sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kevään odotusta

Paketti Hollannista saapui! 


Se oli kuin joululahja! 
Malttamattomana sen avasin, vaikka tottakai tiesin sen sisällön. Piti päästä hypistelemään ja rapistelemaan (koskahan naapurit vievät minut 'hoitoon', avasin paketin pimeässä navetassa otsalampun kanssa, kun valoa ei kesän jälkeen navetan puolelle ole kytketty).

Mietin, että tilaukseni taisi olla liiankin maltillinen - 323 kukkasipulia yhteensä. 
Syksyllä kukkasipuleiden määrä tuntuu suurelta, keväällä piippojen määrä liian pieneltä. 
Syksyn ahkeruus palkitaan keväällä. 

Eilinen päivä meni sipuleita istuttaessa. 
'Urakan' aloitin narsisseilla, jotka kummityttö kesällä nosti maasta. Kukinta oli taantunut. 
Sipulit olivat kaivautuneet melko syvään. 
Narsissimaastani sipuleita nousi kaksi leipälaatikollista. 
Toinen laatikollinen lähti kummitytön mukaan, toisen kuivattelin ja eilen ne siis istutin. 


Narsissi-/uuden pionimaan perusparansin ja hiukan sipuleille laitoin kukkasipulilannoitetta. 

Varsinaisen herkuttelun aloitin sitten. 
Hollannin sipuleista melkein kaikki sain maahan, tänään vielä satakunta narsissia laitan multaan. 
Tässä joululahjani sisältö:

Colchicum 'Waterlily'
Fritillaria meleagris 'Alba'
Fritillaria uva-vulpis
Galanthus nivalis
Muscari 'Pink Sunrise'
Pienikukkaisten narsissien sekoituspussi
Narcissus 'Hillstar'
Narcissus bulbocodium selectie JSP
Tulipa 'Evergreen'
Tulipa 'Flaming Flag'

Värimaailma sipulikukissani on jälleen hyvin perinteinen 😍

Lisäksi tilasin kaksi amarylliksen sipulia ja Mustikkamummolle leucojum vernumin sipuleita.
 

Istutuksessa käytin samaa 'tekniikkaa' kuin Kukkaiselämän Satu. 
Mietin päivittäisiä kulkureittejäni ja näkymiä ikkunoista ennen sipuleiden maahan laittoa. 
Kaksi tärkeää penkkiä saivat hyvät lataukset - 
sisäpihan rinnepenkki ja iso kukkamaa, 
jota katselen aina keittiöstä. 
 

'Woodstock'


Täytynee tehdä vielä joitakin hankintoja, 
rytörinteeseen ei sipuleita vielä mennyt yhtään!

Hankintoja täytyy tehdä vielä siksikin, 
että saan kellariin ruukkuihin kukkasipuleita kevättä odottamaan.
Viime keväänä monessa postauksessa ihailin upeita sipulikukkien ruukkuistutuksia.

'Suuri määrä' kukkasipuleita syksyllä on hyttysen aivastus keväällä! Joka kevät odotan nousevia piippoja niin paljon! 

Narcissus bulbocodium selectie JSP. ihana pikkuinen narsissi!

Mukavaa alkavaa syksyistä viikkoa Sinulle!

 

65 kommenttia:

  1. Sinäkin olet hoksannut että keittiön ikkunasta pitää näkyä kukkaloistoa :). Ihana paketti ja hyviä istutuspuuhia sinulle. Ensi syksynä tilaan minäkin Hollannista "syyslahjapaketin" vai oisko se kevätlahja. En ole koskaan tilannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keittiön ikkunan maisema on hyvin tärkeä joka vuodenaikana ja siihen tulee panosttaa ilman muuta!

      Syys - joulu - kevätlahjapaketti, täynnä ihanuuksia! Olen ollut Eurobulbsin valikoimaan, toimituksiin ja maksutapaan hyvin tyytyväinen, turvallinen paikka tilata ilman muuta.

      Poista
  2. No, pakostakin tuosta määrästä tulee kukkaloistoa! Mun sipuli-istutukset eivät oo kahtena syksynä jostain syystä tuottaneet tulosta. Saa olla siis tänä vuonna. Jos jotain nousi, niin kovin kituliasta, vaikka paransin maata tuoreella mullalla ja möyhensin hyvin. Mittasin istutuslapiolla oikean syvyyden....:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaloistoa ja ihanuuksia :D Harmillista, ettei sipuli-istutuksesi ole jostain syystä onnistuneet, vaikka näit niin suuren vaivan ja olit tarkka!

      Poista
  3. Oi mikä laatikko ja pullollaan ihania aarteita :) Se on niin totta, että syksyn aherrus palkitaan keväällä, pitäisi vaan jaksaa istuttaa sipuleita! Minulla urakka on vielä edessä ja taidanpa tilata vielä muutaman pussukan tulppaanisipueita lisää..
    Kaunista kukkaloistoa on kuvissasi, ihailen erityisesti muhkeaa narsissien kukintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarrelaatikko :D Syksyllä sipuleiden istutus kasvien naattien keskelle ei ole oikein herkkua, pitää vain olla sitkeä ja laittaa! Kukkasipuleita ei koskaan tule laitettua liikaa kuitenkaan!

      Kiitos! Olen narsissi-ihminen täydestä sydämestäni!

      Poista
  4. Tässä ne aarteet nyt sitten on, ihanat. Kiitos kun esittelit. Ihastuttava joululahja sinulla! Rakastan lukea sipulikukkaostoksista ja valinnoista. Kaunis värimaailma. Toivottavasti saat hieman istutusapua. Loistokas kevät tulossa Kivipeltoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä koko paketti! Mietin vain, josko olisi pitänyt tehdä vielä isompi tilaus...!! Joululahja itseltä on aina paras, saa sitä mitä tilaa...tai siis haluaa :D Värimaailma on hyvin valkoinen-lila -voittoinen! Se vain tuntuu vuosi vuodelta omimmalta! Pojat eivät auttaneet, päinvastoin he keksivät minne laitoin kukkasipuleita ja kas sehän on sopiva pisupaikka (pehmeä multa!) ja kaivoivat montun tarpeilleen ja sipulit maasta ylös! Täytyy tehdä vielä kierros, että kaikki kukkasipulit ovat mullan alla nukkumassa kevääseen.

      Kevättä odotellaan!

      Poista
  5. Siinä on kyllä joulu- ja kevätlahja samassa paketissa. Monenlaisia ihanuuksia, joita taas keväällä ihastellaan. Niin se on, että syksyllä sipuleita maahan ahertaessa työ tuntuu kovalta, mutta keväällä toivoisi istuttaneensa toisen mokoman lisää.
    En ole koskaan tilannut sipuleita ulkomaalta. Pitänee kokeilla. Tuskin hintakaan kovin paljon korkeampi on verrattuna näihin meidän nettikauppoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samassa paketissa kaikki tyynni! Syksyllä pitäisi olla ahkera, ahkerampi, joskus vain se on niin tervanjuontia...mutta kannattaa kuitenkin!

      Olen muutamia kertoja tilannut Eurobulbsilta. Rahtiin kannattaa kiinnittää huomiota! Oma tilaukseni oli yli 100 e ja rahtivapaa. Hyvä miettiä isoa tilausta/kimppatilausta. Tuo paikka on turvallinen tilata, maksu Visalla ja varmistus omilla pankkitunnuksilla. Sipulien hinta ja valikoima on omaa luokkaansa!

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla ensi vuonna! 100 euroa tulee vikkelästi täyteen näissä kotimaisissakin kaupoissa, joten ei ainakaan sen vuoksi tarvitse kimppatilausta miettiä.
      Sinulla on syyskiireitä, mutta silti uskalsin heittää sinulle haasteen. Käy hakemassa se blogistani, jos kiinnostaa. Ja muista, ettei haasteella ole mitään kiirettä. Niitä voi hyvin säilöä myöhempäänkin.

      Poista
    3. Kannattaa ilman muuta kokeilla! Valikoima on todella monipuolinen ja kiinnostava!! 100 euroa tulee todellakin vikkelästi täyteen!

      Kiitos! Ilman muuta vastaan haasteeseen. Nyt on ollut hiukan tiivis aikataulu vaikka olenkin lomalla, tuo uusi täky (matonkudonta) otti ajastani oman lohkonsa, toki sitä olin jo kauan ajatelutkin ja nyt sain tilaisuuden mennä opettelemaan.

      Poista
  6. Ihania aarteita olet maahan laittanut. Voi kevät, tule jo <3

    VastaaPoista
  7. Onnea "lahjastasi"! Minun sipulini löytyvät kotomaan kauppojen hyllyiltä, tuolla lailla suoraan Hollannista ovat varmaan laadukkaita ja vähän erilaisiakin kun kauppojen valikoimat! Kiva päästä keväällä katsomaan postauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakettia harkiten tilasin ja tuoreet sipulit sain hulppeasta valikoimasta. Keväällä niistä varmasti postailen!

      Poista
  8. Onpa siinä istuttamista - 323 kpl! Mutta kyllä keväällä riittää loistoa. Saatko Hollannin tulppaanit nousemaan kukkaan vielä useampana keväänä? Nostatko tulppaanin sipuleja ylös? Minun sipulivarastoni ei vielä yllä sataan, mutta onhan tässä vielä syksyä - antoisaa istutuspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta ei ihan mahdoton määrä kuitenkaan, laitoin tuon leipälaatikollisen narskuja maahan vielä lisäksi. Kun kukkamaat on perattu ja siistissä kunnossa, istutus on helppoa!

      En ole oiken tulppaani-ihminen, mutta kaikki tulput tulevat Suomeen Hollannista, joten samoilla varmaan mennään. Suosin metsä- ja villitulppaaneja, noita jaloja ostan harvakseltaan mielijohteesta, enkä niitä nosta kasvukauden jälkeen maasta.

      Kiitos Pirkko!

      Poista
  9. Aivan mahtava määrä kaikenlaisia sipuleita, ihanaa!! Noiden kukinnasta on sitten keväällä paljon ja pitkään iloa. Minäkin alan ihan kohta tutkailla sipulivalikoimia, kunhan pääsen tästä sitkeästä flunssasta eroon. Toivotaan oikein mukavia istutteluhetkiä, ja että ilmat olisivat suotuisia.
    Tämä postaus vaatii vielä toisen katselukerran, kun olet mukavasti linkittänyt suuren osan ostoksistasi, hienoa, ja mielenkiintoista ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi tuota sinun flunssaasi, toivottavasti hellittäisi mahdollisimman pian!

      Sipulit sain maahan hellivässä säässä, ei kuuma eikä kylmä, hiukan ripotteli vettä...ei haitannut.

      Toivottavasti linkeistä oli iloa!

      Poista
  10. Hieno joululahja ja lahjat ovat aina parhaita kun itse ostaa. :-) Sipulien istuttamisessa on kova homma mutta mitäpä sitä ei tekisi kevään kukkaloiston eteen. Kaunista tulevaa kevättä. :-)) -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa tosiaan, aarrelaatikko! Keväällä piippoja odottelen aina niin malttamattomasti - syksyllä pitäisi olla vielä ahkerampi!

      Toivottavasti saamme kauniin kevään!

      Poista
  11. Kukkasipuleita ei varmaan koskaan ole tarpeeksi:) Ainakaan keväällä!
    Munkin pitäis vielä käydä hakemassa lisää, että saa niitä laitettua ruukkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaankaan - vallankaan keväällä, kun niitä innolla odottelee!

      Ruukkusipuleita pitää tosiaan hakea!

      Poista
  12. Oi ihan kuin aikainen joulu:)♥ Melkoinen on urakka istuttelussa..vaan kylläpä sitten ensi vuonna tuonkin homman palkitsee, voi vaan kuvitella kuinka hurjan kaunista siellä onkaan! Toivotaan kovasti että talvi olisi hellä istutuksille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkupikkujoulu! Urakka se ei oikein ollut kuitenkaan. Kukkamaat olivat jo siistityt ja oli helppoa vain 'maalailla' kukkasipuleilla. Armollista talvea odotellaan.

      Poista
  13. Näinhän se menee, syksyllä on sipuleita istutettavana uuvuttavan paljon mutta keväällä maasta nousee niin vähän. Kivan lajitelman tilasit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin aika pitkään tilaustani ja valikoimaa :D Keväällä tosiaan odottelee niitä pieniä piippoja niin kovin!

      Poista
  14. Upeaa tulee kun kukkivat ja kevätaurinko paistaa. Taidanpa minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Keväällä uuden kasvun voimaa kaipaa niin kovin!

      Poista
  15. Nyt ahistaa: "vain" 323 sipulia. Eihän meidän tontti riittäisi mihinkään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana ystänäni, tuo sipulimäärä ei vielä ole kuin osa...vaikka kuulostaa paljolta!

      Poista
  16. Kukkasipuleita ei koskaan voi olla maassa liikaa <3

    Pitääkin etsiä ruukkuistutusjuttuja ja ideoita. Mulla on tulppaanit vielä pusseissaan koska olen päättänyt, etten myyriä enää ruoki yhtenäkään talvena makoisilla tulppaaninsipuleilla. Johonkin pyttyyn ne pitää sijoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan!

      Siskon sipulit vei jo myyrä, vaikka talvi ei ole vielä edes alkanut...katalaa porukkaa! Ruukkuistutuksiin kannattaa panostaa ainakin tulppujen kanssa, maahan laittaa vain alliumeja ja narskuja - ne eivät kelpaa pahalaisille!

      Poista
  17. Ihan samoja puuhia meillä menossa. Samaan aikaan sain Hollannin tuliaislaatikon kuin Sinäkin. Tutkin tuon kasvilistasi. Ihmeellistä, että yhtään samaa nimikettä ei ole minun listassani. Mutta samoja kasveja kyllä löytyy puutarhastani. Noita Woodstockeja istutin edellisenä syksynä ja keväällä kukkivat upeasti.
    Tuo keittiön ikkunan eteen istuttaminen oli minullakin mielessä, kun istutin sinne koristeompun juurelle sata krookusta.
    Minunkin pitäisi nostaa ylös vanhoja narskuistutuksia, joissa kukinta jo on heikentynyt, mutta miksi se aina jää tekemättä!
    Upea kevät on tulossa sinne Kivipeltoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanuutta, saitko sinäkin Hollannin tuliaislaatikon herkkuja täynnä! Voi että, tällä kertaa ei menty samoilla paitsi myrkkyliljojen kohdalla - kiitos opastuksesta, nyt 'Waterlilyt' ovat jo vaaleanpunaisia!

      Meillä varmaan kasvaa monta samaa kasvia puutarhoissamme - uskon! 'Woodstockit' ovat suosikkejani ja niitä joka vuosi maahan laitan lisää!

      Keittiö on hyvin tärkeä paikka. Näkymän olisi suotavaa olla kaunis joka vuodenaikana.

      Narskujen nosto on hyvin työlästä, ihmeesti ne vain jakautuvat ja kaivautuvat syvälle. Leipälaatikollinen meni parannettuun maahan ja hiukan kukkasipulilannoitetta annoin evääksi.

      Kevättä odottelen, lisää hiukan laittelen vielä kukkasipuleita :D

      Poista
  18. Kukkaloisto tulee olemaan upea. Eli kevättä aletaan jo varttumaan.

    VastaaPoista
  19. Kaunista on kevväällä teillä! Mie en nyt tilannu mittään ulukomailta, tilasin kotmaisilta toimittajilta ja ostin irtosipulia liikkeistä ja tarttuhan niitä valameitakin pussia korriin. Istuttaminen on vielä eissäpäin. Vielä kerkivää!
    Mukavoo alakavoo viikkuu sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olisi! Aika vähän myyränherkkuja maahan laitoin. Vielä hyvin ehtii sipuleita maahan laittaa, monta vanhaa varmaa maasta nousee ja jokunen uusikin - piippoja odottelee niin innolla joka kevät!

      Poista
  20. Sinulla puuhaa riittää. Mutta kevät ja ensi kesä palkitsee loistollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa puuhaa vielä kaiken lisäksi! Toivottavasti saamme armollisen talven ja kukkivan kevään!!

      Poista
  21. Kevään kukkaloisto ei synny ihan tyhjästä. Joka vuosi maahan pitää upottaa kasa toivoa. Minulla on tänä syksynä vain reilu 200 sipulia ja pidän sitä maltillisena määränä. Kukkiihan ne eri aikoihin ja eri penkeissä. Toivon, että edellisistä sipulijoukoista selviää taas suurin osa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivo keväästä uppoaa maahan joka syksy - toivo joka keväällä herää! Sipulimääräsi on hyvin maltillinen ja aikaisemmin istutetut sipulit osallistuvat kukkajuhlaan tietenkin! Meillä määrää lisäsi nuo kesällä nostetut narskut.

      Poista
  22. Oi! Kuin joulupakettia avaisi!!
    Ihania lajikkeita koko laatikollinen!
    Nuo tumman violetit hyasintit ovat minun suosikkejani!

    Kuulaan kaunista lokakuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma joulupakettini, joka oli täynnä iloa ja herkkuja! Tummat hyasintit ovat vieneet sydämeni!

      Kiitos Susanna!

      Poista
  23. Kappas kun samanlainen paketti tuli tännekin, tosin vähän eri sisällöllä. Eikä määräkään ollut kuin parisataa sipulia. Satsasin vähän erilaisempiin jättäen tulppaanit ja narsissit ehdottomaan vähemmistöön. Niitä kun on jo entuudestaan, vaan kamassioita, kirunkannuksia, koiranhampaita ja laukkoja valitsin ensi kevään kukkijoiksi. Olekoon ensi kesä armoitetusti aurinkoisempi, kuin tämä mennyt versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakettisi oli hyvin mielenkiintoinen! Olen niin narskuihminen, villitulppaanitkin ovat vieneet palan sydämestä mennessään. Parisataa on kohtuullinen määrä aarteita! Punaisia kiurunkannuksia olisin tilannut, olivat vain päässeet loppumaan. Olkoon talvi armollinen ja kevät kukkien ystävä!

      Poista
  24. Mikä on tuo kanervan juurella oleva pienilehtinen? Sopii hienosti kanervan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pienilehtinen on lankaköynnös! Sopivat yhteen hyvin.

      Poista
  25. Todellista kukkaloistoa tiedossa sinulle ensi keväänä. On siinä istutusurakkaa kerrakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piippoja kaipaan keväällä kovin! Perattuun maahan on helppo aarteet kätkeä :D kevättä odottamaan.

      Poista
  26. Jess! Minulla vastaava paketti odottaa postissa, tänään on tarkoitus hakea.

    VastaaPoista
  27. Voi hyvä jysäys noita touhujasi. Ooh,noin paljon ihania kukkasipuleita. Istuttamisessa jo tosi kova homma,mutta kyllä varmaan keväällä palkitsevat sinut kauneudellaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään odotus antaa voimia, kukkasipuleita ei koskaan tule laitettua liikaa kuitenkaan! Maahan sipulit pääsivät hiljalleen - nautiskellen :D

      Poista
  28. Aivan ihana "joululahja". Tuota pakettia avatessa on olo varmasti kuin karkkikaupassa. Kuinka ihanan kaunis ja odotettu kevätkukinta noista onkaan tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jo tilausvaiheessa oli karkkikauppaolo, avaaminen oli suurta juhlaa! Kevätkukintaa kovin odottelen :D

      Poista
  29. Ihanaa kukintaa odotettavissa! Minulla on sipulit vielä pusseissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! Piippoja kaipaan keväällä kovin ja alkavia herkkiä nuppuja. Vielä hyvin ehtii vielä sipuleita maahan kätkeä kunhan tuo mahdoton vesisade vain loppuisi. Aion vielä joitakin sipulihankintoja tehdä.

      Poista
  30. Onpa siellä sipuli poikineen.. ensikeväänä teillä onkin upea kukkameri♥
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeaa kukkamerta ja kaunista kevättä odottelen kovin! Kiitos Tuta!

      Poista
  31. Olet niin oikeassa tuossa, että se mikä syksyllä tuntuu suurelta määrältä on aivan liian vähän keväällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä syksyn ahkeruus palkitaan, on vain niin märkää, pimeää (+ kaikki muut tekosyyt) kaivaa kukkasipuleita maahan, toisaalta on se aika kivaakin (vallankin jo sää sallii)! Mutta keväällä, mikä sen ihanampaa kuin nousevat piipot, herkät nuput - kaikki se upea kukinta!

      Poista
  32. Vau mikä määrä sipuleita!
    Ja miten muistat ne kaikki nimeltä...?
    Noh, asiaan perehtynyt kyllä muistaa :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!