Kivipellon Saila

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Valon voimaa

Tänään sumu on kätkenyt luonnon hellään, 
armahtavaan, levolliseen, suojaansa, 
eilen paistoi kuitenkin aurinko. 
Oli jotenkin voimaannuttavaa, 
kun aurinko lipui taivaanrantaa pitkin kirkastaen maiseman. Valonsäteillä on marraskuulla uskomaton vaikutus. 
Paljon viikonloppupuuhasteltavaa riittää. 
Monta projektia on menossa: joululahjoja hiljalleen käärin paketteihin, joulukortteja teen ja raivaan tätä meidän taloa 
- miten ihmeessä olenkaan haalinut kaikkea mahdollista nurkkiin! Nyt annan melkein kaikelle turhalle kyytiä, luulen.

Mutta eilen...


...jouluruusujen nuput näyttivät niin turvonneilta, varmaan ne ehtivät kukkaan jos sää pysyy tällaisena leutona...

Geranium sessiliflorum f.nigricans

...voisiko vaskikurjenpolvesta huomata, että on marraskuu...

Crocus cartwrightianus 'Albus'

...arvatkaas kiljuinko riemusta, kun näin - tunsin näiden syyssahrameiden nuput viikolla lumen peittämänä nuppujen törröttäessa piippona kohti hämärää iltaa. Eilen lumi oli poissa ja nämä ihanuudet melkein kukkivat! Syyssahrameita hankitaan meille lisää ihan varmasti.


Ja valo! 
Kaljujen omenapuiden oksat näyttivät niin kauniilta!

Yksin pihakierroksellani taaskaan en ollut, pojat tulivat ihmettelemään, mitä mukamas marraskuulla voisi puutarhassa olla kuvattavaa, kun tiellä näkyi jotain paljon kiintoisampaa...


...ja Nöpö-ressukkaa pitäisi kyltymättä rapsuttaa.
Sulo oli ollut metsästyshommissa, 
saaliista en tiedä, mutta hauskaa varmaan on raikulipojalla ollut, kun turkkikin on noin kuranen.
Lähes keväinen Nöpö-kuva piti saada, perinteisellä ressukka-ilmeellä! Huomioikaa tassu 😊 Vajaa kuukausi jouluun, vuoden lyhimpään päivään ja sen myötä kevään alkuun vielä vähemmän!

Upeaa alkavaa viikkoa teille ystäväni!

 

70 kommenttia:

 1. Varmasti iloistut suuresti sahrameistasi, minulla ei ole mitään kukkivaa pihalla. Aurinko tosiaan paistoi piristäen mieltä, mutta olen Nöpön kanssa samoilla linjoilla eli ulos vasta keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskonut, kuinka paljon iloa syyssahrameista voisi ollakaan - ensi syksynä niitä täytyy laittaa ilman muuta lisää! Nöpöä ei märät ja kylmät säät innosta :D

   Poista
 2. Ihanat kisut <3 Täällä paistoi eilen aurinko! Nyt yöllä on satanut lunta ja sataa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paistoi ihana aurinko eilen, tänään maisema oli hyvin sumuinen - lunta ei satanut ollenkaan. Kisut ovat tosi ihania :D

   Poista
 3. Meillä sataa lunta todella sakeasti tällä hetkellä. Eilen ei lunta löytynyt mistään! Vaihtelevaa on keli marraskuussa! Kissoilla riittää ihmettelemistä! Märkyys ei taida olla kuitenkaan mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun keli keikuttelee ja paljon, meille ei vielä lunta ole tullut ollenkaan. Kissoilla riittää todellakin ihmettelemistä :D

   Poista
 4. Oih, kukintaa tähän aikaan, voiko enempää toivoa. Auringon näyttäytyminen marraskuussa on kuin vitamiinipistos. Minäkin harrastin kitkemistä 😊
  Kisut ovat erinomaista seuraa puutarhatöissä. Mukavaa viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun kukinta on jotain mistä voisi vain haaveilla, mutta ensimmäistä kertaa syyssahramia laitoin maahan ja täytyy sanoa, ensi vuonna lisää! Nyt on ollut tosi ihana ja pehmeä sää, pihatöihinkin sopiva.

   Kisut ovat parasta puutarhaseuraa!

   Poista
 5. Satumaisen kauniita ovat nuo paljaat omenapuut. Meillä on ollut ihan samanlainen ilma.. nyt on usvaa melkein joka paikassa.Leppoisaa sunnuntaita sinulle♥

  VastaaPoista
 6. Ihanat kukat ja nuput! Tämä postaus toi toivoa tähän ankeuteen. Meillä sataa lunta. En tiedä, tykkäänkö vai enkö. No, tuohan se valoa. Rapsutuksia ihanille kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että postaus sinua ilahdutti! Syysahrameita kannattaa laittaa ilman muuta kasvuun, syksylläkin piipotusta ja kukintaa. Meillä ei lunta ole vielä tullut ollenkaan ja enpä sitä juuri kaipaakaan!

   Kisut kiittävät ja kehräävät!!

   Poista
 7. Ihanaa, että puutarhassa voi olla jotain nupulla nytkin pimeimpään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysahramit yllättivät positiivisesti, ensi vuonna laitan niitä lisää kasvuun!

   Poista
 8. Oih, jouluruusu nupulla!
  Suloiset kissat mukana, tietnkin!
  Meillekin on päättänyt muuttaa komea kollikissa 'Masa'.
  Hänkin on yliseurallinen ja kyltymätön rapsutteluun ja hellyyteen!

  Valoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on meillä usein kukkinut joulun aikaan, jos lunta vain ei ole satanut. Mielenkiinnolla odottelen, kuinka tänä vuonna käy. Kisut ovat tosi ihania, hellyyttä ja huomiota kaipaavia :D

   Poista
 9. Minulla ei jouluruusussa näy edes nuppuja, nyyyh....Kerran kukki joulukuulla.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surun kyyneleitä, toivottavasti siellä jossain maan povessa on nuppu, joka nostaisi päänsä edes keväällä... Mun vaaleajouluruusut ovat jo niin vanhoja - ne tekevät nuppuja paljon ja kukkivat viimein keväällä.

   Poista
 10. Ihanaiset pihakaverit. Toivottavasti saat nauttia syyssahrameista pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakaverit ovat mitä parhaimpia! Syysahrameiden nuppujen avautumista odottelen innolla.

   Poista
 11. Meillä vierailee onneksi naapurin mustavalkoinen kissa - muuten on aika elotonta, ei mitään sahrameita tai jouluruusujen ilmestymistä. Kissa on uuttera, yhtään hiiriä ei ole näkynyt ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan vierailut on uskoakseni toivottuja, talven tullen myyrillä ja hiirillä ainakin meillä on ollut taipumus hakeutua suojaan vintille tai navettaan. Meillä kisupojilla on oivallinen metsästysaika vielä meneillään ja paistit ovat tehneet kauppansa.

   Poista
 12. Että jossain voi olla nuppuja vielä tätä aikaa:) Ihanaa! On kyllä kauniit kuvat❤ Suloista sunnuntai-iltaa❤

  VastaaPoista
 13. Nuppuja tähän vuoden aikaan! Kun ulkona on kuollutta, jotain elämää nousee mullan alta, mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyssahramit ovat oivallisia kaamosmasennuksen torjujia, kuin kevät olisi piippojen noustessa!

   Poista
 14. Täälläkin aurinko vähän pilkisteli. Ihanat kisut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaamosajan aurinko on kultaa! Kisut ovat tosi ihania :D

   Poista
 15. Söpöläisiä ovat. Rattoisaa sunnuntai iltaa sinulle ja koko perheelle.

  VastaaPoista
 16. Mukava kun aurinko käyp vaikka piipahtamassa! Meillä ei olla vielä jouluu muuten tehty, tein jo syksyllä rommiruukun jouluu ajatellen. Jouluruusuissa on tiälläkin nuppuja, ei varmaan kukkiaan näytä ennenkuin kevväällä. Ens syksyks laitan syyssahramit ostoslistalle, vai istutetaanko ne kevväällä! Ompa kommeita kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon säteet näin kaamosajalla ovat tosi ihania ja voimaannuttavia. Joulujuttuja aloitin tekemään jo pyhäinpäivän aikaan ja hiljalleen etenen kohti joulua. Jos pakkanen en tule niin jouluruusujen kukkia saamme siis ihailla. Syyssahramit istutin syksyllä ja ovat jo nupulla. Ensi syksynä tilaan niitä lisää...paljon!

   Poista
 17. Valo tekee ihmeitä. Kyl sinun kisut on söpöläisiä.

  VastaaPoista
 18. Kyllä nuo kissat on ihania puutarhakavereita! Valo täällä pohjoisempana on aina vain niukempaa, mutta kun kuukauden jaksaa niin alkaa suloinen kulku kohti valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin tästä ajasta niin paljon, olen kaamosihminen ilman muuta - kerään voimaa kevättä varten enkä kaipaa valoa nyt ollenkaan :D oleko siis peikko :D :D

   Kisut ovat tosi ihania kavereita :D

   Poista
 19. Ihanan näkööne syyssaharami. Toivottavasti kerkiää kukkia kunnolla, vaikka jo pelekät nuput tuaa ilua. Ei taitaasi täälä keriitä. Ja kissit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ovat parhaita puutarhakavereita :D

   Syyssahramit ovat meillä ensi keraa kokeilussa ja vaikka eivät kukkisikaan niin nuo piipot ovat tosi ihania! Syyssarhameiden kukinta on suunnattoman kaunis. Ensi syksynä laitan niitä kasvuun lisää.

   Poista
 20. No onpas nätti tuo syyssahrami, en ole ennen tällaista nähnyt, kuvissakaan. Ja jouluruusulla niin pulleat nuput, että. Sattumalta kävin just tänään katsomassa heinäkuussa kukkinutta jouluruusua, mutta ei siellä näyttänyt olevan nuppuja...
  Ja on tosiaankin komean näköisiä nuo omppupuut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyssahrami on tosi kaunis ja tuota valkoista halusin ensin - ensi syksynä sitten lisää! Jouluruusut usein ehtivät kukkaan jo syksyllä ja kukinta jatkuu sitten keväällä usen pakkasen satuttamin kukin kuitenkin.

   Omppupuut ovat aina niin kauniita!

   Poista
 21. Mikä tuolla omenapuun oksilla kasvaa? Villiviini? Kärhö? Näyttää hauskalta parralta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo parta on alppikärhö. Meillä on jokaisessa vanhassa omppupuussa oma kärhönsä, tuo sininen on kaikkein suurin ja ihanin!

   Poista
 22. Kyllä on näköjään rapa roiskunut kun Sulo saalisti :D. Meilläkin oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa syyssahrameita. Ne on kyllä tosi ihania, piristää puutarhaa tämän harmauden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapa on roiskunut ja varmaan kivaa on ollut Sulolla! Syyssahramit ovat tosi ihania ja ensi syksynä niitä laitan vielä lisääkin!!

   Poista
 23. Nuppuja marraskuun lopussa, kyllä Suomen kesä onkin aika pitkä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuput marraskuulla ovat aarre, syyssahramit ovat ihania!

   Poista
 24. Ihanaa, kun jossain pilkottaa uutta kasvustoa! Minulla ei tahdo löytyä päivänvalon aikaa käyskennellä puutarhassa, joten kaikenlaiset sahramit ja nuput menisivät meillä ihan hukkaan. Kiva, kun laittelette kuvi syyskukkijoistanne, nautin niin niiden katselemisesta - sisätiloissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatko kasvukaudelle on aika ihana asia. Minullakin tahtoo mennä viikko 'pimeässä', pimeä tulee jo niin varhain, mutta usein katselen pihaa ja puutarhaa otsalampun avulla kissojen kanssa. Syyssahramit ovat ihania!

   Poista
 25. lauantai oli täälläkin ihanan valoisa päivä, aurinkokin paistoi kunnolla pitkästä aikaan lähes koko iltapäivän. jouluruususi ovat todella lupaavasti nupuilla. minulla vasta kaksi piippaa näkyvillä, joten pelkäämpä, etteivät ne ehdi kukkimaan tänäkään syksynä. pojat on poikia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jouluruususi kukkisivat - varmaan joskus. Tuo vaaleajouluruusu meillä on yli 10 vuotta vanha ja kestävä, kukkii komeasti joka vuosi.

   Kaamosajan aurinko on kultaa!

   Poista
 26. Kaksi ihmettä, marraskuun aurinko ja nuppuinen krookus.
  Ja voi noita suloisia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi ihanaa ihmettä! Toivottavasti sahramini ehtisi avata nuppunsa :D Meidän pojat ovat tosi ihania!

   Poista
 27. Ei kyllä uskoisi kuvista, että ollaan melkein joulukuussa. Upea on tuo omenapuukuva. Ihania nuo kisulit ja täytyyhän Nöpön vähän poseerata sievästi! Minulla on muisto, kun 15.12. kerättiin suppilovahveroita joku vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä loppuvuosi on ollut usein aika monimuotoinen. Siskokin keräsi viime viikolla suppiksia! Matalalla kulkeva aurinko kultaa maiseman ja aina ei tosiaan voisi uskoa, että kohti vuoden pimentä aikaa ollaan menossa.

   Poista
 28. Aivan ihanat kurjenpolven lehdet, ja sahraminkukat, ja kissapojat! Onko ihanampia asioita marraskuussa, en pysty keksimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kurjenpolven lehdet ovat niin keväisiä ja niitä komppaa sahramit, joita hankitaan Kivipeltoon ilman muuta lisää. Tuskin ihanampaa voisi olla paitsi aurinko, joka lipuu pitkin taivaanrantaa joskus säteitään armollisesti antaen.

   Poista
 29. Onpa upeita kuvia, omppupuukin. Kissat erityisesti.

  VastaaPoista
 30. Enpä ole kuullutkaan sahrameista. Minä en saanut jouluruusuani kasvamaan. Mahtavat nuo sinun omenapuusi ilman lehtiäkin. Kisuille rapsutuksia ja sinulle hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyssahrameita kannattaa istuttaa, meillä ne olivat kasvussa nyt ensi kertaa mutta lisään niitä ilman muuta. Toivottavasti jouluruususi voimistuu, omani tuo vaalea on yli 10 vuotta vanha iso puska ja kukkii joka vuosi komeasti.

   Omenapuut ovat jo vanhoja, 40-luvulla kasvuun laitettuja ja rakkaudella hoidettuja.

   Kiitos Liisa!!

   Poista
 31. Tarjolla olisi haastetta blogissani - ota koppi jos nappaa!

  VastaaPoista
 32. Suloiset kissat ja ihanat syyssahramit! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!