisen hetken aikana on todella kaunis. Nyt kuiva pakkaslumi on niin ihanan puhtaan valkoista.

   Nöpö ei kauaa ulkona viihdy, pikkuisen pitää mammaa valvoa kuvausreissujen aikana ja sitten lämpimään :D.

   Kyllä vaan! Ajattelin joskus nuorena, olin 25 vuotias kun isäni kuoli ollen juurikin minun ikäinen eli olisi täyttänyt 60 vuotta, että onpa hän vanha...vanha ja vanha, se kai riippuu katsojan vinkkelista, enää ei kuuskymppinen ole vanha, ikähän on pitkälti laskennallinen vai mitä :D

   Kyllä saman miehen kanssa voi ja pitää viettää hanimuunia monta kertaa vuodessa. Ensimmäinen hanimuuni suuntaa Madeiralle, toisen paikka vielä avoin, lähtöaika on varma kuitenkin, seikkailumielellä siis mennään, suunta etelään päin. Mies on paras mahdollinen ja ihana :D.

   Uudet saranat vaativat pitkän toipumisen, onneksi silloin on kevät jo pitkällä ja ulkona pääsee liikkumaan sauvojen kanssa pelkäämättä muksahtamista ja kuntoutumaan. Taimetusta kyllä aion harrastaa, mullantuoksu on parasta terapiaa :D

   Poista
 6. Sinisessä hetkessä on jotain käsittänättömän upeaa, taianomaista tunnelmaa. Pyrin aina jos vain pystyn, huomioimaan sen hetken.
  Tämmöisistä talvista tykkään, kuin täällä on ollut - lumi tuli ajallaan (marraskuussa) ja sitä on sen båcerran että suojaksi kasveille, ei yhtään enempää.
  Sinulla kasvatusauunnitwlmat ovat järjellisissä mitoissa - muistelen että sinulla on tomaateissa lyhyt esikavatus. Oi laitathan sitten tomaattipostauksen joskus kylvettävistä lajeistasi, odotan sitä kovin :)
  Sinulla juhlavuosi edeasä, niin se aika kuluu, minulla vielä neljä kunnes tulen uudelle kymmenelle. Vai että saranan vaihtoa - mutta entistä parempaan 👍.
  Oikein mukavaa sydäntalven jatkoa, pian on kevät - ihan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nimenomaan taianomaista, silloin tekee mieli mennä ulos hiljaisuuteen ihan vain katselemaan, tai jos on sisällä, pitää sammuttaa valot ja katsella hiljalleen sinistyvää iltaa.

   Tällainen talvi on tosi hyvä, pikkupakkasta, hiukan lunta ja routa ei ihan peruskallioon saakka mene. Lumi suojaa kasveja juuri mukavasti.

   Minulla on aika lyhyt esikasvatusaika tomaateilla ja satoa on tullut hyvin. Hiljalleen olen vähentänyt pihvitomaattien kasvatusta ja aikaisia lajikkeita etsiskelen (niitä jotka ns. kestävät viileää kesää). Postauksen tomaateista tulen tekemään, kaikki tomaattilajikkeet on nyt tilattu.

   Juhlavuosi on aluillaan. Sinulla on vielä hyvä tovi samoille kymmenille :D. Ensimmäisen hanimuunin jälkeen polvi vaihdetaan, kevät ja alkukesä on aikaa kuntoutua ja sitten onkin aika lähteä uudelleen hanimuunille :D, eikös ole hyvä suunnitelma!

   Kiitos Tuulikki!

   Poista
 7. Kiva postaus ja tuo Nöpö on niin ihana! Mä en tykkää talvesta yhtään..ja lumityöt on inhokkihommia, mutta kevättä kohti mennään ja se on ihanaa!Oikein kivaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!

   Nöpö on tosi ihana kisuherra :D Talvesta en näin vanhemmiten minäkään tykkää juurikaan, toisaalta se on tarhurille latautumisen aikaa, haaveilun aikaa myös.

   Poista
 8. Tällaisesta talvesta minä tykkään, lunta ja pakkasta. Luminen maisema on todella kaunis, erityisesti siniset hetket, kuten sinun kuvissasi. Sinulla onkin erityinen vuosi edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen kuiva pakkaskeli on kiva, puhdasta pehmeää lunta ja kauniit huurteiset puut, upeat siniset hetket.

   Erityinen vuosi on todellakin edessä :D

   Poista
 9. Tuota samaa sinistä olen myös ihaillut ja kauniisti olet sitä taltioinut kuviin! Kuulostaa piristävältä, että kylvöasiat ovat jo nousemassa mieleen. Sinistä sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Hiljaa iltaa kohden sinistyvä luminen ja kuurainen maisema on todella kaunis.
   Kylvöasiat ovat vahvasti jo mielessä, melkein kaikki siemenet on tilattu, paljon suorakylvöjä tänä vuonna, paljon kukkiakin :D

   Poista
 10. Meillä on aika ohuelti lunta, ja sänkipellolla näkyy sänki vielä... pakkasta kyllä oli yhtenä päivänä -16 astetta ja alkavalle viikolle on kai luvattu pari kylmää päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen puhdas lumi on niin kaunista ja onneksi kovia pakkasia ei ole vielä ollut - toivottavasti niitä pakkasia ei tulisikaan. Ensi viikon lopulla tulee tai suojakeli...

   Poista
 11. Hanimuuneja yhden ja saman miehen kanssa ei voi olla ikinä liikaa! Nauttikaa toisistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, hanimuuneja saman ihanuusmiehen kanssa ei ole koskaan liikaa! Kyllä, meillä on aina niin mukavaa, Kivipellon isäntä on ykkösluokan matkaseuralainen.

   Poista
 12. Meikäläinen kyllä nauttii tälläisestä lumisesta talvesta. Mä niin nautin! Beibe on käynyt pari kertaa pilkilläkin, mutta minä vain lumikenkäilen! Pilkille täytyisi kyllä mennä, jos vaikka saisi ahvensoppa aineet...

  Kyllä täälläkin on mietitty kevään kylvöjä, mutta minä haluan nauttia ensin tästä kunnon talvesta. Kyllä niitä kasvimaahommia saa taas tehdä ihan väsyksiin asti. Onneksi tuli aikas paljon kylvettyä jo syksyllä!

  Mukavaa alkavaa viikkoa Kivipeltoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein talven ystävä en ole paitsi tietenkin se on oivallinen lepo-/suunnitteluaika. Lumikenkäily on varmaan tosi kivaa. Pilkillä ei olla vielä käyty, ensi viikolla kai alkaa madepilkkiaika taas. Ahvensoppa onkin hyvää.

   Syyskylvöjä mietin kanssa, mutta niitä sitten vasta kylvän, kun ne lavakaulukset on laitettu.

   Kiitos Marketta!

   Poista
 13. Hienoa, että on lunta, sillä eihän se talvi tunnut muutoin talvelta. Tosin meillä sitä on ollut ihan liiaksikin saakka. Sinulla on sitten monet juhlat tiedossa tälle vuodelle. Mukavaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvella lunta pitää olla jo kasvien suojaksikin ja ettei routa menisi kovin syvälle. Kohtuumäärä meillä on lunta satanut ja on ollut helposti pukattavaa pakkaslunta suurin osa.

   Paljon on tänä vuonna aihetta juhlaan :D

   Kiitos Liisa!

   Poista
 14. Kissat tietävät, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä! Lunta on ihan tarpeeksi. Tosin nyt on meille luvassa taas vaihteeksi plussakelejä loppuviikolle! Hienoa, että tiedossa hanimuuneja! Niitä on varmasti kiva odotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kissat tosiaan tietävät ja tietävät myös kuinka saa emännän tuomaan herkkuja ja paijaamaan :D Lunta on jo paljon, melkein tarpeeksi tosiaan, meillekin luvataan suojakelejä, niitä en kyllä kaipaa.

   Kaikkea kivaa on tiedossa ja sitä kovasti odottelen!

   Poista
 15. Niin kaunista! Ja suloinen kaveri vielä mukana <3. Sulla onkin sitten kaikkea ihanaa tiedossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen hetki ja puuterilumi ovat kauniita ja Nöpöhän ei minua mielellään yksin päästä pihaan seikkailemaan :D Kaikkea ihanaa on tiedossa... :D

   Poista
 16. Siniset hetket onki yks pohojoosen pallonpualiskon erikoosuus. Aina huamionarvoone hetki. Sullonki kaikkia kivaa tiaros, hanimooniaki oikee kaksin kappalein. Hyvä, että sullon ny niitä lavakauluksia, nii on operootunaki helapompi kasvattaa.
  Nöpö ressukka, mutta pian on taas lämmittävän kevätauringon aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, kaunis erikoisuus todellakin ja sitäkin varmaan ulkomaiset matkailijat ihailevat kaiken muun kauniin lisäksi. Kaikkea kivaa onkin tulollaan ja hiljalleen sitä varten varustaudun :D hanimuunit ovat ihania!

   Lavakaulukset ovat nyt tosi ajankohtaiset ja helpottavat tarhurointia, kauluksia tulee kolmeen kerrokseen päällekkäin, pääsen kylvämään ja hoitelemaan taimia. Helpompi puuhastella kyynärsauvojenkin kanssa.

   Nöpö on pikkuinen mussukka, kevättä hänkin odottelee ja lämpimiä aurinkokylpyjä,

   Poista
 17. sininen hetki on lumoavan kaunis ja minulle myös niin rakas. myös kuopuksemme on nimetty sen mukaan Siniksi.
  teillä on tiedossa ihana reissu Madeiralle. sinne haluaisin itsekin uudestaan, itse asiassa meidän piti mennä viime vuonna uudelleen mun pyöreitä viettämään, mut tuli muutos suunnitelmiin, ihan mieluinen sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen hetki on kaunis, ihan alussa se on lähes vaaleanpunainenkin :D. Meillä on mukava reissu tiedossa, kaikkea olen suunnitellut matkan varalle. Kovin paljoa en varmaan kävele mutta mennään bussilla, sekin on aika jännää. Täytyy muistaa ottaa bussikortit mukaan :D

   Poista
 18. Talvi on minusta upeaa aikaa. Vaikka on joskus paljon lunta ja pakkasta , silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon talvi on toisaalta aika mukavaa, vaikka melko viluhinen ihminen olenkin ja aina pelkään kaatumisia, piikkareilla menen aika paljon ja metsässä on kiva taapertaa hangessa, pehmeä lasku siellä jos muksahtaa.

   Poista
 19. Sinisessä hetkessä on ihan taikoo. Kaunista ! Mukavoo on siulla tiijossa, tuo operointikin on siinämielessä jos kivuista piäsöö erroon! Tuo Nöpö on kommii kissa.
  Meillä pakkanen paukkuu -27. Talavi ei mäne tavoittaan, meilläpäin sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen hetki on kaunis ja taianomainen :D

   Operaatioon olen ollut tyrkyllä jo kahdesti, mutta sarana ei ole ollut tarpeeksi huono, nyt on ja tuttu lääkäri sen leikkaa. Kesää kohden toivun ja pääsen kuntoutumaan niin hissuttelemalla kasvimaalla ja pieniä lenkkejä tehdessä.

   Jopas teillä pakkanen paukkuu melkoisissa lukemissa. Tänään meillä oli vain -11 astetta...suojaa luvattiin, siitä en oikein tykkää. Teillä on varsin viisas sanonta :D

   Poista
 20. Talviset maisemat ovat kauniita, etenkin sininen hetki. Pakkasen ystävä en ole lainkaan, eikä lumityötkään enää oikein innosta, siis kevättä ootellaan:)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvinen pakkasmaisema on todella kaunis, vielä sininen heti siihen päälle :D kovista pakkasista en minäkään pidä. Meillä isäntä ei anna minun tehdä lumitöitä, vaikka innokkuutta olisikin :D

   Odotellaan kevättä, tulossa se jälleen on!

   Kiitos Sirpa!

   Poista
 21. Sininen hetki on aina yhtä mykistävää, varsinkin kun lunta on noin paljon.
  Ja sun tämän vuoden suunnitelmat kuulostavat kyllä niin hyville. Kaksi hanimoonia saman ihanuuden kanssa, sai hymyn huulille ja vielä synttäritkin päälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen hetki on kaunis ja meillä on pitkästä aikaa melko paljon lunta.

   Nyt taitaa ollakin hyvät suunnitelmat. Melkein kaikki siemenet on tilattu, paljon lankaa hankittu ja luettavaa. Ensin hanimuuni ja sitten sarananvaihto, pian on aika kuntoutua ja perhe auttaa kevättöissä.

   Kaksi hanimuunia on tosi ihana asia, useampikin voisi olla...varmaan pikkuisen kesäretken kotimaassakin teemme :D Hamina tattoo olisi aika romanttinen kohde, vai mitä :D. Perheelle sanoin, etten vietä synttärijuhlia - pidämme vain hiljaisen hetken onnellisten vuosien muistolle ja tuleville uusille onnellisille vuosille.

   Poista
 22. Kyllä on kaunista ja ihana kissa teillä! On ihanaa katsella lumista maisemaa ja samalla ajatella että kevättä kohti kuitenkin mennään. Sinulla on kiva blogi! Käy joskus vierailulla :) Mukavaa viikkoa, ei upota lumeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasen sokeroima luonto ja sininen hetki ovat tosi kauniita! Nöpö on ihana, mun puutarhakisu - vanha herra, ihanuus!

   Kiitos! Kävin jo vastavierailulla blogissasi ja se tomaattihillo piti heti käydä katsomassa, varmaan ihanaa! Meillä kasvaa paljon tomaatteja ja tuollaiselle hillolle on kysyntää meilläkin.

   Toivottavasti keli pysyisi pakkasen puolella, suojasta en välittäisi!

   Poista
 23. Voi ihanuus miten kauniita talvikuvia, tuollaiset siniset hetket on upeita♥ En minäkään pakkasesta välitä, mutta lumesta kyllä tykkään kovasti:) Ihana kun on tulossa tuollaisia hanimooneja:) Suloinen Nöpö♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniset hetket ovat upeita ja pakkasen sokeroima luonto. Kovasta pakkasesta en pidä, tosin en suojakeleistäkään, lunta on aika paljon ja se suojaa puutarhan aarteita!

   Hanimuuneja kannattaa harrastaa, ne ovat tosi kivoja :D

   Nöpö on mun ihanuuteni, Sulokin tietenkin!

   Kiitos Päde!

   Poista
 24. Mahtava sininen hetki. Voi nöpöä. Tassut jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pakkanen vielä kauniisti huurtanut puut. Tykkylunta meillä ei onneksi olekaan! Nöpön tassut palelevat, onneksi miestenhuoneen pehmeä peti on odottamassa :D

   Poista
 25. Kaunista katseltavaa on maisemat talvella. muuten en kyllä talvesta,enkä lumesta tykkää. ollapa vaan kesä. Nöpö raukkakin näyttää siltä,että paleltaa,kuka nyt paljailla tassuilla haluaisi lumessa tarpoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasmaisema talvella on tosi kaunista, sokerihuurteista ja iltaa kohden tunnelmallisesti sinistyvää hämärtyen hiljalleen. Nöpö ei kyllä talvesta tykkää yhtään!

   Poista
 26. Ihania kuvia. Tunnelmaa ja hiljaisuutta. Voi Nöpöö, ei ole mikään kissan ilma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Talvinen sininen maisema on niin kaunis! Ei todellakaan ole mikään kissanilma :D.

   Poista
 27. Aivan mahtavia lumikuvia, ihania. Nyt pitää nauttia näistä kauniista maisemista.
  p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan ?
  samalla voit katsella minun lumimaisemakuvia.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!