Kivipellon Saila

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Retkellä, osa 1

'Minne me ollaan menossa' kysyi Kivipellon isäntä? 
Matkaa oli taitettu on kymmeniä kilometrejä, Huittisista oltiin kääntymässä Rauman suuntaan 
(minä taitavana(?) kartturina valitsin reitin). 
Innokkaana olin matkaa suunnitellut viime viikonlopun 
ja aioin retken tehdä yksin, mutta isäntä halusi mukaan 
ja mikä ettei, hän on oivallista matkaseuraa. 
Ajattelin vain, ettei retkikohteet olisi häntä kiinnostaneet. 
Mutta todellisuus on tarua ihmeellisempää...onneksi!

Olen pitkään haaveillut käyväni Pionien kodissa. 
Nyt ajattelin toteuttaa pitkällisen haaveeni 
ja lähteä retkelle. 
Varmasti Pionien kodin alellakin oli pieni täkynsä mukana. Aamulla aikaisin heräsin, isäntä nukkui viellä somasti kehräten. Avasin retkikohteemme sivut ja aloin tekemään kauppalappuja. Kauppalapuilla oli merkittävä osuus, 
viettelys pysyi ainakin hiukan rajoissaan. 
En etsi erikoisuuksia, kasvit löytävät minut ja viettelevät sillä seurauksella, että tarjoan niille kotipaikan. 
Ihan kaikkea en meille kelpuuta, 
kasvin kestävyydellä on osuutensa 
- uhkarohkeasti en kokeile ihan mitä vaan, 
vaikka asumme mäen päällä ja pienilmasto on aika hyvä 
ollakseen III-IV -vyöhykkeiden rajamaata.
 
ITOH-hybridi 'Garden treasure', puolikerrottu - kerrottu.
 Kukinta Pionien kodin näytemailla oli suurelta osin ohi, 
mutta se ei minua haitannut. 
Näytemaissa ei muutenkaan kukkivia taimia kovin paljon ollutkaan. Toissatalvi oli sieltä vienyt mennessään monta ihanuutta näytemaista ja uudet paikkataimet eivät vielä olleet ehtineet kukkaan, mutta jotain sentään vielä saimme ihastella.Kaunottaria riitti vaikka kuinka paljon!

'Solagne'

'Jan van Leeuwen'

'Barbara'

'White Wings'
 Paljon kiinnostavia pioneita oli alessa, pöydällinen keltaisiakin - 15 e. Valkoiset yksinkertaiset tai puolikerrotut ovat alkaneet kiinnostaa, samoin venäläiset jalosteet. Pysyin tiukasti kauppalapussani, sain melkein kaikki ja olin onnellinen. 

Meille muutti hybridit 'Garden Lace', 'Starlight' ja 'Lemon Chiffon', kiinanpionit 'Lady Anna', 'Mother's Choice' ja venäläistä alkuperää oleva 'Zemchuznaja Rossip', sekä Paeonia x Festiva 'Rosea suberba plena'.

Isännälläkin oli kiinnostavaa katseltavaa, kasvihuoneita remontointiin...

Pionit hyppäsivät kyytiin ja matka jatkui seuraavaan paratiisiin, Vakka-Taimeen...

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Toivottavasti sadepilvet siirtyisivät tuonne länsirannikolle, siellä sadetta kai toivotaankin!32 kommenttia:

 1. Voi kun kivaa, että isännällekin oli kiinnostavaa katsottavaa :-D Mukava kuulla kehräävästä isännästä, täälläkin on sellainen ja sellaisen vierestä onkin mukava herätä ;-)
  Ihanat pionit kuvissa, tuolla pitää totisesti joku kerta käydä pionien kukinta-aikaan. Taivassalo on niin lähellä ja silti kuitenkin niin toivottoman kaukana, osaisipa lentää... eihän sinne olisi kuin kolmisenkymmentä kilometriä, jos pystyisi vain pääsemään tästä suoraan kohti pohjoista! Voi hitsi.
  Löysitpä herkkuja mukaasi, oivallinen päivä, eikä se vielä sitten tähän loppunutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi kivaa ja aina jos jotain rakennetaan tai peruskorjataan niin isäntä viihtyy, tutkittavaa riittää. Kehräävän isännän vierestä on aina mukava herätä :D

   Sinulla on tuo vesieste, lentämällä teiltä Taivassaloon pääsisi varmaan tosi nopeaan...meiltä tuli mutkaa, kun kartturi ei ollut asiansa tasalla, mutta ei meillä kiirettä ollut mihinkään, lomalaisilla.

   Päivä oli oivallinen ja seuraava kohde isännän vasta hurmasikin monella tapaa, sekös minua ilahdutti ilman isompia taka-ajatuksia...tai taka-ajatusten kanssa vallankin :D :D :D

   Poista
 2. Voi mikä paikka tuolla olisi varmasti vaikka kuinka paljon nähtävää!! Ihana että isännällekin löytyi katsottavaa. Niin kauniita kaikki,minä tykkäsin kovasti tuosta Barbarasta, upea väri..kiva kun sait haluamiasi!:) Mukavaa alkavaa vkonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli täyttymys pionirakastajalle ja nähtävää riitti, myös isännälle :D 'Barbara' on tosi kaunis ja melkein sen ostinkin - yritin pysytella listallani, mutta seuraavalla kertaa sitten, myös pioni 'Argentine' hurmasi.

   Kiitos Päde!

   Poista
 3. Oi joi, pionien koti...miten upea paikka vierailla!!
  Kaunista, niin kauniita pioneja...
  Kiitos näistä tunnelmista ja kesäistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!

   Pionien koti oli mukava paikka vierailla pionirakastajalle, vaikka kukinta alkoi ollakin suurelta osin ohi, vielä pääsin katselemaan ja tuoksuttelemaan ihania kukkia silti.

   Poista
 4. Tuonne minäkin olen aina haaveillut pääseväni. Täytyykin ehkä käyttää tuota samaa kartanlukijan taktiikkaa. Minä tosin olen surkea karttoja kanssa, ja mies ei luota oikein minun ohjaukseeni.
  Kiitos tästä kuvaretkestä, oli mukava olla mukana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien koti on retkipaikkana oivallinen. Olen myös tosi onneton kartanlukija - onneksi autossa on navigaattori, se on tehnyt matkoistamme huomattavan miellyttäviä, vaikka sekin sekoileen aina välillä :D

   Mukavaa, jos matkan ensikohde miellytti...seuraava varmaan tuo mieleen mukavia muistoja viime kesästä :D

   Poista
 5. Kyllä kutkuttelloo minnuukin käyvvä noissa paikoissa. Molemmista oon tilannu postissa, van ois se mukavampi käyvä paikanpiällä. Hyviä ostoksii oot tehny, kaunista on luvassa tulevaisuuvessa. Miunkin mies kahteloo rakenteita ja rakentamista käyvväämpä myö kotmuassa tai etempänä ja kommentoip miulle. Sitä mie ihmettelen miten kaikkii rakennustarviketta huastetaan tuuma mitoilla, mie ymmärrän vuan sentit ja kilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikanpäällä on totta tosiaan mukavampaa käydä, mutta onneksi postikin kulkee! Onneksi oli kauppalappu mukana ettei 'mopo alkanut keulimaan'. Mies, joka on syntynyt vasara kädessä on juurikin tuollainen kuin meidän Pekat :D rakenteita täytyy katsella ja tarkastella, tutkia ja ihmetellä. Nuo tuumat minuakin on jaksanut ihmetyttää, kun kerran sentit ja kilotkin on meillä se 'oikea' mitta :D :D :D

   Poista
 6. Kuulostaa oikein hyvältä reissulta. Tuo kauppalappu on kyllä hyvä olla olemassa myös taimimyymälöissä. Muuten jää joku ostamatta ja sen sijaan ostaa liikaa niitä, mitä ilmankin (ehkä) olisi saattanut pärjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli hyvä reissu ja tuo kauppalappu selkiytti huomattavasti päätä ja ajatuksia, kun olin kirjannut ylös ainakin ne tärkeimmät mitkä halusin ja joihin olin jo verkkokaupan puolellakin tutustunut. Melkein meinasi mopo karata :D

   Poista
 7. Vanhemmillani oli aikanaan mökki Lokalahdella ja silloin kävin Pionien kodissa. Kotiin lähti kolme pionia ja monta muuta jäi hiuskarvan varaan. On se sellainen retkikohde, ettei sieltä tyhjin käsin pois pääse.
  Aika ihania nuo kehräävät kollit. Minullakin on kaksi kotosalla. Toinen ei kanssani puutarhakohteisiin lähde ja sitä karvaisempaa en mukaan ota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien koti on todella sellainen retkikohde, että kovahermoinen pitää olla, jos sieltä tyhjin käsin pois pääsee :D

   Kehräävät kollit ovat ihania :D :D :D

   Poista
 8. Tuolla on pioni poikineen. Miten tuolla voi edes pitää päänsä kylmänä?

  VastaaPoista
 9. Maatuska sanoi aika hyvin. Miten tuolla voi pitää pään kylmänä. Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaahan se pään kylmänäpito oli, mutta selvisin voittajana :D

   Kiitos Sami!

   Poista
 10. Olipa hieno retkikohde ja paljon kaunottaria lähtikin mukaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin ja onneksi valmistelin matkaa ja tein kauppalapun, se helpotti valintaa suunnattomasti ja viettelykset eivät aiheuttaneet unohduksia :D

   Poista
 11. Valkoiset pionit ovat alkaneet kiinnostaa minuakin. Edellisessä puutarhassani oli hurmaava Festiva Maxima ja vähän on ikävä sitä. Nyt nuo puolikerrotutkin näyttävät niin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset pionit ovat ihania ja nyt harmittaa etten tuota 'White Wings' -pionia ostanut, no laitan sen ostoslistalle, saanhan sen vaikka messuilta. 'Festiva Maxima' on upeakukkainen pioni, herkät fuksiat suonet ja hurmaava tuoksu - uskon että ikävöit sitä. Puolikettottu valkoinen on kaunis, olen ihastunut myös aivan yksinkertaisiin alkukesällä kukkineen valkokiinanpionin myötä.

   Poista
 12. Tuo näyttää niin ikävältä paikalta, että onneksi se on siellä periferiassa, Laita-Suomessa ;) Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Laita-Suomessa hyvinkin sieltä uuman kohdalta katsottuna :D Huokausten paikka kylläkin!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!