Kivipellon Saila

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kukinta etenee...

Pionipenkkiin on nyt siis muuttanut kuusi uutta pionia. 
Vuoripioni lähelle pionipenkin juhannuspioneja, 
muut viisi laitoin kompostiin vietyjen ikuisten violettisten leimukukkien tilalle, 
vasemmalta lukien 'Green Lotus' (toinen siis meillä), 'Mutabilis Plena', 'Santa Fe', 'Kansas' ja 'Coral Sunset'. 
Kukintansa päättävä 'Coral Sunset'Pioneille löytyy siis vielä tilaa ja tänään ajattelin haluavani ainakin pionin 'My love' ja 'Green Halo' - sen jo kerran ostin ja sain ihanaisen 'Green Lotuksen'.

'Green Lotus' on hyvin käyttökelponen, 
upeakukkainen pioni. Tukevat matalat varret pitävät sen hyvin pystyssä, lähes ilman tukea.


'Juhlapukuinen rakastaja' kuuluu tuoksultaan ja kukaltaan ehdottomiin suosikkeihini vanhan rouvan - ikirakkauteni - 'Sarah Bernhardtin' kanssa.

'Sarah B'
 

'Juhlapukuinen rakastaja' tuo mieleeni keskustelut pionivaarin Matti Uusi-Hongon kanssa. Niitä olemme käyneet useita jo kauan kauan sitten niin messuilla kuin eri tapahtumissa.


Myös upeakukkainen ja -tuoksuinen 'Angel Cheeks' aloitti ensimmäisillä kukillaan, sen tuoksu on huumaava. 
Tähänkin pioniin liitttyy Matti Uusi-Honko. 

Keltaisen penkin 'Dr Alexander Fleming' kukkii yhdellä upealla kukallaan ensi kertaa ja tuoksu - voi jos sen voisi liitteeksi laittaa!Pioneihin liittyy paljon muistoja, tärkeitä ihmisiä ja mukavia kertomuksia, niistä joskus lisää!

Nautitaan upeasta kukinnasta ja tuoksusta! 

Nyt sataa, 
toivottavasti taivaassa ei hana unohdu auki 
kovin pitkäksi aikaa!

52 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hiljalleen ne ovat meille muuttaneet..tilaa vielä on uusillekin.

   Poista
 2. On pioonit komeeta kukkiessaan. Mäki orottelen ainuan pionini ....Flemingin kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaankin ja sateetonta jaksoa kukinnan ajalle aina toivon. Dr. Alexander Fleming on upea kukkija!

   Poista
 3. Kauniita pioneja. Täällä meilläkin sataa ja harmittaa, sillä sateita on luvattu myös lähipäiville. Miten käy pionien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kauniita! Meilläkin on satanut, mutta onneksi nuo raskaskukkaiset ovat vielä nupulla, toivottavasti sää hiukan kuivahtaisi, meillä on vettä ainakin tullut jo ihan riittävästi.

   Poista
 4. Upeita ovat. Täällä on oikein toivottu vesisadetta. Todella kuivaa. Toive on toteutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami, pionit ovat upeita! Oi, eikö teillä ole satanut - meillä vettä on tullut jo vaikka kuinka paljon!

   Poista
 5. Pionit ovat upeita. Ihania kukkia sinulla. Toivottu vesisade on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kukkien kuningattaria. Kiitos Matti Juhani! Eikö teillä ole satanut, voi ihmettä!

   Poista
 6. Upeat pionit. Kyllä puutarhaan aina pioneja mahtuu, itsellä on tavoite hankkia joka vuosi yksi uusi pioni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pionille löytyy aina paikka :D hiljalleen niitä on mukava lisäillä, ne hurmaavat taimistoilla ja pyytävät päästä mukaan :D

   Poista
 7. Upeat pionit sinulla. Minun pionini (tarhapionia lukuun ottamatta) antavat odottaa itseään. Jospa kohta avaisivat nuppunsa. Bowl of Beauty jo kurkistelee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Toisaalta hyvä että antavat odottaa kukintaa, nuput kestävät sateet paremmin kuin raskaat kukat, toivotaan siis aurinkoa ja iloista poksahtelua sinne teillekin! Ihanaa että kaunotar jo lupaa avata kukkansa!

   Poista
 8. Ihanat pionit. Niille on aina tilaa, samoin kärhöillle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ja kärhöt ovat tosi ihania ja paikka niille löytyy aina.

   Poista
 9. Aivan ihanat! Meilläkin ovat jo auenneet ja taivaalta tulee reippaasti vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat, saisi tuo sade vain hiljalleen tauota, aurinkoa odotellaan.

   Poista
 10. Meillä ei ole kuin kaksi pionia; Sarah B ja kartanopioni. Näitä sinun ihania kukkioita katsellessa tulee mieleen, että pionipenkki olisi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania pioneja sinulla, tuo Sarah B on mun ehdoton suosikkini jo lapsuudesta! Pionipenkkiä kannattaa tosiaan harkita, se on sen arvoinen.

   Poista
 11. Ihanat pionit siulla. Meillä alako sattoo uamuyöllä ja on niin kaivattu ja vuotettu, vaikka pionit kumartaa sille, niin pelloille on tarpeen mistä leipä lähtöö! On niillä hauskoja nimiä 'Juhlapukuinen rakastaja' 'Jalkavaimo nousee kylvystä' Miehellekkin oon ihmetelly näitä nimiä. Miunkin pionit aurinkopenkissä kukkii, varjosemmissa vasta kasvattelloo nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat hiljalleen meille muuttaneet. Nuo hauskat nimet ovat suoria käännöksiä kiinan kielestä, näin Matti Uusi-Honko asian minulle vuosia sitten selitti :D molemmat nuo ovat ihania kaunottaria!

   Vai ei ole teillä vettä tullut, meillä sateita on riitänyt! Kyllä sade kasvattaa ja on pelloille ilman muuta tärkeää vallankin sellainen hiljalleen tuleva kasteleva sade on toivottua.

   Toivottavasti saat upean pionikukinnan!

   Poista
 12. Sinulla on uskomattoman upea pionikokoelma, kelpaa sitä esitellä. Täällä kukki sinulta saatu Kuolanpioni tänä kesänä ensimmäistä kertaa. On niin mukavaa kun kasvit kantavat mukanaan muistoja ihmisistä, niihin tulee ihan omanlaisensa suhde. Tällä hetkellä kukkii vaaleanpunainen, olisiko Sarah B. valtavin kukin ja minusta tuntuu, että aina sen kukkiessa sataa. Pioni-iloa Kivipeltoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat vieneet mennessään ja ne ovat mun lapsuusihanuuskukkiani. Mukavaa että Kuolanpioni kukki, se muuten tekee eläviä siemeniä ja maahan pudotessaan siemenet lähtevät hyvin taimettumaan. Kasvien nimet joskus unohtuvat, mutta niiden historia ei, eikä niihin liittyvät tapahtumat ja kertomukset. Odottelen juuri ihanaisen omenamintun kukintaa, juuri illalla kävin sen pehmeitä lehtiä silittelemässä. Ihanuus on meillä hyvin viihtynyt!

   Sarah B:n kukinta ja tuoksu on ihana, mutta valitettavan usein sade painaa raskaan kukan alas.

   Kiitos Cheri!

   Poista
 13. Ihanat pionit ja taas sataa. Sade on varmasti paikallaan mutta se ei yleensä tee hyvää pionien ihanille kukille.
  Täällä kotona minulla on vain yksi pioni ja se ei ole vielä kukkinut, odottelen ensi vuoteen.
  Meillä kesäkodissa vanha pioni kantaa mukanaan myös muistoja, muistoja joista seuraava sukupolvi tuskin tietää tai on edes kiinnostunut.
  Onnistunutta kasvua toivottelen pioniperheellesi. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...sadetta on riittänyt ainakin meillä. Pionien kukinta-aikaan aina toivoisi poutaa. Kukkiin liittyvät muistot heräävät aina kukinnan aikaan ja muutenkin, vallankin keväällä, kun ensimmäiset lehdet nousevat maasta. Lapsille olen yrittänyt kukkamuistojani jakaa, jospa tarinat kulkisivat heidänkin muistoissaan...

   Kiitos Molley!

   Poista
 14. Uuh mitä kaunottaria, mahtavaa kun eisttelet meille kattavaa kokoelmaasi! Onkos tämä Matti se puutarhatontun näköinen :) Sinulla on hyvät kontaktit! Meillä tuli yli 40 ml eilen ja yöllä oli ollut rankkasade, voit arvata miltä pionini näyttävät nyt, nyyh. Onko sinulla lempipionia muuten? Vai pystyykö näistä kaikista sanomaan kun niin ihania ovatten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunottaret ovat ihania ja niistä jaksaisin puhua loputtomiin! Matti on juurikin se puutarhatontun näköinen (hiukan pelottavankin), mutta tietopankki vailla vertaa ja mukava vanha mies...pojallakin tietoutta on vaikka kuinka paljon, hän ei puutarhatontulta näytä mieluummin samurailta :D :D :D

   Harmi, että siellä on vettä tullut niin paljon, itku siitä tulee kun kaunotar painaa sateen alistamana päänsä alas!! Lempipionini lapsuudesta asti on ollut Sarash B, muistan kun mummun kanssa mentiin uimaan ja matkalla yhden toisen mummun pihassa kasvoi valtavat vaaleanpunakukkaiset pionipuskat. Jäin tienhaaraan niitä aina ihailemaan ja katsomaan (olin kai noin 6 v), silloin päätin että joskus minullakin on tuollaisia - nyt on! Lemppareita on muitakin, keltainen kaukasianpioni on vienyt mennessään myös! Vaikkakin kaikki pionit ovat ihania, ne vievät mennessään ja taimistolla hurmaavat, pionit kai valitsevat minut :D :D :D

   Poista
 15. Vallan ihanat pionit!
  Onneksi lorina on tauonnut, pientä jälkitiputusta enää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sade on hiljalleen loppunut ja aurinkoakin näkyy! Pionit ovat ihania :D

   Poista
 16. Siellähän se hurmaava 'Juhlapukuinen rakastaja' nyt kukassaan!!
  Kerrassaan lumoava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Juhlapukuisen rakastajan' kukinta on nyt ja tässä, kukka ihana valkoinen fuksoilla mausteilla ja tuoksu ihana, lumoava todellakin! Myös 'Jalkavaimo nousee kylvystä' aloittelee kukintaa. Nimet ovat siis suoria käännöksiä kiinan kielestä, sanoi Matti Uusi-Honko :D

   Poista
 17. Hengästyttävän ihana pionivalikoima! Joku Green Lotus-tyyppinen pioni olisi nyt hankintalistalla, sillä sade painaa sarahbernhardit nuokkumaan. Lähes aina parhaana kukintahetkenä meillä on sadepäivien vuoro. Odotellaan kuitenkin seuraavaa poutaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat meille vain muuttaneet, niihin aina ihastun :D 'Green Lotus' on hyvä valinta, sen kasvutapa on tanakka ja kukat eivät kovin raskaita, kestävät siis sateen ja tuulen paremmin kuin useat muut pionilajikkeet. Usein tosiaan sattuu sade juuri kukinnan aikaan, toivotaan poutaa!

   Poista
 18. Pionit ovat vaan niin ihania. Kävin Tallinnan kasvitieteellisessä, pioneja silman kantamattomiin ja se tuoksu oli niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat ihania! Uskon että näky oli upea ja tuoksu hurmaava, täytyisi mennä katsomaan sinnekin upeaa kukintaa!

   Poista
 19. Meillä vielä pionit antavat odottaa, nuput poksahtavat kunhan tulee taas kesäpäivä, niin luulen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan viimein kesäisiä päiviä, toivottavasti teilläkin alkaa poksahtelemaan :D

   Poista
 20. Upeita pioneja ja aivan vieraita nimiäkin... miltähän mahtavat näyttää -no varmasti kauniilta...! sade tekee hyvää, mutta niin kamalasti on satanut, että Sarah -raukat ovat menettäneet tyystin kauneutensa, nyyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pionit ovat minut hurmanneet, en niitä kerää, ne vain tulevat mukaani, viettelevät! Sade raskaskukkaiselle Sarahille ei tee hyvää, toivotaan poutaa! Sadetta ainakin meillä on riittänyt vaikka kuinka paljon.

   Poista
 21. Aivan upeita on pionisi. Ja paras tunnelma niistä syntyy, kun takana on sinua koskettava tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat ihania! Monella pionillani on tarina ja se herää aina keväisin taimien noustessa maasta ja kukintaa odotan innolla joka vuosi - ja tuoksuja tietenkin!

   Poista
 22. Ovat kyllä niin upeita♥ ..Ihana on tuollaista kukkaloistoa katsella! Kaunista päivää sinne!

  VastaaPoista
 23. Kauniit kuvat! Pionit on niin ihania!
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!