Kivipellon Saila

perjantai 11. syyskuuta 2015

Markkinoilla

Joka syksy vietetään Nokian Siurossa Knuutilan kartanossa syysmarkkinoita. Paikalla on markkinamiehiä ja -naisia myymässä kaikenlaista käsitöistä maan hedelmiin. Parina vuonna paikalla on ollut myös metrilakun ja irtokarkkien myyjä, joskin ympäristöön se ei mielestäni sovi laisinkaan.

Historiaa ja tietoa Knuutilan kartanosta löytyy täältä.

Aurinko helli markkinapäivää. Paikalla oli ihan mahdottomasti väkeä, myyjiä ei niinkään kovin paljon ollutkaan ja todella leipomusten ja maan hedelmien myyjiä kaipasin. Olen ollut joitakin kertoja myös itse markkinanaisena myymässä satoani, tosin siitä on vierähtänyt muutama vuosi.

Mutta Knuutilan kartano on hyvin kaunis miljöö. Siuro-seura on ollut hyvin aktiivinen paikan kunnossapidosta, nyt remontoidaan navettaa vuokrattaviksi työ- ja kokoustiloiksi, aitasta on tehty aittahotelli, väentupaa jossa on myös leivintupa sekä päärakennusta vuokrataan juhlatilaisuuksia varten pakettina aina ruokaa ja majoitusta myöten tai ihan vain tiloina.

Navetta


Näkymä navetan takaa Kulovedelle


Aittahotelli

Aittahotellin sisäänkäynti

Nukkumatilat


Aittahoitellin takaa, Kuloveden suuntaan. Yrttimaa ikkunan alla...

...aidan vieressä kesäkukkamaa ja grillipaikka.

Aittahotellin vierestä vie tie kesäteatterille ja omenapuutarhalle
Kesäteatteriin pääsee myös toista kautta, portin päällä kasvaa humala, se kiipeää puuta pitkin ylöspäin
 
Jatketaan kartanon päärakennuksen suuntaan...

Pihapiirissä kasvaa komeita puuvanhuksia, jalopuita. Tässä upea vanha lehtikuusi.
Avoin ovi kutsuu sisään.

Valo tulvii kuistin ikkunasta, pitsiverho lisää kodikkuutta. Ikkunan alla kasvoi valkosia ja kermanvärisiä liljoja sekä kuunliljoja.
Eteinen ja känn... eikun oikea puhelin!
Vasemmalle sisääntulosta on vaakunahuone tai siksi minä sitä kutsun.
Seinäpaperi on hyvin isänmaallinen...
...samoin boordi.
Ruusuhuone on lempihuoneeni!
Seuraavaksi saliin, talon kummitus on kai päässyt kuvaan?
Ja ihana seinäpaperi täälläkin!
Ajanmukaista taidetta seinillä.
Luulen, että huone on jonkinlainen etuhuone?

Kaunis seinäpaperi täälläkin.

Seuraavaksi oli keittiö, sieltä en väentungoksen vuoksi ottanut kuvaa. Join kupin teetä ja söin nisun, nautin ne kuistin kauniissa valossa!

Sitten oli aika jatkaa matkaa väentupaan.

Väentupa
Sää suosi, ostin käsilaukun, en muuta. Päivä helli, kävelimme esikoisen ja prinsessan kanssa autolle hissuksiin. Piha kartanon piharakennusten alueella on hyvin hoidettu. Matkalla parkkipaikalle virtaa pieni oja, sen varsilla on kauniit istutukset ja valkoiset puusillat ojan yli. Suuret ruttojuurikasvustot peittävät ojanpiennarta myös.

Neitoperhonen on jäänyt nauttimaan auringonsäteistä! Olipa kivat markkinat tai oikeastaan tulimme nauttimaan paikan hengestä, siksi haluan käydä täällä markkina-aikaan ja joskus muulloinkin, nauttimassa.

Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Voi miten mielenkiintoinen paikka! Tuonne menen, kunhan tulen sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kaunis ja mielenkiintoinen ja pitkällä siimalla tulee Kulovedestä kuhaa!

   Poista
 2. Kaunis miljöö ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Niin paljon on näkemättä - mutta nämä kuvamatkatkin ovat mukavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knuutila on niin kaunis paikka! Täällä blogistaniassa on niin kivaa, kun ihmiset käyvät niin erikoisissa paikoissa mistä ei ole koskaan edes kuullutkaan, niin pääsee kuvamatkalle ihailemaan paikkoja ja mahdollisesti joskus itsekin niihin paikkoihin voi tie löytyä :D

   Poista
 3. Onpahan kaunista ja kovin kauniita tapetteja. Minua kiinnostaisi tietää tuosta maalaustyylistä jota näkee eli punaista ja keltaista ovia, mihin se perustuu kun sitä on niin paljon. Liittyykö siihen jokin historiallinen tarina?

  Mukavaa viikonloppau Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua Sinullekin Tiia!

   Oven värin historiaa hain, se alkoi kiinnosstaa minuakin! Takaraivossa mulla on sellainen muistikuva, että olisin aiheesta joskus kuullut luennon ja ettei oven värin valinta ollut sattumanvaraista, syytä en tiedä. Tuohon aikaan tosin se saattoi liittyä myös värien saatavuuteen, puna- ja keltamulta keitettiin itse ja mahdollisesti maalarin silmää hiveli se että ovia korostettiin ja siksi ne maalattiin talon väristä poiketen keltamullalla, mutta jos talo oli keltamullattu, en ole nähnyt niissä punaisia ovia...mielenkiintoinen asia!

   Poista
 4. ♥onpa niin kaunis paikka kaikkineen!

  VastaaPoista
 5. Kaunis paikka ja hienot kuvat sieltä. Markkinoista huolimatta hyvin seesteinen tunnelma. Ikäänkuin aika olisi tyystin pysähtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on todella kaunis ja seesteinen. Markkinatunnelmakin oli aikas levollinen, ihmiset iloisia ja juttelevaisia. Rakennuksia on taidolla remontoitu.

   Poista
 6. Voi miten kaunis paikka! Tapettihullusta oli ihana katsella nuo tapetit (ja kummituskin näkyi :) ). Vaakunatapetti oli aika huikea. Metrilakuja on tosiaan vaikea sovittaa tuonne. Onkohan tuo paikka lähellä isomummuni kotia Mouhijärvellä, pikkuisen tutulta vaikuttaa, mutta olen kyllä niin huono maantiedossa...Ruusuhuoneeseen voisi heti muuttaa kyllä, ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knuutila on kaunis paikka niin sisältä kuin ulkoakin ja ne tapetit! Metrilakuja jaksan ihmetellä, eivät todellakaan istuneet vanhojen puiden katveeseen.

   Knuutila on vanhan Porintien varrella, eli jos olet tehnyt matkaa Nokialta Siuroon ja siitä Mouhijärvelle niin varmasti olet ohittanut paikan. Uudempi Porintie kulkee hiukan kauempaa. Knuutila on pari kilometriä ennen Siuronkoskea.

   Ruusuhuone on todella kaunis, ikkunoista näkymä järvelle! Kummitusta ei ollut tarkoitus kuvata, en vain jotenkin huomannut vasta kuin blogissa että apua...kummitus peilikuvassa!!

   Poista
 7. Upea paikka! Täytyy mennä joskus :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!