Kivipellon Saila

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kevättä kohden

Heräsin aika aikaisin, ystäväni issias herätti, 
no ei haittaa, sukankudin odotteli alakerrassa. 
Siinä kutoessani katselin valoa, joka herätti mielenkiintoni...
upea hetki aamua...


...mutta sitten pilvet peittivät taivaan, alkoi satamaan lunta!

Eilen oli kukkalauantai. Leikkasin pelargoniat, laitoin maltillisesti pistokkaita multaan (27 kpl), kevätkärpänen pisti ja voimalla! 

Kylvömulta loppui kesken, hain sitä tänään lisää samalla, kun kävin äitiä katsomassa. Tänään tapahtui myös suuri ihme, äiti ei ole koskaan halunnut, että hänestä otetaan valokuvia! Otin kameran kuitenkin mukaan, ja tosiaan - sain hänestä ottaa monta kuvaa! Kuvista katsoo vihreänruskeilla silmillään elämää nähnyt vanhus - 88 vuotias, pilke silmäkulmassa. Olin niin iloinen, että sain ottaa kuvat hänestä,

Niin  ne pelakuut! 


Taimelle oli noussut myös 'keltainen' amaryllis 'Amarillo'...




Lintulaudalla tapahtuu...
radiossa sanottiin, että punatulkkujen määrä on alkanut vähentyä! 

Olemme siis onnekkaita, meillä käy kylässä joka päivä kaksi pariskuntaa, 
tänäänkin herra toi rouvansa 
auringonkukka-aterialle! 


Eilen paistelin taas piirakoita, 
tällä kertaa ne taisivat onnistua!

 
Oikein ihanaa alkavaa viikoa 
Teille kaikille!






52 kommenttia:

 1. The sun is beautiful, and I love the Bullfinches, cheers.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Bob! Morning was so beautiful but then began to snowfall. Bullfinches is so beautiful and very sensitive! I took those photos from our kitchen :D

   Poista
 2. Jospa issias ajatteli vain parastasi ja herätti katsomaan kaunista auringonnousua. Tunnen kyllä myös tämän kaverin, enkä oikein usko että se olisi noin sympaattinen :)
  Ihana tosiaan että sait kuvattua äitiäsi, vanhukset ovat kauniita kuvauskohteita!
  Arvaa, tekisikö mieli noita karjalanpiirakoita?
  Kiitos, mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...sympaattinen ei tosiaankaan ja aloitti herättelyn jo kolmelta aamulla, annoin periksi muutaman tunnin jälkeen!

   Äidin kuvaaminen tuntui jotenkin niin tärkeältä. Hän ei ole koskaan halunnut olla kuvaamisen kohde, enkä tiedä kuinka keksinkään ottaa kameraa mukaan, olen niin iloinen että hän antoi minun kuvata.

   Tällä kertaa piirakat onnistuivat ja tekivät kauppansakin :D tykkään niistä kovin itsekin!

   Kiitos Vikki!

   Poista
 3. Olipahan värit auringonnousussa - kannatti herätä ja ikuistaa tuo hetki meidän kaikkien iloksi! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Usein aikaisin aamulla näkee kaikkea kaunista!

   Poista
 4. Oi, mitä kaikkea ihanaa, auringonnousu, karjalanpiirakat, kukkalauantai...
  Vain issias saa täällä peukun alaspäin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten oli viikonloppu niin mukava, mutta tuo issias on jotenkin iskeytynyt vakikaveriksi, vaikka siitä en niin välittäisikään.

   Poista
 5. Vai maltillisesti pistokkaita pelakuista? :) 27 pistokasta ei kuulosta kovinkaan pieneltä määrältä, mutta aivan ihanalta!

  Sinulta saamani 'First Yellow Improved' on toipunut kirvojen hyökkäyksesta ja on ihmeen terhakkana, vaikka siirsin sen karanteeniin vähän sisemmälle asuntoon. Onneksi näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin että tuo määrä olisi maltillinen...varmaan! Mulla on muutama iso saviruukku ja ajattelin niihin laittaa Nikolaita ainakin ja hiukan pienempään Mårbackaa, täytyy vielä hiukan laitella pienempiin ruukkuihin jotain kivaa, Emmaan ihastuin ja sellainen pitää ilman muuta hankkia.

   Onpa harmillinen tuo kirvahyökkäys, aika harvoin mulla on pelakuissa kirvoja, mutta jotenkin villilajit vetävät niitä puoleensa. Hyvä että keltainen kaunotar selvisi iskusta!

   Poista
 6. Kevät kolkuttelee jo, ihan selvästi!
  Upea aamu!

  Kaunista uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tosiaan kolkuttelee, päivä on pidentynyt kummastakin päästä mukavasti!

   Kiitos Susanna!

   Poista
 7. Joskus aikainen aamu on päivän paras - mutta ei kivun kanssa:( Upea on kuitenkin taivas, suloisia punatulkkuset ja vesi herahti kielelle piirakkalautasen äärellä. Pelakuu-pistokkaat näyttävät hyvin napakoilta, taitaa olla tulossa huikea pelakuukesä! Mukavaa viikkoa, odotetaan aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aamuihminen ja nautin aamujen hiljaisuudesta ja auringonnousuista sekä yksin leipomisesta viikonloppuisin...piirakoita on mukava silloin tällöin paistella, menekki on taattu :D Issiaksen kaveruudesta en niinkään välittäisi!

   Lauantaina oli sopiva hetki ottaa pistokkaita ja samalla leikkasin pelakuuni, toivottavasti tulee lämmin pelakuukesä - kukkakesä!

   Poista
 8. Upea auringonnousu. Topakat pelargonian pistokkaat. Toivottavasti juurtuvat hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonnousu oli upea - hetken ja sitten taivas vetäytyi pilveen koko päiväksi, alkoi sataa lunta.

   Toivon myös, että pistokkaat lähtevät reippaaseen kasvuun :D

   Poista
 9. Upeat kuvat. Ai maltillisesti.. 27?? Heh, heh! ;O)

  VastaaPoista
 10. Olipas punaasta!Oikee kunno loimotusta.
  Mä nii tykkääsisin kattella punatulukkuja, mutta meillä oon nähäny vaan kerran tänä talavena. Pelarkoonialoisto on ainaki taattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loimotti komeasti, mutta vain hetken, sitten pilvet verhosivat taivaan ja alkoi satamaan lunta.

   Punatulkkuja meille on asettunut kaksi paria, komeita ovat! Vuosia meni, ettei niitä nähnyt ollenkaan.

   Pelakuita tarvitaan ja lisää pitää vielä hiukan hankkiakin!

   Poista
 11. Voi, söpönen punatulkkupariskunta <3.

  VastaaPoista
 12. Voi että nuo piirakat ja pelakuut! Niin ihania! Ja ihanaa että sait kuva äidistä, pilke silmäkulmaas on ihana saada ikuistettua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Kesätuulia! Äiti on aina ollut valokuvaamiseen hyvin vastahankainen ja ihmettelin että nyt hän antoi ottaa kuvan - no olihan hänen 88-v synttärinsä.

   Poista
 13. Kauniin värinen taivas! Viihtyykö äitisi uudessa asuinpaikassa? Isäni viihtyy hoivapaikassa, mutta kun käydään ulkoiluttamassa, hän on lähdössä meidän mukaan pois. Tuntuu ikävältä sanoa, että jää tänne muiden seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas oli upea!

   Äiti toisaalta viihtyy, siellä tapahtuu koko ajan kaikenlaista ja äiti on ollut aina kova seuraamaan 'tapahtumia', tekee niistä meille tyttärille selkoa, kaikille hieman eri versiolla, pilke silmäkulmassa. Samassa hoitopaikassa on monta muistisairasta, äiti ei ole kovin muistisairaisiin tottunut ja joskus tuntuu ettei hän oiken ymmärrä mitä tuo sairaus teettää ihmisen käyttäytymiseen. Toisaalta äiti kaipaa kotiinsa, omaan rauhaan, mutta siellä hän ei enää pärjää ja meistä tyttäristä ei oikein enää omaishoitajiksi niin perusteellista hoitoa vaativalle ole. Äidillä on hoitopaikassa monta vanhaa tuttua ja se on ollut hänelle mieleen, sekä ihanat hoitajat. Tuntuu varmaan ikävältä tuo tilanne!

   Poista
 14. Heh, mä oon iloinen että sain tähän asti selviytymään kaksi pelargoniaa ;) Pidän peukkuja pystyssä niiden puolesta, ovat arvokkaat koska toinen sulta (keltainen) ja toinen Marjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla että olet saanut kaksi pelakuutasi talven yli hengissä! Tuo keltainen on aika sitkeähenkinen, tykkään siitä vaikka se onkin keltainen! Kasvit, joilla on jotain kerrottavaa, ovat tosi arvokkaita!

   Poista
 15. Moi. Upeita kuvia. Taivas on kyllä huikean värinen. Voiko olla joku uskomus kun vanhemmista ihmisistä ei saa ottaa kuvaa. Olen kuullut samaa muilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Taivas oli upea - hetken ja sitten alkoi lumisade.

   Uskomusta en niinkään ole kuullut, mutta on monta ikäihmistä, jotka eivät kuvaamisesta tykkää. Ennen valokuvat olivat tosi hintavia, filmi maksoi paljon. Kuvia otettiin hyvin harvoin ja tarkkaan mietityissä tilanteissa, usein johonkin asetelmaan ihmiset koottuna, pienet eteen ja isommat taakse. Valokuvassa ei saanut hymyillä saati nauraa, hampaat eivät saaneet näkyä. Muistan lapsuudesta, pappa oli noista asioista hyvin tarkka! Niiltä ajoilta varmaan on lausahdus 'onko tukka hyvin, näkyykö kello'.

   Poista
 16. Moikka. Punatulkut ovat tosi kauniita lintuja. Muistaakseni omaa vaaria ei yhteen aikaa saanut kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkut ovat niin kauniita ja arkoja!

   Omaa mummua (isäni äiti) sain kuvata, joskus, tosin filmi oli kallista, ei kuvia niin vain otettu ilman vanhempien lupaa. Äidin isä ei välittänyt kuvaamisesta ollenkaan, mutta hänen lempilapsenaan sain kuvia joskus ottaa, onneksi!

   Poista
 17. Tällainen käsitys aamulla, haluat elää ja nauttia siitä :)

  VastaaPoista
 18. Kylläpä herahti vesi kielelle noita piirakoita katsellessa. Tuollaisia herkkuja ei ikinä kaupasta saa.
  27 pistokasta ja millaisia pistokkaita! Sinulla on kesällä pelaguuviidakko.
  Liian aikainen herääminen saattaa sillä hetkellä harmittaa, mutta vaikkapa tuollainen kajo korvaa harmituksen hetkessä. Toivottavasti iskias ei kuitenkaan joka aamuyö sinua kiduta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!

   Napsin vahvimmat pistokkaiksi ja leikkasin pelakuut muutenkin jotta tanakoituvat, mullat vaihdan parin viikon kuluttua sitten. Pelakuista tykkään kovin :D

   Herään usein aika aikaisin, lauantaisin aloitan leipomisen viiden aikoihin. Tykkään puuhastella aamuisin hiljaisuudessa. Issias kiduttelee aika usein ... valitettavasti!

   Poista
 19. Komea pistokkaat!
  On se ihana aika. Kevät on kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Hurma on herännyt, päivän pidentyminen innostaa lisää! Taitaa ollakin jo kevät...

   Poista
 20. Nami noita karjalanpiirakoita. Kyllä itsetehdyt voittavat aina.

  VastaaPoista
 21. Ihana postaus täynnä myönteisiä asioita, paitsi toi issias ei ole kyllä kiva :( Pelakuiden kukinta on varmasti kesällä huikea! Maaliskuu on just, eiköhän se puutarhahullutus hurahda sitten viimeistään ihan kunnolla käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Issias on ottanut minut vakiystäväksi, vaikka koitan hangoitella vastaan!

   Pelakuiden kukinta on aivan ihanaa ja niiden kanssa on mukava puuhastella! Kyllä vain se hurahdus on täysillä jo päällä! Maaliskuu on jo kevättä!

   Poista
 22. Hieno joukko pelakuita kasvamassa, tulee kukkaisa kesä! Suloiset punatulkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pistokkaani lähtevät kasvuun hyvin :D Punatulkut ovat ihania!

   Poista
 23. Ei ole punatulkkuja meillä näkynyt, ei. Eksotiikkaa tarjoilevat varikset ja harakat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...voi harmi! Onhan nuo varikset ja harakatkin lintuja kuitenkin, onneksi pian tulevat västäräkit kuitenkin!

   Poista
 24. No niin, nyt oli viikonloppuna piirakoitakin, jos silloin edellisenä ei ollutkaan ;DD
  Oli siellä upea aamu, ei varmaan kauheasti haitannut, vaikka heräsitkin aikaisin!
  Muhkean näköiset pelakuun pistokkaatkin on sinulla, itse ajattelin ottaa pistokkaa parin viikon kuluttua, saa nähdä, montako tulee tällä kertaa....
  Tuo belladonna onkin hauskan näköinen, kun laiton googlen kuvahakuun :) Istutusohjeita näkyy olevan kahdenlaisia, joko niin, että jää osittain mullan pinnalle ja toisissa taas neuvotaan istuttamaan syvälle! Sinä näköjään istutit samalla tavalla kuin tavallisen amarylliksen. Taidan vertailun vuoksi kokeilla sitä syvään istutusta :)
  Aurinkoista maaliskuuta sinulle! Toivottavasti se issias jättäisi sinut jo rauhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...tein tosiaan, paikkailin hiukan edellisen viikonlopun 'huonoa hoitoa'. Aamu oli upea, herään usein aika aikaisin ja tuo issiaksen pahalainen pitää huolen että herään vielä aikaisemmin!

   Yritin olla noiden pelakuiden kanssa maltillinen, kun pikkutaimia tulee kuitenkin vielä lisää hankittua, ehkä.

   Belladonnaa kasvaa niin Azoreilla kuin Madeiralla luonnossa. Siellä ne kasvavat aika pinnassa ja tiheänä mattona pienessä multamäärässäkin kallionkoloissa...ihan uskomattomissa paikoissa. Laitoin ne tuollain melkein ahtaasti. Belladonnan kukinta on niin mahdottoman kaunis! Upeina kimppuina niitä myydään kauppahalleissa siellä.

   Kiitos! Maaliskuu alkaa pian...esikevät loppuu ja alkaa oikea kevät :D Yritän vielä himmailla taimien kanssa, kasvihuoneessa ne kuitenkin ottavat kasvuajan aika pian kiinni.

   Tuo issias on tosi ilkeä, kaikki olisi hyvin jos vain kävelisin...istumien, makoilu ja seisominen on pahasta. Eihän sitä ihminen voi koko aikaa kävelläkään :D :D :D

   Poista
 25. Oi mikä valo!
  Milloinkahan saisin aikaiseksi tehdä piirakoita. Joskus osasin, liekö vielä taito hallussa. Sinulla ainakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo kesti vain hetken ja sitten pilvet peittivät taivaan ja alkoi satamaan lunta!

   Piirakan tekotaito on kuin polkupyörälläajo tai uiminen, kun sen kerran on oppinut niin taito säilyy läpi elämän :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!