tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesän ilotulitus alkaa

Tätä olen odottanut jo tovin jos toisenkin! Kesän ilotulitus alkamassa, ihanuudet avaavat nuppunsa kauneuteen ja tuoksuteltavaksi. Näillä kaunottarilla tuoksut ovat aivan ihania!

Pääsin kerran kahden herran kanssa keskustelemaan pioneista ja kärhöistä. Börje Fri sanoi, että jos hänen kärhöillään olisi yhtä vetävät nimet kuin Matin (Uusi-Honko) pioneilla niin kauppa kävisi paremmin, Matti siihen - suoria käännöksiähän nuo ovat, kiinankielestä!

Duchesse de Nemours
 
Juhlapukuinen rakastaja

Juhlapukuinen rakastaja

Tulenpunaisia täpliä jadessa

Jalkavaimo nousee kylvystä

Viisas tyttö
Jadwiga
Jalkavaimo ja juhlapukuinen rakastaja vielä suureksi osaksi nupulla

...samoin Sarah Bernhardt ja Karl Rosenfieldt.
Pian kaikki ihanuudet ovat kukassa, nuppuja on paljon vielä. Nyt ei saisi sataa!

Yksi ihanuus vielä...

Tytär toi Madeiralta minulle valkosia iiriksiä...no valkoinen, yksi kyllä olikin...mutta tämä, kaunis silti!




Terveiset kissakavereille! 

Silmät ja kuono tiukasti kiinni!!! Mamma koittaa madottaa, se on ihan kamalaa, onko Teidän mammoilla parempia konsteja matolääkkeen antoon?

34 kommenttia:

  1. Olen sanaton. Aivan ihania <3

    Kissojen madotus on haastava laji. Onneksi nykyään on myös helppo vaihtoehto, joka on lääketippa, joka hierotaan niskaan (iholle). Harmi, että tätä saa vain reseptillä apteekista. Myös pillereiden kanssa touhuaminen on tuttua ja niin vaikeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionit ovat ihania, kunhan kaikki avaavat nuppunsa!

      Mun tarvii varmaan hakea resepti, Sulon kanssa en millään viitsisi taistella, kun huijaaminen ruuan kanssa ei onnistu! Nöpön kanssa onkin jo eri juttu!

      Poista
  2. Ihania pioneja !!! !!! Juhlapukuinen rakastaja on minulle uusi tuttavuus, on siinä hauska nimi! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pionien kodista olen tuon rakastajan hankkinut! Nimi on ihana!

      Poista
  3. Juhlapukuinen rakastaja teki erityisen vaikutuksen, ihan meni jalat alta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....niin minuunkin joka vuosi ja tuoksu huumaa vielä päänkin sekaisin!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin ovat ja muutama pioni muutti meille nimen innoittamana.

      Poista
  5. Kyllä sateet tähän aikaa, kun pionit ovat parhaimmillaan on luojalta epäreilua! Eilen meillä sato kaatamalla ja nyt ovat Pionit entisiä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sadetta ei tarvittaisi enää tippaakaan, nyt pitäisi kasvattaa pioneita eikä riisiä!!! Harmi jos sade hakkasi pionisi, se on melkoinen menetys!

      Poista
  6. Aivan parasta on katsella kaikkien blogeista, mitä pioni-ihanuuksia kelläkin on. Sullakin on niin montaa upeaa lajiketta, että apua. Juhlapukuinen rakastaja ja viisas tyttö tuli heti haavelistalle. Jalkavaimo nousee kylvystä oli pitkään mun haaveissa ja viime kesänä sain sen, mutta se ei vielä halua kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lapsesta asti rakastanut pioneja, vallankin vaaleanpunaisia, nyt olen alkanut hankkimaan keltaisiakin kun sopivan kohdan löysin ja lomalla ajattelin tehdä ihan uuden pionipenkin vielä lisää. Ihania pioneita löytyy bloggareilta ja upeita kuvia on kiva katsella, niitä herkkiä vesipisaroitakin...vaikka sade saisi loppua jo ja pian!

      Poista
  7. Huh, upeita kuvia! Mitähän lajiketta mahtaa meidän pionit mahtaa olla... Täytyypä koittaa selvittää. Onpas sulla monenlaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin katsomassa blogissasi ja ne näyttivät ihan Juhannuspioneilta, onko verson lehti hieman harmaasävyinen, kukan muoto ja habitus sopisi, upea penkki kuitenkin Sinulla on!

      Poista
  8. Upeita pinoje. Mikähän minun pionipuska on nimeltään! Ei ainakaan jalkavaimo. Voisko olla Jadwiga. Jalkavaimo nimestä tuli mieleen,kun kerran oltiin Rodoksella ja siinä illallista syötiin,niin seinällä oli suomeksi drinkkien nimiä. Mm. syrjähyppy,sivuluisu jne. Nimet jo kertoo mitä niistä seuraa ja silti ihmiset ovat hölmöjä ja nauttivat niitä! No,se siitä. Sulo on kai sitä mieltä,että en avaa suuta,ei matolääkettä,nautitaan vaan auringosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pioni on aina niin kaunis ilman nimeäkin! Drinkkien nimet olivat aika tyrmääviä ja sen arvaa mitä niistä seuraa eli olen kanssasi samaa mieltä! Sulo on päättänyt että madotus täytyy hoitaa mutta kuinka...yritän huijata jollain herkulla, jauhaa kapselin hienoksi ja sekoittaa ruuan sekaan, Sulolla on vain niin hyvä vainu ettei se mene helpolla halpaan!

      Poista
  9. Mun nimettömät (joku ei kerta kaikkiaan pane lappuja talteen, hyi) pionini ovat vielä tiukasti nupussa. Hyvä niin, sillä luvass aon kaatosadetta ja vielä kerran kaatosadetta. Vaan on sulla komeita kukkia, huokaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen Pionien kodin lehti jonne vedän viivan kun olen ostanut pionin, muuten menen ihan sekaisin nimissä tai yleensä ne unohdan, muiden kukkien kanssa en ole noin tarkka, laisinkaan ollenkaan! Meilläkin riittää vielä paljon nuppuja, toivottavasti tämä monsuuni päättyisi pian! Ensi kuu on lomaa, silloin lämpenee ja aurinko paistaa!

      Pionit ovat kyllä niin ihania! Kuvailin niitä eilen ja rinne oli vähän märkä ja liukas, en kaatunut mutta melkein, onneksi pysyin pystyssä!

      Poista
  10. Ihanat pionit <3 Täällä sataa taas, toivottavasti tämä loppuisi pian :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin sataa ja on pimeää! Aletaanko kasvattamaan sitä riisiä? Sateet saisivat mennä Siperian aroille, täällä voisi laittaa jo tulpan kiinni, aurinkoa kaivataan, viimeistään kolmen viikon päästä se alkaa paistamaan (toivottavasti kuitenkin aiemmin), loma alkaa silloin!

      Poista
  11. Oi mitkä pionit, ihan mahtavat ja toi Iiris on sitten upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sade vain piiskaa ja kukat näyttävät surullisilta!

      Poista
  12. On ne vaan niin ihanaisia ja silmälle ilo:)

    VastaaPoista
  13. Ihania pioneita ja aivan suloiset nimet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nimet ovat kyllä upeita käännöksiä! Voi vain kuvitella miksi kukalle tuollainen nimi annettiin!

      Poista
  14. Niin upea pionikokoelma teillä, oli ihana katsella kuvia! Madotuksesta niin muistan kun nuorena pyysin apua poikaystävältäni ja päättäväinen kissani onnistui lopulta heilauttamaan matolääkkeen poikaystäväni suuhun joka nielaisi sen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pionit ovat niin ihania, tänä vuonna vain sade ne on piiskannut kovin! Apua...siis kissan madotus on tuottanut Sinullakin melkoisia tilanteita...onpa kissasi ollut päättäväinen, kuten meidän Sulo, matolääkettä ei helpolla oteta ja poikaystäväsi sitten sai madotuksen...kuinkahan siinä sitten kävikään?

      Poista
  15. Pionit ovat saaneet hienot nimet. Ehkäpä meikäläisten ruusujen nimet (Hienohelma, Herttoniemi ym.) herättävät samanlaisia hymynkareita kiinalaisten poskille.
    Minäkin ajattelin aina nuorena, että takuuvarmasti istutan omaan pihaani vaaleanpunaisen pionin - jos siis joskus pihan saan. Ensimmäisten hankittujen kasvien joukossa olikin sitten Sarah Bernhardt - enkä ole katunut.
    Annan Juusolle matolääkkeenä Flubenol -pastaa. Ruiskutan sen kolmena päivänä suoraan Juuson suuhun. Ensimmäinen annos menee keveästi ja helposti, sillä Juuso näyttää aina unohtaneen edellisen madotuksen. Toista annosta annettaessa pitääkin jo olla nopea ja välttää näyttämästä ruiskua Juusolle. Kolmantena päivänä Juuso tuntuu vaistoavan lääkkeen läheisyyden ja livahtaa piiloon oitis sitä lähestyttäessä. Itse lääkkeen antaminen sujuu kohtalaisen helposti. Otan kissan syliini ja avaan sen suun varovasti ruiskun muovisella kärjellä, jonka jälkeen painan mäntää ja samalla työnnän kissan leuat kiinni. Siinä vaiheessa Juuso säntää lattialle ja mielellään sellaiseen paikkaan, etten taatusti saa sitä syliini. No, eipä ole enää tarviskaan. Pitää olla nopea ja päättäväinen. Ukkokulta ei onnistu matolääkkeen antamisessa laisinkaan, sillä hän on ihanl iian hämäläinen. Pillereitä olen joskus yrittänyt antaa, mutta ei onnistu. Pasta on helpoin ja nopein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioneilla on tosiaan hienot nimet, ja on kotimaisilla ruusuillakin! Varmasti kuvaavat nimet hymyilyttävät kiinalaisiakin, uskon niin!

      Kiitos madotusneuvosta! Se on kultaakin kalliimpi, koska madotus tuntuu aina niin ikävältä. Meillä isäntä ei osallistu madotukseen, vaan pitää odottaa lapsia kotiin, jotta voisi edes yrittää! Toisen hyvän neuvon sain Cheriltä, kiitos kummallekin!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!