sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Hormooneita

Vuosien varrella olen hiljalleen alkanut uskomaan, että miehillä taitaa olla erityisiä juhlapyhähormooneita. Varmimmin hormoonituotanto voimistuu tapaninpäivänä ja pitkänäperjantaina, toki muulloinkin, ehkä pyhät pakkaavat päälle, kädet kaipaavat tekemistä, nenä polttoöljyn tai bensan tuoksua, elimistö kaipaa miehistä masiinaa...


Eilen meillä oli isännällä tapaninajot...no ei ihan tietenkään kovinkaan perinteiset. Syksy hankittiin perunamaan kääntöä heinäpellosta. Eilen oli se oikea päivä. Traktori lämpiämään ja vältit perään. Kohmeinen maa totteli kyntäjää, perunamaa on nyt nurmesta käännetty, kuulemma ehkä liian pieni, varmaan tänään kääntyy vielä lisää, traktorihormoonin tuotanto nousi ja elimistö nautti miehisestä puuhasta! Traktorihormoonin lisäksi meillä vallankin pitkänäperjantaina erittyy moottorisahahormoonia tai ihan vain puunpilkkomishormoonia. Kuullostaako tutulta?



Kummitytöltä sain joululahjaksi ihanan kranssin oveen...tällä kertaa sillä oli vähän nimikin, kai, Kivipellon hyypät! Nauratti! Kiitos kummitustyttö!



Emäntähyyppä

Isäntähyyppä
Aamulla näkyi vielä kuu. Aika hauska yhdistelmä, kuu laskee auringonsäteiden kutitellessa!


Mukavaa alkavaa viikkoa, vuoden viimeistä viikkoa!

28 kommenttia:

  1. Ihana kranssi! Juu, tuttuja ovat meilläkin nuo miehiset ajot:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miellyin siihen itsekin kovasti, mun värimaailmaani.

      Pitkien pyhien aikana tekemisen tarve kristalloituu ja sitten otetaan konevoima avuksi ja hommiin, rentouttavaa sekin varmaan!

      Poista
  2. Kivasti lepäilee tuossa kuusien sylissä. Meil ei oo mitkää hyrrännyt, ei kyl oo traktoriakaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyypät on paikkansa löytänyt ja siinä tyytyväisenä kuusten sylissä istuvat!

      Poista
  3. Ihanan hauska nimi kranssilla :)

    VastaaPoista
  4. Juu aika tutuua, miehet tuppaa juhlapyhillä pitkästymään, mutta empä oo ennen kuullu Tapanina kynnetyn, on kelit kyllä outoja.
    Ihana tuo kranssi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä Kivipellossakaan aiemmin Tapanina ole kynnetty, nyt on ja maa oli rapsakkaa, pinnasta vähän vain jäässä, vältit leikkasivat maata helpolla. Aika tahtoo pitkinä pyhinä tulla pitkäksi miehellä, jolla pihalla riittää askaretta ja puuhastelua.

      Kranssista tykkään myös kovasti!

      Poista
  5. Hyvä se on kun miehille askareita! Pysyvät pois tieltä sopivassa määrin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen samaa mieltä ja tosi miehistä puuhaa löytyikin oikein koneen kanssa :D

      Poista
  6. Joo, mäkin voin hyvällä omalla tunnolla laiskotella ja viettää pyhiä. Mutta mies tarvitsee usein jo jotain tosi toimia muutaman päivän jälkeen. :)
    Aivan ihana tuo kummityttösi kranssi. Se on tosi kaunis, eikä niin jouluinen ettei sopisi koko talven kranssiksi.
    Leppoisia välipäiviä Kivipeltoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!

      Meillä isäntä alkupyhät usein lukee ja sitten alkaa kyljet puutumaan ja sitten hiippaillaan pihalle katsomaan jotain askaretta. Itsellä riittää luettavaa ja käsitöitä joten aika kyllä sisälläkin kuluu, tosin aurinko herättelee hiukan jo uloskin kukkapenkkejä tutkimaan.

      Kranssista tykkään itsekin kovin, se on hiukan erilaisempi kuin aiemmin ja kuten sanoit talven kranssi.

      Leppoisia välipäiviä sinne Teillekin!

      Poista
  7. Mieshormooni jylläsi tänä aamuna niin pahasti, että Vanha herra hävisi merelle moneksi tunniksi. Oli uittanut kolme verkkoa lisää jään alle entisten kolmen lisäksi. Minä autuaallisessa rauhassani luin kirjaa ja söin loput (herran) suklaat pois pahentumasta.

    Meillä ei voisi kyntää, sillä pakkasta on kahdeksan astetta ja eilisen myrskyn jäljiltä kaikki on niin kauniin valkoista. Ei kyllä ole traktoriakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieshormooni teettää kaikenlaista miehistä ja tuo verkkojen uittaminen kuuluu samaan kategoriaan! Joko Teillä jäät ovat niin vahvoja että sinne arvaa mennä, kyllä vissiin! Hyvä että söit suklaan kulkemasta ja pahentumasta!

      Niin Teillä taitaa ollakin jo luntakin ettei se kyntäminen senkään vuoksi käy laatuun :D

      Poista
  8. Voi Saila postauksesi oli mitä riemastuttavin pitkästä aikaa, siis kaikista täällä. Vältit kiinni ja kyntöpellolle Tapania ajamaan ja vanha peltomiehen sääntö siinä tuli todistettua: " parenpi sian tonkima syksyllä kuin keväällä kynnetty".
    Syksyllä tulee varmasti hyvä perunasato, ihan näen silmissäni kauniit puhtaat ja terveet perunat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Traktori kutsui, kyntöä oli suunniteltu jo tovi ja ajoitus sattui siis Tapaniin, hormoonikertymä oli kai maksimissaan ja auringonsäteet kutsuivat peltomiestä työhön! Toivottavasti perunasato on syksyllä hyvä, kommuunin potut tuohon maahan laitetaan, omaan kasvimaahani laitan hätäperunaa!

      Mukavia välipäiviä Molley ja rapsutukset Maijalle!

      Poista
  9. Hah-hah... Naurattaa nuo traktorihormonit. =D Kauniin kranssin sait kummitytöltäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä naura, se on vakava asia...tosi miehelle 😊. Kummityttö on niin taitava tekemään kaikkia kivoja juttuja!

      Poista
  10. Kiitos, oli hyvän mielen kirjoitus :) Rauhaisaa loppuvuotta teille hormooneilla ja ilman! :)

    VastaaPoista
  11. Kukin viettää joulua tavallaan näemmä, päristellen tai ei :) Näin kaupunkilaisesta ei ehkä kuulostaa aivan tutulta nuo mieshommat....Kranssi on oikea herkku, taitava kummityttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluna kun isäntä on aikansa lueskellut ja köllötellyt, alkaa kädet kaipaamaan toimintaa ja sitten mennään päristelemään milloin milläkin koneella!

      Kyllä vain, kummitytölläni on silmää kauneudelle ja taitoa!

      Poista
  12. Upean kranssin saitte kummitytöltä!
    Leppoisia välipäiviä, vai pärinäntäyteisiäkö;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana on kranssi myös mielestäni!

      Kiitos Pioni! Meillä isäntä ahkeroi töissä ja minä saikkuilen.

      Poista
  13. Todella kaunis kranssi. Ihana kummityttö teillä.
    Olipa hauska postaus. Miesten hormonituotannon käynnistyminen vaatii yleensä vielä jonkin moottorikäyttöisen vempaimen. Homma kun homma sujuu miehiltä, jos siihen voi hyödyntää elektroniikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kummityttö on ihana ja taitava sekä avulias myös!

      Kiitos Between! Juu, olen huomannut saman, kone täytyy olla! Kerran siivoilin valkosipuleita ja appi tuli siihen katselemaan ja kysyi että olisikohan tuohon olemassa mitään konetta :D

      Poista
  14. Niin uhkean muhkean kranssin on kummityttösi tehnyt, kaunis!
    Vai juhlapyhähormoonit teillä jylläävät. Meillä ei tällä kertaa, ainoastaan apukeittiön lattiakaivot piti aukaista kun pesukoneen vedet tulvivat lattialle. Ei sentään tullut vesivahinkoja, sen verran viemäri veti kuitenkin. Ja juu, minä pesen pyykkiä joulunakin....
    Voi hyvänen aika, miten paljon orkideoita tuossa edellisessä postauksessa! Varmasti paljon ihania muistoja on sinulla varastossa tuolta matkalta!
    Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle, vaikka se kevät ei vielä ihan tullutkaan. Meilläkin aamulla 10 astetta pakkasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummityttöni tekee meille jouluksi kranssin, kuusesta sen aina toivon saavani. Tänä vuonna värimaailma oli hyvin kaunis ja nuo hyypät ihania!

      Meillä jylläävät juhlapyhähormoonit, vahvasti isännällä ja kyllä meilläkin pyykkiä pestään juhlapyhinä myös :D Onneksi Teillä ei vesivahinkoa tullut, se olisi ollut aikas kurja paikka! Varmaan säikähditte perusteellisesti!

      Kuvia otin paljon, kuvamuistot ovat ihania ja niihin on mukava palata kun ulkona sataa tai muuten vain harmittaa.

      Kevät kyllä tulee keikkuen, pakkasta nyt ja aurinkoa! Meillä ei ihan noin paljon pakkasta ollut mutta oli muutamia askeleita. Nöpö uskaltautui ulos ja tassut melkein jäätyivät pojalla, pelastin nuppusen ja sain puskun ja kehräyksen palkasi!

      Mukavaa alkanutta vuoden viimeistä viikkoa Sinullekin!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!