Kivipellon Saila

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Toisenlainen matka, osa 1

Kotona jälleen. 
Iloisina ja innoissamme lähdimme odotetulle hanimuunille, 
mutta kuumeinen flunssa kaatoi Kivipellon isännän heti kolmantena päivänä vuoteen omaksi. 
Pyhään asti hänellä meni kuumeen kanssa painiessa. 
Lauantaina kutsuin vastustuksesta huolimatta lääkärin paikalle ja isäntä sai antibioottien lisäksi muutakin oloa helpottavaa. 
Tein yksikseni vain pieniä retkiä. 
En olisi halunnut, mutta isäntä oli sitä mieltä, 
ettei tauti saisi pilata meidän kummankin matkaa
 - sen se kuitenkin teki. 


Tein siis pieniä retkiä yksin. 
Päätin tutkailla sellaisia asioita, 
jotka olivat minulle tärkeitä ja joista sain iloa. 
Tosin huonolla omallatunnolla retkeilin - oli outoa liikkua yksin, vaikkakin Madeira on minulle jo aika tuttu paikka.

Salvia leucatha - Nuokkusalvia

Päiväni Madeiralla alkaa ihan joka aamu lenkillä. 
Noin tunnin tepsuttelu aamuaikaisessa, jolloin on aivan pimeää. Rantabulevardilla Lidon ja Ajudan alueella seuranani on vain linnut, kissat, tyrskyävä meri sekä tähtitaivas. 
Kalastajaveneitä liikkui vain vähän, oli aika tuulinen viikko. Sielläkin oli kevät! 
Kuulin mustarastaan huilun lurituksen ja jonkun pikkuisen linnun laulua sain ihaillen kuunnella. Linnun näin, mutta en sitä tunnistanut. Sain melkein ihanaisen pienen toffeen värisen kisun ystäväkseni, kaunis kuin karkki - mutta arka! 
Sain koskettaa vain hänen hännänpäätään.

Tärkeitä asioita ovat siis kasvit, linnut ja meri. 
Mutta mennään ensiksi lintuja katsomaan. Matkalla puistoon oli ihan pakko kuvata pasuunakukka, jota joka vuosi ihailen ja nyt se oli täydessä kukassa. Sää oli hyvin aurinkoinen, erittäin tuulinen ja 'viileä', 
välillä melkein 'kylmä'. 
Olin varustautunut sään mukaan tuulenpitävä puku päällä ja porokuosinen pipo (joka aiheutti ilmeistä huvittuneisuutta, mutta en ollut ainoa pipopää, omani oli ohutta trikoota, ei sentään villapipoa, joita niitäkin näkyi). 
Yhtään perinteistä Madeira-pipoa en nähnyt tällä kertaa. 
Olin ajatellut reitin niin, että pääsin (lähes jouduin) pysähtymään Confeitaria-kahvilassa. Leivosparatiisi! 
Siellä sattui hauska tapaus: tilasin passionjuustokakun ja teen (en sitä ehtinyt kuvaamaan, kun...). Mennessäni maksamaan, tarjoilijaherra sanoi 3,50 euroa, en ollut uskoa korviani ja hän toisti hinnan. Sitten vielä kolmannen kerran ja yksi englantilainen herrasmies tuli apuun, uskoen että en ymmärrä - toki ymmärsin oikein hyvinkin, mutta en meinannut uskoa korviani, 
mutta leivos ja tee vain 3,50 euroa! 
Tarjoiliaherra sanoi, että hän on pahoillaan, hän tekee vain työtään ja kyseessä oli vain juustokakku. 
Jos liikutte Madeiralla, suosittelen ehdottomasti herkkusuille tuota paikkaa!

Siis Santa Catarinan puistoon. 
Siellä oli ihan oikeitakin lintukuvaajia. 
Omien kuvieni taso ei korkealle yllä, kuvat otettu ilman jalustaa. 

Santa Catarinan puistossa on suuri lampi, mukavia penkkiä missä istua ja iso nurmikko, jolla kaiken ikäiset ihmiset nauttivat päivästä. 

Ensin minua tuli tervehtimään ilmeinen keltavästäräkki, tapaamisemme ilahdutti suuresti!

Kyseessä on siis 

Virtavästäräkki (Motacilla cinerea)

Kiitos Anne tunnistamisavusta!Olin tarkkailun kohteena! 
Kyyhkyset keväthurmastaan huolimatta seurasivat liikkeitäni!


Kiertelin puistoa ja löysin ihanaiset sisiliskot. 
Sisiliskoja Madeiralla on paljon. Olen niihin jotenkin hyvin ihastunut ollut jo vuosia, käärmeitä pelkään ja sammakoita kohtaan on jonkinasteinen...no ei nyt inho, mutta jotain kuitenkin.


Näyttää vähän siltä, että kohta on syntymässä pieniä sisiliskoja!

Kierros jatkuu...lammen suihkulähteellä oli vesiputkien päitä tutkimassa pieni mustajalkainen haikara. Se on hyvin utelias. Nokkimisen lisäksi se seuraili innokkaanan ohikulkevia ihmisiä ja kadun liikennettä. Yritin etsiä lajia, mutta en löytänyt kuitenkaan. Tämä lienee silkkihaikara.Joutsenien lisäksi lammessa uiskenteli myskiankkoja. 
Myös rannan tuntumassa kasvien suojassa ne tarkkailivat ohikulkijoita. Myskiankka on Madeiralla yleinen. Se on hyvin mielenkiintoinen lintu - hyvin pitkäikäinen, vanhetessaan muuttuu väriltään tummaksi - mustaksi, parisidonnainen kuolemaan asti, 'leskeytyessään' suruajan jälkeen se voi hankkia uuden puolison. Myskiankka voi elää jopa yli 30-vuotiaaksi.Lammessa uiskenteli sorsia ja joutseniakin. 

Istutuksia oli myös, hyvin keltavoittoisia - niistä en montaa kuvaa ottanutkaan. Koska kevät oli aluillaan, kukkivia pensaita ja puita ei mahdottoman paljoa vielä ollut, joitain kukkia sentään löysin...

Justicia brandegeana - Käpyjaakonkukka , onnenkäpy
ja 

Bauhina variegata - Orkideapuu

Matka jatkuu...

Oikein mukavaa viikonjatkoa!
67 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Voi, harmi että miehesi sairastui.

  VastaaPoista
 2. Voi sentään, olipa harmi tuo isännän sairastuminen! Aivan ihania kuvauskohteita ja tunnelmia olet silti omilla kävelyretkilläsi löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista oli tosiaan! Suunniteltiin kaikenlaisia retkiä tehtäväksi, onneksi ei ehditty ilmottautua vaikka vähältä piti. Isäntä oli oikeasti tosi kipeä, ei mitään miesflunssaa...onneksi oli kipulääkkeitäkin mukana. Tein muutaman tunnin retkiä niin kävellen kuin bussilla ja tutuissa paikoissa kävin vähän fiilistelemässä.

   Poista
 3. Onpa ihana katsella hienoja Madeiran kuviasi! Näin keväällä varmaan saaren kukkaloisto onkin parhaimmillaan. Harmi, kun isäntä sai flunssan:(

  Niin jo tekee mieli taas saarelle, mutta on odotettava heinäkuuhun:)
  Saaren sisiliskoihin tykästyivät lapsenlapsetkin viime kesänä:)

  Mukavaa viikkoa ja lisää kuvia odotttelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaren kukkaloisto on tosi upea, vaikka ei vielä ihan kukkeimmillaan ollut. Vasta kameliat, magnoliat, kliiviat ja atsaleat kukkivat kunnolla, hiljalleen kukinta lisääntyy kevään edetessä. Hortensiat olivat nupulla ja niiden oksat silmuilla. Nähtiin muutama koivukin hiirenkorvalla kasvitieteellisessä puutarhassa, jonne ehdimme ennen isännän sairastumista. Tauti oli tosi kova!

   Oi, heinäkuussa siellä varmaan on kaunista ja lämminta! Merivesikin on silloin jo lämmennyt. Uskon, että lapsenlapsesi olivat sisiliskoista innoissaan, ne ovat niin hauskoja seurattavia!

   Poista
 4. Upean näköistä!
  Harmi, että kaikki ei sujunut suunnitellusti :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madeiralla on aina kaunista!

   Oli tosi harmi, mutta tällaisille takapakeille ei vain voi mitään...

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Matkakuvia on mukava katsella, varsinkin jos niissä on paljon kukkia :) Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kanssasi samaa mieltä, kukkamatkakuvia on kiva katsella :D.

   Poista
 6. Ikinä en ole Madeiralla käynyt, se on vika joka kyllä lähivuosina korjataan! Aivan ihania kuvia.
  Harmittelen miehesi sairastumista, toivottavasti olo ja vointi on parempi jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa korjata! Madeiralla ollaan käyty jo aika monta kertaa ja aina löytyy jotain uutta, siellä on kaikille jotain nähtävää. Kiitos!

   Vointi alkaa hiljalleen korjaantumaan, mutta tauti oli kova.

   Poista
 7. Kyyhkyskuva on aivan ihana! Tee siitä taulu rakkaallesi, joka toivottavasti on jo parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanha Rouva! Taulun siitä voisinkin tehdä, sellaisen hanimuunitaulun :D. Vointi on huomattavasti jo helpottunut, onneksi!

   Poista
 8. Kyllähän se isännän sairastuminen on kuin toinen puolisko puuttuisi. Hienoa, että olet kuitenkin sen verran itsenäinen nainen, että jaksoit ja halusit lähteä yksiksesi tutkimaan ja nauttimaan. Tuskin se oli isännältä pois, vaikka sinä otit ilon irti kasvi- ja lintumaailman ihanuuksista.

  Noita pasuunakukkia katsellessa tulee samanlainen ihmetyksen ja epäuskon tunnelma, kuin kotoisia kirjopikarililjoja keväällä ihastellessa. Miten luonto voikaan kuvioida ja muokata niin taidokkaita asioita.

  Yhtään en ihmettele kummastustasi kuullessasi kahvilassa loppuhinnan. 3.50 eurolla ei meillä kohta saa edes kahvia, kakusta puhumattakaan. Berliinissä toissakesänä taivastelin kahviloiden mahtavia leivonnais- ja suolaisia rivistöjä. Hinnat olivat meikäläisittäin olemattomia ja se sisälsi vielä pöytääntarjoilun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Isäntä ei meillä aina innostu kukkapuistoista ja ajattelen joskus, että olisipa jäänyt hotellille. Mutta nyt, kun hän oikeasti ei päässyt kanssani kukkapuistoihin, niin sekin harmitti ja oikein vietävän paljon!! Tunsin huonoa omaatuntoa, kun yksin kiertelin, mutta kauaa retkilläni en ollut vaan palasin katsomaan tilannetta ja isännän vointia. Isäntä minua kannusti tosi paljon seikkailemaan yksin.

   Olen kanssasi samaa mieltä! Luonnon taidokkaat kuvioinnit ja muotoilut jaksavat aina ihmetyttää niin kasvimaailmassa kuin muuallakin luonnossa. Kaikella on aina joku tarkoitus ja kun sekin vielä avautuu, niin ihmetys on aina vain suurempi.

   Joopa joo, teekupin hintakin alkaa olla jo taivaissa, vallankin jos on haudutettua. Teepussi ja kuppi vettäkin on jo yli 2 euroa useissa paikoissa. Siinä tulee vedellekin kohtuullinen litrahinta saati sille teepussille. Leivonnaisten valikoima ja hinnat todella yllättävät maailmalla!

   Poista
 9. Toisaaltaan, ehkä yksin kulkiessa voi löytää jotain ihan itselle sopivaa katseltavaa. Upeita kuvia olet napsinut.
  Meilläkin kun olimme yhdessä mieheni kanssa Intian matkalla niin hän sairastui, onneksi kuitenkin melkein rankan matkamme lopussa. Huolista suurin oli se, että pystyykö hän tulemaan muun ryhmän mukana kotisuomeen.
  No Intiassa lääkkeet ja lääkärin hoito on tosi tehokas ja kotiin pääsimme yhtämatkaa.
  Tämä yksi määritelmä voi joskus olla ihan hyvä, siis ota olevista oloista paras mahdollinen hyöty. Kamerasi on täynnä upeita kuvia ja ehkä jopa sellaisia joita vain sinä yksinäsi sait valita.
  Harmi tietysti, että toinen teistä sairastui, mutta toivottavasti kaikki nyt on taas ihan ok ja matka liittyy mukaviin muistoihin, kaikesta huolimata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin kulkiessa tosiaan voi löytää aika yllättävästikin itselle sopivaa katseltavaa. Kiitos Molley! Madeiralla on helppo kuvata, kun kuvauskohteita riittää kosolti.

   Olipa teilläkin melkoinen seikkailu siellä Intiassa ja sairastuminen aina tekee vielä asioista monimutkaisempia. Onneksi apu löytyi ja pääsitte yhtämatkaa kotiin!!

   Tuo määritelmä on ihan nappijuttu, täytyy aina muistaa ottaa mahdollinen hyöty olevista oloista, tilanne saattaa sisältää helmenkin, jota ei välttämättä aina edes tule muuten huomanneeksi. Kameraan kertyi yli 500 kuvaa ja muutamia videoita. Kuvasin mielestäni vielä vähän :D.

   Isännän vointi on kohentunut jo huomattavasti, antibiootti puri ja olo on kohtuullinen jo. Matka liittyy mukaviin muistoihin ilman muuta ja meillä on ollut onnea, tämä on vasta toinen kerta meillä, kun sairaus kaataa jomman kumman.

   Poista
 10. Herättää mukavia muistoja ihanat Madeira kuvasi. Madeiralla riittää kokemista ja nähtävää, kaunis luonto, kasvit, lintuja...
  Harmittaa teidän molempien puolesta sairastuminen.
  Toivottavasti Hän on parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, kun katselin Madeira-kuviasi ja niistä tuli niin mukavat muistot mieleen myös! Madeiralla on aina jotain uutta nähtävää ja koettavaa, vaikka siellä useammankin kerran on käynyt.

   Sairastuminen oli tosi harmillinen juttu, tauti oli aikas rankka. Onneksi sain viimein taivuteltua isännän ja kutsuin lääkärin. Lääkitys tehosi ja olo on huomattavasti parantunut jo.

   Poista
 11. Hello Dear Saila!
  Beautiful photos. and fantastic flowers. I watch with great pleasure because I already want real spring and flowers. I am very sorry that my husband got sick. I wish him a quick recovery.
  I dream to see Madera one day. I never saw her.
  Hugs and greetings from far away Poland.
  Lucja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Lucja-Maria!

   Thank you very much! I also look forward to the spring very hard. In Madeira was already a beautiful spring. Azaleas, magnolias and camellias bloom. Hortensian branches had a lot of knobs. The weather was sunny and warm. One cooler day was. Quite tough winds blew. Luckily, it did not rain much.

   My husband's feeling is better. Fortunately, he got good medicines from the doctor.

   Hopefully you will sometimes experience the beauty of Madeira! You should go there without a doubt!

   Thank You! Hopefully the weather would slowly begin to warm up and spring to arrive!

   Poista
 12. Ihania fiiliksiä. Olis tosiaa toivonut että yhdessä oisitte saaneet nauttia noista. Vaikea kuvitella että Jossain on kesä, kun täällä lumihankien keskellä kärvistelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkafiilikset ovat aina ihania, vaikka aika synkän varjon tuo isännän sairastuminen matkallemme antoi. Onneksi lääkitys tehosi viimein.

   Totta, on jotenkin aina niin ihanan ihmeellistä lähteä lentokoneeseen pakkasesta ja poistua koneesta, kun lämmin tuuli ja aurinko ottaa vastaan! Toivottavasti täälläkin sää alkaisi hiljalleen lämmetä!

   Poista
 13. Tuo sairastuminen oli kyllä kohtalolta potku vyön alle - vielä honeymoonkin! Ihan epäreilua! Ei taida muu auttaa, kun ottaa revanssi ja lähteä jossain välissä uusiksi.

  Kiitos kuvista - sukellus Madeiran kevääseen on autuasta todellisuuspakoa. Meillä sataa edelleen lunta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanoit, oikein kunnon potku vyön alle! Matkaa aina odottaa niin innolla ja lataukset ovat suuret ja sitten kohtalo tarttuu peliin ikävästi! Revanssi otetaan ilman muuta! Meillä on nyt monen asian juhlavuosi ja vielä kolme hanimuunia tälle vuodelle on luvassa :D :D :D toivottavasti saamme tehdä ne terveenä!

   Totta, melkoinen sukellus lämpöön ja kauneuteen! Siellä muuten kukki vain yksi ruusu, hotellin pihassa Queen Ellu, mutta kukki koko viikon kuitenkin!

   Poista
 14. Harmillista, että matkanne ei mennyt ihan odotusten mukaisesti. Mutta ihania kuvia olet saanut, kauniita kukkia ja hienoja lintuja. Väreja ja aurinkoa kaivataan tänne talven keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takapakkeja tulee joskus, onneksi kuitenkin harvoin! Nyt oli kuitenkin niin ikävää, isäntä oli tosi kipeänä monta päivää!

   Kiitos! Madeiralla on helppo kuvata, kohteita riittää vaikka kuinka paljon. Tämä valkoinen maa voisi hiljalleen alkaa värittymään ja auringon lämpö hellimään!

   Poista
 15. Upeita kuvia! Etelän kevät on niin uskomattoman näköistä, kun täällä edelleen kahlataan hangessa. Olipa harmillista tuo sairastuminen. Loma on kuitenkin aina niin lyhyt, ettei siitä haluaisi antaa yhtään päivää pois. Olemme mekin joskus maanneet sängyssä keuhkoputken tulehduksen ja kovan kuumeen kanssa puolet lomasta! Mutta eipä sairastumiselle mitään voi, se vie aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Etelän kevät toi juuri sopivan potkun jo vahvaan kevään odotukseen.

   Sairastuminen matkalla on tosi surullista aina. Onneksi tämä oli vasta toinen kerta, kun tauti kaataa, viimeksi minut kymmenen vuotta sitten. Lomaan lataa niin paljon toiveita ja odotuksia - niin ja loma on niin lyhyt, ettei siitä päivääkään antaisi taudille! Mutta sairastumiselle ei mitään voi, se on niin totta!

   Poista
 16. Harmi, että flunssa iski juuri lomamatkanne aikana. Kauniita ja vähän erilaisia kasveja siellä. Mukavaa loman jatkoa. Täällä on kans flunssaviikot 5,4 ja 3 menossa. Kaikki sairastuttu viikon välein ja yskitty enemmän kuin koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa tuli ihan puskista ilman varoituksia ja sitä ihmettelin kovin, tauti alkoi kovalla kuumeella ja sitten vasta tuli muut oireet. Onpa teillä ollut ikävän pitkä flunssakausi, tauti on ollut tänä keväänä varsin sitkeän tyyppistä.

   Kiitos! Kasvit ovat todella kauniita ja useat meillä tutut huonekasvit kasvavat niin luonnossa ja puutarhassa epätodellisiin mittoihin :D.

   Poista
 17. Voi, miten harmi tuo sairastuminen. Tiedän miltä se tuntuu, sillä eräällä reissulla isäntä oli viikon kuumeessa ja minä "sairasti" siinä samalla hotellissa, kun en viitsinyt lähteä minnekkään. No kiva kuitenkin, että sinä lähdit vähän jaloittelemaan. Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastuminen on niin harmillista! Viikon kuume on tosi surullinen matkan aikana, meidän isännällä ei ihan viikkoa mennyt, mutta melkein. Itse sairastin myös mukana, mutta isäntä melkein painosti minut tekemään pieniä retkiä varmaan siksikin, että sai nukkua rauhassa ilman aktiivista huolenpitoani.

   Kiitos!

   Poista
 18. Harmi että isäntä sairastui:(
  Onneksi hän kuitenkin patisti sinut viettämään välillä aikaa noin kauniissa maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi harmi, tauti oli melkoisen kova!

   Patisti ja kovasti, en olisi häntä yksin hennonnut hotelliin jättää...tein pieniä retkiä yksikseni sitten.

   Poista
 19. VAU! Miten mahtava paikka. Aivan upeita kukkia, ja mielenkiintoisia lintuja! Kaiken lisäksi näit vielä virtavästäräkin! Onneksiolkoon;-) Toivottavasti isäntä on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on mahtava! Kävin vain ihan kaupunkipuistoissa, mutta vuorilla ja levadoilla riittää niin kasveja kuin lintujakin saati maisemia ihailtavaksi vaikka kuinka paljon. Varsin suositeltava lomakohde!

   Vai virtavästäräkki! Kiitos kun tunnistit, sitä hiljaa toivoinkin, oma lintutuntemukseni on lapsenkengissä :D.

   Isäntä on toipumaanpäin, onneksi!

   Poista
 20. Matkaa odottaa ja toivoo kaikenlaista kivaa yhdessäoloa, niinpä sairastuminen on iso harmi eikä toivoisi kenellekään tulevaksi. Onneksi paikka oli sinulle tuttu, niin osasit tehdä turvallisia retkiä itseksesi ja nyt kuvien välityksellä jaat tunnelmia sekä meille että varmasti miehellesikin. On siellä paljon ihanaa nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisia haaveita ja latauksia, suunnitelmia matkan varalle tekee aina ja siinä ei ole sijaa sairastumiselle tai muullekaan vastoinkäymiselle. Isäntä sitkeästi patisti minua hiukan seikkailemaan ja todellakin saari alkaa olla aika tuttu jo. Siellä on varsin turvallista seikkailla yksinkin naisihmisenkin.

   Madeiralla on paljon kaunista nähtävää ja koettavaa.

   Poista
 21. Olipa miehesi sairastuminen tosi harmillinen juttu.
  Madeira on upea paikka ja olemme mieheni kanssa lomailleet siellä kolme kertaa ja yhä edelleen se jaksaa kiinnostaa.
  Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin harmitti meitä kumpaakin, mutta eihän sille mitään mahtanut vaan piti elää tilanteen mukaan.

   Madeira on todella kaunis paikka. Tämä matka oli meillä kahdeksas ja aina olemme löytäneet jotain uutta, joka houkuttelee uudelle matkalle. Paikka on meille myös sellainen 'stressinpurkupaikka' kauneutensa ja rauhallisuutensa takia.

   Kiitos!

   Poista
 22. Nua lomasairastumiset on sitte surkeeta, mutta saippa kuitenkin hianoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, matkan lataus ja haaveilu ei taudille kyllä sijaa anna ollenkaan.

   Kamera kävi, aina jotain kivaa linssin taakse löytyi.

   Poista
 23. Harmillista, että miehesi sairastui, toivottavasti hän on nyt jo tervehtynyt. Sait napsittua kauniita ja mielenkiintoisia kuvia retkilläsi. Olen kerran käynyt Madeiralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi surullista! Lääkitys auttoi ja olo on huomattavasti jo kohentunut.

   Madeiralla on tosi paljon kuvattavaa, mielenkiintoisia paikkoja ja ihmisten tapaamisia löytyy aina. Madeira on varsin suositeltava matkakohde.

   Poista
 24. I love your species, gathered together. The Lizards and Birds are beautiful.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Bob! In the park, it was nice to photograph and find one of the treasure I have never seen before - Motacilla cinerea (my blog friend Anne recognized the bird and I'm very happy for that).

   Poista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihania kuvia kaikki❤ Tällaiset kuvat on kivoja matkamuistoja! Niin harmi että miehesi sairastui:( Toivottavasti hän on jo parantunut ja saatte olla terveinä❤

   Poista
  2. Kiitos Päde! Kuvaan yleensä aika paljon, niin nytkin. Muutaman videonkin otin ja laitoin ne sitten instan puolelle. Miehellä on tauti jo lähtemässä, oli se aikas kova (ei mikään miesflunssa).

   Poista
 26. Voi ei, onpa todella kurjaa, että miehesi sairastui ja meni häneltä matka osittain ihan pieleen. Toivottavasti jotenkin osasit nauttia hetkistä kuitenkin, vaikka onhan sitä kurja olo, kun toinen sairastaa.

  Ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häneltä meni tosiaan matka pieleen suurelta osin ja se harmitti. En minäkään oikein osannut matkasta nauttia, mutta sairaus kun iskee niin ei sille sitten mahda mitään oikein. Onneksi uusia matkoja tulee :D.

   Poista
 27. Moi. Kaikesta huolimatta upeita kuvia. Pääsit näkemään sellaisia lintuja joita täällä ei näe. Teidän täytyy tehdä hanimuuni uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Madeiralla riittää kuvattavaa ja muutaman videonkin otin, laitoin ne instan puolelle, kun kokoa niissä oli niin ettei tänne blogistaniaan mahtunut. Tänä vuonna meillä on vielä kolme hanimuunia jäljellä :D :D :D

   Poista
 28. Sattuipa harmillisesti, että miehesi sairastui! Ei reissusta varmasti itsekään osaa niin nauttia, jos matkaseura on kipeänä. Upeita kuvia kuitenkin, aivan ihania nuo linnut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein osaa nauttia ja on sellainen puolikas - melkein orpo olo, kun yksin hiippailee lomamaisemissa. Nauttia ei oikein osaa sillain kuin toisen kanssa mentäessä. Kiitos! Linnut olivat tosi ihania!!

   Poista
 29. Kuvat ovat kyllä upeat. Linnut ovat upeita. Harmillista miehen sairastuminen mutta matkalle pääsee aina uudestaan. Meidän pasuunakukka kokeilu meni mönkään. Pitää kokeilla joskus uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti Juhani! Ajattelin mennä ajan kanssa katsomaan, mitä lintuja löytyisi, tiesin puistossa olevan ainakin joutsenia mutta muutakin kivaa löytyi, videoitakin otin mutta kokoa niissä oli sen verran, että sain ne leikattuna instan puolelle.

   Sairastuminen oli tosi ikävää ja tauti oli kova ja kivulias, paikkoja miehellä särki niin mahdottomasti. Onneksi oli kipulääkkeet mukana. Uusia hanimuuneja tälle vuodelle on vielä kolme jäljellä, toivonkin että ollaan sitten terveenä.

   Kannattaa kokeilla pasuunakukkaa uudelleen. Minä koitin sitä siemenestä ja se meni mönkään. Sain taimen ystävältä ja kasvu näyttää hyvältä. Toivottavasti löydätte taimen, sen kanssa pääsee alkuun helpommin :D.

   Poista
 30. Kauniin näköistä. Ihanat kuvat! Ikävää, että miehesi sairastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä! Olin niin surullinen myös, kun hän sairastui ja lomasuunnitelmat kariutuivat.

   Poista
 31. Voi miten ihania kuvia.. lomailu on ihanaa, harmi vain että miehesi sairastui.
  Nuo pasuunakukat ovat kyllä mahtavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta! Lomailu on tosi ihanaa ja tulossa on vielä uusia hanimuuneja. Miehen kuumeinen ja kivulias flunssa oli niin harmillinen, mutta se tuli niin puskista etteihän sille sitten mitään mahtanut.

   Pasuunakukkia tiedän Madeiralla kasvavan vain muutamassa paikassa, tuon paikan kävin tarkistamassa ja kukinta oli tosi upeaa!

   Poista
 32. Oi että,olet saanut olla lomalla. Varmasti Madeira onkin oikein sinun lomapaikkasi runsaan kasvillisuuden vuoksi. Kerran olen käynyt ja majoituimme juurikin Lidon alueella.

  VastaaPoista
 33. Kaunista on siellä. Mie ihan muistelen, onko meillä tuota jaakonkukkaa ollu ennenmuinoin.
  Harmi jotta Pekka sairastu ja hänen loma kärsi!

  VastaaPoista
 34. No voi - ei se katso aikaa, ei paikkaa missä se flunssa iskee. Harmillista silti, että just hanimuunilla :o
  Mutta kauniita kuvia olet näpsinyt retkilläsi.
  Ja toden totta, kylmyyttä on nyt ollut ns. vakiolämpömaissakin. Meilläkin sen tammikuisen reisun kolme ensimmäistä päivää oli lämmintä ja sitten muuttui viileämmäksi ja sateisemmaksi.

  VastaaPoista
 35. Aivan ihania kuvia ja kertomasi. Tuntui ihan että mukanasi menen ja koen. Sääli, että isäntä joutui vuoteen omaksi, mutta onneksi parani kuitenkin.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!