keskiviikko 31. elokuuta 2016

Päivistä parhain

Eilen aamulla oli vahva usva, koleaa, lähes sateista...aurinko paistoi jo sielussa, sappaat, kori ja takki autoon, dieseliä tankkiin ja menoksi! Olimme sopineet ihanan ystäväni kanssa tapaamisesta... Matka kulki pitkin rauhallisia teitä, taivaalla paksu pilviverho alkoi rakoilemaan, taivaanrannassa ihana kirkas aurinkoinen taivas...sinne suuntasin, Raumalle! Marja vei minut maittavalle lounaalle pehmeän mansikkaisen aperitiivin, smoothien jälkeen. Smoothie oli tehty Suvikummun omista mansikoista, makeaa, pehmää, ihanaa...

Ja sitten...lopun varmaan arvaattekin! Lähes perinteiseksi muodostunut retkikohde, ihana Vakka-Taimi! Muistimme ainakin alkuun kuvata...



Vakka-Taimen puisto on kaunis myös loppukesällä: värit, tuoksut, linnut, siivilöityvä auringonvalo...sinne voisi unohtua! 


Pian tapasimme Vesan ja Heidin. Marjalla oli asiallinen lista taimitoiveista, minulla pieni sininen lappunen, molemmilla alttius heittäytyä heräteostoille ja voi sitä riemua! Voiko taimiostoksilla olla hauskempaa, kuin samanhenkisen, saman värimaailman omaavan ja kukista nauttivan ihmisen kanssa! Lähes kaikki listoiltamme löytyi, vain vähän siirtyi seuraavalle ostoskerralle! Muurisen Vesa herätteli aistejamme kertomalla kasveista, Heidi etsi kuumeisesti toivetaimiamme, oli niin mykistävää, niin hauskaa ja niin ihanaa! Tutkimme, katselimme, kyselimme, taimilaatikkomme täyttyivät! Marja huikkasi: 'Tarvitaanko me tämä taimi'...'tietenkin' vastasin ja mukaan lähti siroukonhattu, palmumaisesti kasvava jouluruusu...mitä kivaa vielä löytyisi! Oma listani oli lyhyt, Marjalla pidempi, lopuksi omat taimeni eivät mahtuneet taimilaatikkoon, Marjan mahtui...olenkohan vieteltävissä?!

 Vesa halusi antaa meille vielä lahjan, omaa lahjaani hakiessaan hän kuvaili metsäpuutarhan kukkijoita...'tässä on kaunis kukinta, kukan terälehteä reunustaa se väri jota ei saa ääneen sanoa'...hänkin oli oivaltanut ettemme oikein keltaisista kukista välitä, paitsi erikoisuuksista, joissa keltainen on sallittua tietenkin! Keltaista lähti mukaamme jälleen kerran!

Meille muutti:

Siroukonhattu 'Aconitum yezoense'
Keltasormustinkukka 'Digitalis grandiflora'
Valkoruusuleinikki 'Adonis brevistyla' 
Posliinivuokko 'Anemone macrophylla'
Sinikämmen 'Glaucidium palmatum'
Viherjouluruusu 'Helleborus viridis'
Palmun näköinen jouluruusu, otan selvää mikä se on, mielenkiintoinen tapaus! Siis Kellojouluruusu 'Helleborus foetidus'
Jouluruusu 'Helleborus x hybridus 'Luua Plum'
Kanadanlilja 'Lilium canadense'
Tähkäverbena 'Verbena hastata'
Alppiruusut: Mauriz, Helsingin yliopisto, Haaga ja Mustila
Kääpiöängelma ,Thalictrum kiusianum'
Keijuängelma 'T. rochebrunianum'
Vesa  Muurisen atsalearisteymän OB515VMR...

Lisäksi saimme 'tamperelaisina' kokeiluun japaninvaahteran 'Acer palmatum' ja lahjaksi vielä metsäperenna, joka tekee pahanmakuisen marjan, senkin selvitän!Marjan avulla nimi selvisi: Tähtirotkokielo 'Smilacina stellata'.

Clematis viorna
Voi hyvänen aika, että tämä kasvien kanssa touhuaminen on mielenkiintoista! Aika sai siivet...tunteja kului ja kuvaaminen unohtui lähes tyystin! Kiitokset Vesalle ja Heidille!


Viimein saimme maitokärryt täyteen ihanuuksia, mieli täynnä iloa, voiko muuta enää toivoa, taivas vetäytyi keveään pilviverhoon. Taapersimme kohti autoa, pakkasimme peräkontin täyteen aarteita ja jatkoimme Suvikumpuun. 

Kaikki Marjan pihalla käyneet tietävät, kuinka kaunis piha on ja mitä ihanuuksia sieltä löytyy! 







Marja keitti teetä ja oli leiponut suussasulavan porkkanakakun...Marjan tuntevat tietävät myös hänen huikeat herkkujentekotaitonsa! Nautiskelimme teen ja kakun kasvihuoneessa....voi Viiru mitä menin tekemään! Istuin tuoliisi! Juu, huomasin, istuin tuolillesi, onneksi olit pitkämielinen ja jaksoit odottaa...

Oli aika lähteä ajelemaan kotiinpäin!

Kaunis kiitos Ystäväni ihanasta päivästä! Toivottavasti voimme sanoa että perinteisestä...jään odottelemaan vastavierailuasi!


42 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä Marjan kanssa oli niin kivaa, tällaiset päivät ovat voimavaroja elämä tiellä!

      Poista
  2. Ystävätreffit ovat aina paikallaan - mikäs sen parempaa kun on samat kiinnostuksen kohteet ja harrasteet!
    Taas uutta tiedossa kasvimaailmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, blogistania on meidänkin tiemme Marjan kanssa yhdistäneet, muuten emme kai olisi tavanneet koskaan! Meillä oli niin mukava päivä ja samat kiinnostuksen kohteet ja harrasteet kummallakin :D

      Poista
  3. Moi. Sinulla on hieno ystävä. Ja aikamoiset ostokset teit. Hyvää illan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa! Vakka-Taimi on taimistojen ja puistojen yksi kauniista helmistä, suosittelen käyntiä! Siellä on myös upea linnusto!

      Kiitos!

      Poista
  4. Heippa. Upean päivän olet viettänyt. Taimi tarhat ovat mahtavia paikkoja. Ai nii, tosi söpö kissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli kokonaisuudessaan niin upea! Suurelta osin taimitarhat ovat ihania paikkoja mutta tuo Vakka-Taimi on luku sinänsä, suosittelen käyntiä! Se on muutakin kuin taimisto!

      Marjan kaikki kissat ovat ihania, Onnia vain en päässyt näkemään ja silittämään, muita kyllä!

      Poista
  5. Onpa melkoinen luettelo uusista tuttavuuksista! Ajan mittaan näemme, minne ne pääsevät kasvamaan. Suvikummun kukat kukkivat kuin sadussa ja Viiru nauttii seurasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankinnat ovat ihana yhdistelmä ostoslistaa ja hurahdusta...hieno taimisto viettelee ja heräteostokset olivat hyvin perusteltuja :D Kaikille on perattu paikka valmiina :D

      Suvikumpu on niin kaunis paikka ja kaikki kisut niin ihania, vaikka Onnia en nähnytkään!

      Poista
  6. Teitte sen taas!
    Voi, miten olisin halunnut olla mukana. Voin niin helposti nähdä tuon teidän päivänne kulun. Miten upea päivä teillä on ollutkaan!
    Ihania ostoksia! Minusta tuo keltainen metsäperenna on hurmaava. Erityisesti syksyllä keltaiset, kultaiset ja oranssit ja myös tumman punaiset kukat lämmittävät niin ihanasti. Runsas kimppu, jossa on noita kaikkia värejä on aivan vastustamaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiin ja oli niin kivaa ja sääkin suosi! Kotoa lähdin varustautuneena sateeseen ja kylmään, perillä odotti lämpö ja aurinko! Paivä oli niin onnistunut kokonaisuudessaan!

      Ostokset olivat ihan nappi, hiukan mietin sitä metsäperennaa, jonka ostit silloin kesällä Vakka-Taimesta...se johon myös ihastuin ja joka silloin jo piti hankkia mutta unohdin...ensi kerralla sitten! Syksyllä lämpimät värit ennen kylmän saapumista ovat niin kauniita, tosin ihan keltainen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ei ole mun suosikki, mutta lämmin punainen ja ruosteen värinen ovat ihania :D

      Poista
  7. Mikä ihana päivä! Aivan kadehdin, hyvää seuraa, joka jaksaa nuuskia joka ikisen taimen, sen viimeisenkin nurkan, eikä ole tylsistymässä ja jos pois lähdössä. Ihanaa! Ja mikä huikea ostoslista. Tuo posliinivuokko on joskus hankittava, se on niin käsittämättömän herkkä.
    Voi, minulta ehkä vei talvi viherjouluruusun, samoin kuin haisun... tai viherjouluruusun tyveltä oli hävinnyt multaa ja huomasin sen juurten olevan kyllä epäilyttävän mehukkaan (eli elävän) näköiset vielä ihan tässä vähän aikaa sitten. Mutta mitään versoa se ei ole tänä vuonna tehnyt. Haisulin kohtaloksi koitui varmasti se, että se yritti tulla kukkaan tammikuussa juuri, kun pakkaset törähtivät kunnolla päälle. Olisi pitänyt suojata se...
    Ihanat kuvat ja mukava kuulla, että sait puutarhapatterit ladattua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin mukava päivä! Tuo löytöjen teko ja siihen Muurisen Vesan ja Heidin houkutteleva puhe saatteena, kaikkea yllättävän ihanaa löytyi, kuten tuo kellojouluruusu ja tumma jouluruusu 'Luua Plum' joka oli Marjan postauksessa, molemmat saimme sen :D ja lahjaksi saamani tähtirotkokielokin! Marjalla on paljon parempi nimimuisti kuin minulla ja kaikissa purkeissani ei ollut lappua! Taimistolla pitää saada nuuhkia rauhassa, ja nyt nuuhkimme oikein innolla!

      Talvituho on niin surullista, toivottavasti viherjouluruususi innostuu kasvuun! Jouluruusu innostuu kukkimaan ja se vie voimaa ja tuo viime talvi oli niin poikkeuksellisen kamala, ajattelin suojailla ihanuuksiani ennen kylmien tuloa, kun talvesta ei taas tiedä mitä se tuo tullessaan.

      Posliinivuokko on ihana, kerrassaan suloinen! Sen kauneutta ei koskaan ylistä liikaa!

      Kiitos, patterit ovat hyvässä latingissa!

      Poista
  8. Kiitos sinulle Saila, huikea päivä oli meillä!
    Nyt ensin; Heidi laittoi minulle siihen jouluruusuun nimilapun, Kellojouluruusu Helleborus foetidus ja eikös se metsäperennasi ollut Tähtirotkokielo smilacina stellata? Niin olin kuulevinani ja minähän muistan kaiken kuulemani, heh :D
    Tuo keltainenhan on se monivuotinen auringonkukka, sitä meille ei sentään tullut mukaan...
    Oh, oletpa ottanut kauniita kuvia meiltä! Kyllä Onnia nyt harmittaa kun ei ollut eilen kotona, eikä päässyt kuviin. Tänään hän änki itsensä sen edestä kameran eteen aina kun jotain yritin kuvata :D
    Meillä oli niin hieno päivä ja vielä jäi hankkimatta vaikka mitä, että ehdottomasti tämän täytyy olla perinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli taas niin kiva päivä!

      Arvasinkin, että Sinulla saattaisi olla nimilappu, ja nimimuistiisi luotan täysin, olin niin innoissani että nimet virtasivat korvista sisään ja ulos...niin ja tosiaan tuo 'Luua Plum' -jouluruusu puuttui listaltani, senhän me molemmat ostimme myös!

      Juu, niinpä se oli, ihan kaikkea ei sentään mukaan otettu!

      Teiltä on helppoa ottaa kauniita kuvia :D Harmi ettei Onni ollut kotona, tai varmaan jossain tarkkaili mutta katsoi viisaammaksi seurata sivusta :D :D

      Tuosta elokuun retkestä tulee mukava perinne, täytyy vain alkaa ostoslistaa tekemään ajoissa, mulla olisi seuraavalle listalle jo tulijoita :D

      Meillä oli hieno päivä!

      Poista
  9. Mitens siinä laulussa sanotaankaan? Jospa oisin saanut olla mukana......

    VastaaPoista
  10. Ihanan kuuloinen päivä ja melkoinen kasvilista! Juuri tällaiset tapaamiset, kohtaamiset, ystävyyssuhteet ja kokemukset tekevät bloggaamisesta yhden elämän parhaista jutuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivämme oli niin mukava, aika kului siivillä! Kasvilista oli lähteissä lyhyt, tilaa oli siis paljon heräteostoille ja niitä sitten tulikin!

      Tosiaan, ilman blogistaniaa moni mukava ystävyyssuhde olisi jäänut solmimatta!

      Poista
  11. En olekkaan tuolla taimistolla käynyt. Täytyy joskus lähteä käymään.

    VastaaPoista
  12. ÄÄH! PYYH! KRÄÄH! En ole yhtään kateellinen, en. EN EN EN!

    VastaaPoista
  13. Vakka-Taimessa näyttää varmasti aina ihanalta, ja aika kuluu kuin siivillä! Ja voi, tuli oikein vesi kielelle kun ajattelenkin Marjan tekemiä herkkuja. Teillä oli kyllä loistopäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niin täydellinen päivä! Herkkuja kaikille aisteille!

      Poista
  14. Päivänne kuulosti niin ihanalle! Pitääkin tutustua tuohon Vakka-Taimeen, sieltähän löytyy vaikka mitä ihanuuksia. Jostain syystä alkoi tekemään mieli porkkanakakkua 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi niin Vakka-Taimea kuin porkkanakakkua! Marja tekee niin ihania kakkuja kaikkien muiden herkkujen lisäksi!

      Poista
  15. ihanalta näyttää ja kuulostaa!

    VastaaPoista
  16. Mielenkiintoinen toi taimitarha. Ihania kuvia olet ottanut.
    Kisuli näyttää nauttivan olostaan. Ihana toi lyhty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimitarha - no puisto, satumaa...ihan miten vain, suosittelen vierailua lämpimästi! Marjan kisulit ovat niin ihania ja pihasta löytyy kaikkea kaunista!

      Poista
  17. Oi,oi,jospa oisin saanut olla mukana. Minulta ois varmaan rahat loppunu ja olisin saanut jäädä sinne töihin,että saan kaiken haluamani maksetuksi!! Voi ja sielläkin minulle kisuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjalla on monta ihanaa kissaa...sinullekin! Vakka-Taimeen kannattaa tehdä retki, ajan kanssa, siellä on paljon silmän ja sielun ruokaa!

      Poista
  18. Kuulostaa ihan parhaalta päivältä. Ja vau mitä ostoksia :)

    VastaaPoista
  19. Tuosta ei päivä varmaan parane.
    Uppeita kuvia olet iloksemme laittanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että kuvat ilahduttavat! Meillä Marjan kanssa oli niin kiva päivä!

      Poista
  20. Voihan Vakka-Taimi sentään. Kylläpä ihania aarteita löysit. Aivan mahtava paikka on ja samalla kun oppii uusia ja uusia kasvejakin. Hyvät opastajat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinainen aarremaa, satupuisto, ihanuuksien ihmemaa ja aika edullinen kaiken lisäksi! Saimme täydelliset opastajat ja sää suosi kaiken kukkuraksi!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!