Kivipellon Saila

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Suuri lahja

Nyt se on melkein valmis! 
Se on suuri lahja, jonka sain perheeltä. 

Kaunis kiitos teille ihanat! 

Nyt haluan sen esitellä...
Lavakauluskasvimaani ja herkkupuutarha.


Taimet ovat vielä pieniä, köynnöstuet suunnitteilla 
ja harsokaaret vielä ajatuksissa. 
Herkkupuutarhan (yllä olevassa  kuvassa katettu alue) taimet vielä hakematta. Siihen tulee kuitenkin pensaskirsikkaa, aprikooseja ja vadelmaa 'Maurin makea'.

Muuten kaunis kasvimaani on valmis! 

Voiko ihminen suurempaa lahjaa saada? 
Varmaan voi, mutta tämä on minulle ollut suuri haave jo kauan! 

Yrteille laitoin kolme laatikkoa, 
punahatuille yhden mesibaariksi perhosille.
Juurikkaita, papuja, sipuleita, kukkia...
kaikkea ihanaa ja kunhan kasvukausi ehtii pidemmälle laatikoista nousevat kasvit niin horisontaalisesti kuin vertikaalisesti esiin. Yhdessä laatikossa on pieni mansikkamaakin 💕

Mustajuurta ja palsternakkaa.

Kolmea sorttia salaattia.

Sipulia
 

Eilen istutin purjontaimet.


Kasvimaan takana on vielä peltoa. 
Siellä kasvaa vuoroviljelysssä 
peruna, härkäpapu ja auringonkukka. Väliin jäävälle alueelle eilen esikoinen 
tyhjensi talvikanalan pehkun ja orrenalusturpeet, 
hän teki niistä aumat kurpitsoja varten. 
Valkosipuleiden viereen tulee lehtikaalit.
Taimet odottavat vielä kasvihuoneessa, hallaa pelkään vielä. Kasvihuoneen lämmössä on vielä muutkin aremmat 
kasvimaan herkut.

Kolme aumaa kurpitsoille ja perhosmagneetti väriminttu.

Vielä muutama kuva kukinnasta... 

Pionien kukinta jatkuu, nyt ovat vuorossa 

hybridi 'Red Charm' ja tillipioni p.tenuifolia 'Plena'. 
Tillipioni kukkii nyt ensimmäistä kertaa ja ujosti on kylmänkukan kukkineiden tupsujen suojissa.


Sitten kysyn jälleen... 
Minulla on keltaisessa penkissä kolme vuokkoa. 
Ostaessani niissä oli lappu: syysvuokko. 
Ja nyt kun ne kukkivat, kaksi oli valkoista ja yksi vaaleankeltainen. Pidin niitä aluksi narsissivuokkoina, mutta  taitavat olla ilmeisiä arovuokkoja , vaikka kukka onkin pienempi kuin muissa meidän arovuokoissa on?
Vaaleankeltainen kukkii hiukan myöhemmin kuin valkoiset, 
ne ovat siis samassa kukkapenkissä eli olosuhteet ovat samat. 
Mikä vuokko? 

Keltainen, höh!
 Kesäkuu alkoi. Sää on viileämpi ja taivaalla seilaa lupaavan tummia pilviä.


Mukavaa alkanutta viikkoa ja kesäkuuta kaikille!

Ps. Nuo pikkuiset orvokit ovat ihan itse valinneet kasvupaikkansa. Mistähän nuo keltaiset ovat meille eksyneet?

78 kommenttia:

 1. Super ihana lahja, onko noita laatikoita 28 vai peräti enemmän, yritin kuvasta laskea? Siellä on nyt tilaa kasvatella vaikka mitä, taitaa olla mielenkiintoinen kesä sinne tulossa. :-) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on ihana ja sanoin perheelle, että tämä on lahja loppuelämäni ajaksi, muuta en tarvitse. Juu, laatioita on 28, aluperin piti laittaa hiukan enemmän, mutta väki tuumasi, että jätetään kunnon välit, jotta mahdun kottikärryjen kanssa hyvin ja voin penkinkin sinne laittaa perkaamisen ajaksi. Todella mielenkiintoinen kesä on alkanut!

   Poista
 2. Aivan upea kasvimaa! Itse vasta haaveilen. Miulla on vain pieni kurpitsapenkki pystytettynä vanhempieni pihalle, vuokrakaksion parvekkeelle vähän vaikea saada mahtumaan muita kuin ruukkutomaatteja ja -chilejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minunkin mielestäni, monen vuoden haaveilun toteutuminen! Haaveita pitää aina olla :D. Ihanaa, että sinulla on jotain kasvamassa, oma sato on aina parasta!

   Poista
 3. Minä haaveilen korkeammista laatikoista. Hiukan jo lupailtiin, kun vanhat alkavat olla jo aika lahoja. Niiden kanssa mennään vielä tämä kesä.
  Haaveilla on tapana toteutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoin laatikoita ja perhe ajatteli, että korkeammat olisivat juuri sopivat, ei tarvitse kyykkiä :D. Haaveilla täytyy - ihanat haaveet joskus toteutuvatkin!

   Poista
 4. Oletpa saanut aivan ihanan lahjan. Todella upea laatikkoviljelmä. Minun arovuokkoni näyttävät ihan samanlaisilta kuin nuo sinun kukkasi. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjasta olen todella iloinen! Arovuokoksi minäkin sen katsoin.

   Kiitos!

   Poista
 5. Komea kasvimaa! Siisti, käytännöllinen ja kauniin näköinenkin. Söpö kuva tillipionista ja tarhakylmänkukasta. Mukavaa alkanutta kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiukan näyttää vielä autiolta, mutta kasvukauden edetessä sitten rehevöityy. Hyvin käytännöllinen on ja suunnitteluvaiheessa mietittiin laatikoiden sijoitusta, tähän päädyimme.

   Aika herkästi tillipionin kukka on kylmänkukan suojissa :D, aluksi en auennutta kukkaa edes huomannut, oli niin pieni taimen ensimmäinen kukka.

   Toivottavasti saamme hyvän kesäkuun, aurinkoa, lämpöä ja sadetta sopivassa suhteessa!

   Poista
 6. Ihan parasta on saada lahja, josta on haaveillut! Näyttää todella hienolta!

  VastaaPoista
 7. Mahtava lahja kaikin puolin. Hyvä, että jätit väleihin enemmän tilaa, sillä jossain vaiheessa kottikärryt on hyvä saada lähemmäs laatikoita. Ja penkilläkin on kiva istua kitkemässä, miksei myös ihan vaan ihailemassa ja ihmettelemässä.
  Olen surkea kasvitunnistaja, mutta arovuokoilta nuo näyttävät. Samanlaisia kasvaa itselläkin. Ehkä arovuokkojakin on eri sävyisiä? Joku viisaampi varmasti tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo miesväki ajatteli, jopa niin pitkälle, että rollaattorinkin kanssa sitten joskus pääsen kasvatuksia liki :D. Mukavaa penkkiä vielä etsiskelen, kasvimaalle sopivaa.

   Arovuokoksi minäkin sen tulkitsin, mutta tuo väri ja miksi juuri keltainen! Mulla on Rytörinteessä arovuokkoa ja niiden kukka oli paljon isompi ja valkoinen, vaikka lähes samat kasvuolosuhteet rinnakkaisissa penkeissä. Harmillista, kun nimilaput sekaantuvat! Tuon nimilapun olin oikein kunnolla kaivanut maahan kiinni.

   Poista
 8. Onpas täydellinen, ihana lahja! Nuo laatikot näyttää tosi jykeviltä, ei rikkaruohot ihan heti ole tuonne pääsemässä :). Ihana kun teillä orvokit on noin hauskasti kylvänyt itseään :D. Ei tarvitse ostaa kesäkukkia, kun pihaltakin saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, huolella tehty! patolevyt puuta vasten, laatikon pohjalla maatuva maanpeitekangas ja käytävillä hakkeen alla mansikkakangas. Varmaan pärjään rikkojen kanssa :D, multa tuli suursäkissä, laatu aika hyvää, vain muutama rikka on siitä noussut.

   Olen orvokkiressukoille vettä ananut, kun tuossa sepelikössä innostuivat kasvamaan, on ollut niin kuivaa ja kuumaa. Pikkuisia ihanuuksia.

   Poista
 9. Sinulla onkin ihanan fiksu perhe, kun tuollaisen lahjan antoivat, kerrassaan upea! Eipä tarvitse ihan heti pohtia, mitä laatikoihin mahtuu, ennenkuin tila loppuu. Kauniisti kukkivat pionit ja arovuokkoa minäkin veikkaan -voisiko syysvuokko edes kukkia vielä, en tiedä, kun viime vuotinen upea taimi ei selvinnyt edes talveen. Ihania hetkiä lavakaulusmaasi parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo lahja kestää pitkälle tulevaisuuteen ja siitä olen iloinen! Sanoin perheelle, ettei yhtään lahjaa enää tarvi minulle antaa, sain jo sen mikä oli suurin toiveeni ja joka vuosi saan touhuta ja kasvattaa nauttien! Tilaa on aika paljon todella. Piirsin kartan, jotta tulevaisuudessa saan viljelykierron toteutettua.

   Syysvuokko ainakaan meidän pihassa ei vielä ole nupulla, kasvusto kyllä elävä. Syysvvuokon lehti on erilainen kuin tällä vuokolla samoin posliinivuokolla. Voi surullisuutta, että talvi vei syysvuokkosi mennessään!

   Kiitos Sirkku!

   Poista
 10. Arovuokoilta näyttävät. Hillittömiä leviämään. Upea kasvimaa! Ja taatusti tulossa mahtava sato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näyttävät vaikka ovatkin vaaleankeltaisia! Arovuokkojen toivoisin meillä leviävän, mutta hitaanlaisesti tapahtuu.

   Kiitos! Satotoiveet ovat korkealla :D.

   Poista
 11. Täydellinen lahja, tila ei heti lopu kesken :). Pionit ovat ihastuttavia, ja vaaleankeltaiset kukat suloisia. Tykkään ylipäätään tosi paljon myös keltaisista kukista :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja tarpeeksi iso! Lavakauluskasvimaa on ollut kauan haaveenani ja nyt se on totta ja olen siitä niin iloinen.

   Pionien kukinta on alkanut ja ne ovat mun ihanuuskukkia jo lapsuudesta. Keltaisia kukkia meille on alkanut ilmestyä, en oikein niiden ystävä ole, mutta keltaisella on paikkansa myös meidän puutarhassa.

   Poista
 12. Onpa upea kasvimaa! Arovuokolta näyttäisi, syysvuokko kukkii vasta syksyllä eikä siinä ole ainakaan minulla vielä edes kukkia. Vaaleankeltainen on keväällä kaunis väri. Minulla arovuokko on levinnyt erittäin hitaasti, ei ole mikään ongelmakasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen siitä niin onnellinen! Syysvuokolta minustakin se näyttää. Mulla on myös narsissivuokkoa, posliinivuokkoa ja syysvuokkoa, ja tosiaan ei meilläkään niin syysvuokossa kuin posliinivuokossakaan ole vielä nuppuja. Ja tuo väri hämää! Meilläkään arovuokosta ei ole ongelmaa tullut, jopa toivoisin sen leviävän.

   Poista
 13. Todella ihanan lahjan saitkin. Nyt ei heti tule pulaa tilasta.
  Kauniit pionit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on tosi ihana ja toivottu, tilaa tosiaan riittää! Pionien kukinta etenee, molemmat kukkijat ovat ihania.

   Poista
 14. No huikea uusi hyötymaa! Onnea lahjan saajalle - tulipa tarpeeseen! Ja arovuokko tuo ei ole. Saman kaltainenhan tuo on, mutta ei arovuokko. Koitan penkoa anemonen monimuotoista sukua, mutta ei vielä löydy osumaa. Ternivuokossa on samantyyppinen kukka, vaan lehdet ei natsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen ja täpinöissäni ja tarpeeseen tuli ilman muuta! Kylvökarttaa tein innolla ja haavekuvat hurmaannuttivat, kukkia ja herkkuja tulossa ja kun tuon herkkupuutarhan saan vielä kuntoon ja taimet paikoilleen, niin sitten on kaikki siltä osin valmiina.

   Vuokko on tosiaan mysteeri, kukka tyypiltään ja väriltään ternivuokon kaltainen, mutta muu kasvusto ei täsmää.

   Poista
 15. Ymmärrän täysin riemusi. Oman kasvimaan - ja etenkin nätin ja käytännöllisen sellaisen - saaminen on monelle iso unelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen! Suuri haave on täyttynyt, pian saan herkkupuutarhankin valmiiksi, kunhan haen taimistolta vain pikkupuut. Kaunis kasvimaa on minulle ollut jokavuotinen tavoite ja haave, nyt haave toteutuu!

   Poista
 16. Todella upea lahja ja kasvimaasi näyttää jo nyt niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on upea, taimet vielä aika pieniä, mutta sieltä ne laatikon turvista ponnistavat, osa taimista on vielä kasvihuoneessa odottamassa kunhan säät lempeytyisivät!

   Poista
 17. Moi. Sinulla on upea perhe. Mahtava lahja.

  VastaaPoista
 18. No, johan on hieno kasvimaa. Olen sanaton. Lavakauluskasvimaalla kaikki näyttää vielä viihtyvän ja kasvavankin hyvin, joten omavaraisuutta parhaimmillaan. Tuolla maallasi on hieno seurata kasvun etenemistä tai käyttäisinkö sanotaa "kasvun ihmettä!".

  Mulla on muuten myös pikkuruisia orvokeita, joita tupsahtelee minne sattuu. Ja vaikka ne ei lainkaan kuulu paikkaan, en raaski niitä käydä nyppimään. Ne ovat paikkansa valinneet ja kasvavat hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omavaraisuus on meille ollut vuosikymmenet tavoite ja nyt lavakauluskasvimaallani saan tehokkaasti, mutta helpommalla hoidolla satoa, joka riittää niin meille kuin lapsille matkaevääksi annettavaksi. Kasvun ihme on se oikea sanonta!

   Pikkuiset orvokit ovat tosi ihania, hiukan kävi niitä sääliksi kun oli niin kuivaa ja kuumaa, iltaisin niitä hiukan kastelin. Pienet orvokit ovat lähellä sydäntäni, ne ovat niin suloisia. Laitoin yrttilaatikkoon kasvuun myös pieniä orvokkeja, ne voisivat olla niin jälkiruuissa kuin salaateissa mukava lisä.

   Poista
 19. Kyllä tuollainen lahja olisi minullekin ihan paras lahja. Ajattele, timantit jäävät kauppaan, lavakaulukset vievät voiton. Lahjan lisäksi saat mielenvirkeyttä, satoa ja mielekästä tekemistä. Ihan täydellistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on ihan paras, vaikka timanteistakin tykkään. Kasvimaalla ja kasvihuoneessa puuhastelu on ollut vuosikymmenet minulle sellainen henkireikä ja vastapaino työlle ja arjelle - talvisin haaveilu ja keväästä alkaen puuhastelu. Mielenvirkeyden ja ilon määrää ei voi rahassa laskea.

   Poista
 20. Eikä ihan vähän laatikoita olekaan! Kyllä nyt kelpaa!

  VastaaPoista
 21. Aivan mahtavan upea lahja! Ja ihanat kukkakuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain upean lahjan! Pionit ovat ihania kukkia ja niitä jaksan kuvata, puutarhan kuningattaria.

   Poista
 22. Olen sanaton ja mykistynyt, oletpa saanut oikein puutarhurin unelmalahjan!

  VastaaPoista
 23. Kyllä on hyvä lavakaulusmua. Tuolla on mukava touhuta. Ihana perhe.

  Kauniit pionit. Miun tillipioni ei nyt noussukkaan ennee. Jostain oon lukenu sen olevan lyhytikäisen. Lehet ol kuin tillissä, kukka kaunis yksinkertanen.
  Arovuokoks miekin veikkoisin. Aika söpö.

  Meillä nujakoi tuuliinen eilen. Sähköt ol poikki yl kaheksan tuntii. Puut ol kuatunu linjalle ja se ol solomussa sen jäläkeen.
  Muatilalla oltiin peittämässä polttopuusäkkejä, kun käy tuulemaan. Siinä olkii pitelemistä, jotta ei vienu pressuja männessään. Ennen kuin suatiin sijottuu köysillä kiinni. Onneks ei puut kerinny kastuu. Yöllä ol satanu 3mm. ja eilen kuuroja. Tännään on luvassa lissee vettä. Tarpeeseen tulloo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosi ihana perhe ja tuo lavakaulusmaa oli pitkäaikainen haave. Nyt kun ikää on tullut lisää, puuhastelu on tärkeää puutarhassa ja nyt se on helpompaa.

   Voi harmi, että talvi vei tillipionisi! Se on tosi tarkka kasvupaikastaan ja lyhytikäinenkin, tosin kahdella siskolla on yli 20 vuotiaat tillipionit, molemmilla rinteessä kasvaa, ettei varpaat kastu sadekesänäkään.

   Arovuokolta näyttää, väri vain vaaleankeltainen, sellainen ternivuokon värinen.

   No olipa teillä ihan mahdoton tuuli! Meilläkin eilen kävi niin puuskainen kova tuuli, onneksi ei puita kaatanut - teillä sitten puutkin menivät nurin ja sähköt poikki aika kauan! Onko teillä aggregaatti, sen hankitaa me ollaan mietitty vuosia. Hyvä, että saitte puut suojaan ja onneksi tuuli ei vienyt teitä pressujen mukana, oli se sellainen puuskainen puhuri. Mukavaa, että kuitenkin vettä tuli, mutta olisi se voinut tulla hiukan armollisemminkin, maa on nyt tosi kuivaa.

   Laitoin sinulle s-postia!

   Poista
 24. Kerrassaan upea lahja . Onkohan kate parempi kuin sora käytävillä ? Minulla tulee myös muutoksia lavaviljelykseen. Olet oikein onnen tyttö .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on upea! Meille laitettiin laatikoiden alle maatuva katekangas ja käytäville mansikkakangas ja sen päälle hake. En tiedä kumpi on parempi, mutta noin ajateltiin pärjääväri parhaiten rikkojen kanssa. Onnen tyttö olen!

   Poista
 25. Voi, miten upea kasvimaa!

  Nyt sitten syksyllä kylvöjä tekemään, niin ensi keväänä kasvimaakausi alkaa tosi aikaisin!

  Vastaan sinulle vielä tännekkin, jos et käy blogissani sitä lukemassa, koskien porkkanoitani. En ole niitä harsolla peitellyt. Syksyllä ne kylvin ja ilmeisesti lavoissa on niin suojaisaa kasvaa. En ole täyttänyt kaikkia kauluksia ihan täyteen, joten niihin jää hyvä suojainen reuna tuulelta ja kylmyydeltä. Olen myös huomannut, ettei ne kuivukkaan niin herkästi, kun eivät ole ihan täynnä.

  Mahtavaa kasvatuskesää sinulle ja tuo herkkupuutarha kuulostaa... no, herkulliselta! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen siitä niin iloinen! Paljon kaikkea on jo kasvamassa, osa odottelee kasvarin suojissa sään muuttumista suosiollisemmaksi.

   Joo, tilasin keväällä siemeniä jo varoiksi silmälläpitäen syksyn kylvöjä ja lisäähän niitä maailmalta saa koska vain, nälkä kasvaa syödessä tietenkin!

   Meilläkin nuo lavakaulukset ovat vajaatäytöllä jo siksikin, että alla oleva komposti oli niin löyhää ja ajateltiin mullan hissuksiin lisääntyvän kattamisen ym. ansiosta. Reuna tosiaan suojaa viimalta ja kylmyydeltä ja ajattelin pitää noita multatasoja alhaisempina, ihan yläreunaan asti ei patolevyäkään ole laitettu. Hienoa on kuulla myös, että harsottaa ei tarvitse, laiskuus minullakin iskee tässä kohden.

   Kiitos! Taimet herkkupuutarhaan haen vielä maailmalta (kirsikat ja aprikoosit), mutta Haikalalta haetut vatut odottavat jo istuttamista.

   Poista
 26. Perhe rakastaa sinua! Odotapas, kun näytän puutarhasi Vanhalle herralle ;)

  Keltainen hivuttautuu luoksesi pikkuhiljaa, varkain. Keltainen on iloisen ihmisen kumppani, yhtä aurinkoinen kuin puutarhurikin. Ettäs tiedät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen niin ja tiedänkin tottakai ja perhe on kallein asia minulle! Mitähän Vanha Herra tuumaa...

   Olen joskus kuullut vastaavan kommentin, keltainen on kavala luikertelija, luulen!

   Poista
 27. Orvokit ovat tosiaan omapäisiä. Kukkivat itse valitsemallaan paikalla.
  Tuo yläbanneri on kaunis. Ujosti kivien välistä kurkistava kukkarypäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ovat ihanan omapäisiä ja kestäviäkin, kasvupaikka on joskus aika erikoinenkin.

   Kiitos! Kuvassa on sireeni 'Moskovan kaunotar', upeakukkainen vaaleanpunaisista nupuista avautuva kevyen kerrannainen sireeni.

   Poista
 28. Upean näköistä, vautsi vau. Nämä ihanat kuvat piristivät mukavasti tätä tuulista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri haave toteutui! Nyt on tosiaan niin tuulinen ja kylmä päivä, hui! Mukavaa, että sain sinua piristettyä :D.

   Poista
 29. Voi herttileijaa, nyt sinä olet sitten saanut Sen! Mistä kauan olet unelmoinut ja meillekin vaivihkaa kertonut. Voiko ihanampaa lahjaa tuollaiselle viherpeukulle kuin sinä, toivoakaan. Nyt on työskentely kasvi- ja kukkamailla selälle ja polville mukavampaa, ja vaikka tuolin kanssa aluksi, ihanaa! Ja noin monta. Aivan ihanat kasvualustat, ja eikö niin olekin että laatikoissa viihtyvät ja säilyvät hyvin myös monivuotiset kasvit? Minä tein mansikkamaan lavakaulukseen ilman muovia ja mietinnässä on kate, mitä käyttäisin. Wau sinua, olen niin onnellinen puolestasi 👍🏻! Sanattomaksi vetää täälläkin, vaikka noita sanoja kyllä jo tulikin 😁😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, sain Sen, puutarhahaaveistani suurimman ja siitä olen niin iloinen! Lavakauluskasvimaa on nyt minulle ergonomisesti sopiva ja tosiaan tuoli ja kottaritkin mahtuvat käytäville sopivasti - ja mikä parasta, tilaa riittää! Kyllä, monivuotisetkin kasvit viihtyvät laatikoissa. Vallankin yrttimaalla on kaikki monivuotisia, hiukan sinne tulee taimia vielä lisää, punaista ja valkoista iisoppia perhoskukiksi ja lisää timjamia.

   Laatikoiden pohjalle laitettiin maatuva katekangas, niin lierot ja madotkin pääsevät laatikkoon kesäksi ja talveksi maan uumeniin suojaan. Kasvitukia pitkään olen miettinyt, pyrin etenemään aika vaatimattomalla linjalla, kun meidän isäntä saa voimakkaat allergiset oireet kasvituista yleensäkin, silmäänpistämättömät tuet siis tulee - mulla on korkeaa hernettä tulossa sekä hajuherneet nyt haluan avomaalle.

   Pieneen mansikkamaahani en katekangasta halunnut mansikoiden juurelle, no kuusi taintakin vain on, mutta hain kanoille tuttavilta kaksi olkipaalia, sain niistä sitten katteet mansikoille ja kanoille pehkut pesiin.

   Kiitos ihana Tuulikki! Haaveilla pitää aina, haaveet - isotkin - joskus toteutuvat!

   Poista
 30. Mieletön kasvimaa, voiko olla parempaa lahjaa! Tuolla on varmasti nyt hyvin tilaa ja mahdollisuuksia kasvattaa vaikka mitä.
  Suloiset sitkeät orvokit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras lahja totta tosiaan ja suuren haaveen todeksi tuleminen! Nyt on tilaa ja mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon, suunnitelmia pää täynnä :D.

   Pienet orvokit ovat ihania ja sitkeitä!

   Poista
 31. Oih mikä kasvimaa, en yhtää ihmettele, että olet innoissasi!!
  Nautinnollisia hetkiä puutarhaasi <3

  VastaaPoista
 32. Voi mikä hyötymaa laatikoissa. Nyt kyllä täällä vihertää melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä niin kauan haaveilin ja viimein haaveeni toteutui! Kasvimaata on nyt huomattavasti helpompi hoitaakin :D.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!