Kivipellon Saila

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tytöt karkkikaupassa

Teimme eilen tyttären kanssa äiti-lapsi (25 v.)-matkan Uudenkaupungin Minifarmi- ja Kukkamessuille. Lähdimme aamusta heti liikkeelle, sataatuhjutti, taivas oli paksun pilviverhon peittämä ja tuuli kovasti.

Huittisen jälkeen pilviverho alkoi repeillä ja lupaus kirkkaammasta säästä saatiin. Ilma oli messuilla kylmä, pipo olisi ollut kova sana, mutta se makoili kotona kaapissa.

Messuilla oli tarjolla vaikka mitä kivaa, aivan joka lähtöön ja monenlaiselle harrastajalle. Kiersimme ensin hallin ja alapihan ja sitten suunnistimme siihen suuntaan, josta tuli onnellisen näköisiä ihmisiä kukkakassien kanssa.


Kentällä kylmässä viimassa oli tarjolla paljon kukkia ja taimia. Äidinvaistot heräsivät, kun näin surullisesti lorpallaan olevia lämpimästä kasvihuoneesta tuotuja taimia kylmässä viimassa, voi pieniä ressukoita!

Taimikauppiaita oli tullut myös Eestistä, katselin ja kävin Jaakopin painia ostanko-enkö osta...mutta Vakka-taimen herkkutori oli onneksi vieressä! Ja sitten lähti mopo omille teilleen... Ihania herkkuja tuli mukaan niin paljon kuin jaksettiin kantaa: vuokkoja (kerrottu keltainen ja valkoinen, ternivuokko, sinivalkovuokko), kielo 'Rosea', komeavaleunikko, köynnösukonhattu, perhoangervo, keltakielokki (nyt en kävellyt ohi kuten Tampereen messuilla), tummapikarililja, aasiankullero, gerbera nivea ja kalliokielo. Kyselin myyjätädiltä, onko tuo sinivalkovuokko hämyvuokko, mutta sanoi ettei ole. Toiselta kauppiaalta ostin julianesikon. Tyttärelle hankittiin chilin taimi ja aivan ihana punainen hortensia. 

Kiersimme katsomassa myös eläimiä...


Messut tuli kierrettyä ja sitten matka jatkui Raumalle Vuorelan puutarhaan. Kuvat jäi valitettavasti ottamatta! Kiersimme kasvihuoneet ja ihastelimme upeita kesäkukkia, mukaan lähti lisää kukkia ja jos oma pää oli jo sekaisin niin tyttäreltäkin meinasi mopo karata... Mukaan tuli pelakuita, petunioita, jumaltenkukka ja sellainen nahkealehtinen esikko. Terveiset Marjalle, oli kiva tavata, Sinulla on ihana työpaikka. Vuorelassa oli surukuusia, autoon ei mahtunut enää, täytynee tehdä uusi reissu.

Kotimatka alkoi, koska Uusikaupunki ja Rauma olivat molemmat meille uusia paikkoja, emme löytäneet ruokapaikkaa. Mutta kuten kaikilla kunnon retkilla on hyvät eväät, näin oli meilläkin. Toppasimme pysähdyspaikalle herkuttelemaan. Peräkonttia piti vähän tyhjentää, että saatiin eväät esille. Tytär tokaisi siinä, että kuinka kauheaa olisi jos nuo taimet jäisivät pysähdyspaikalle! No eväät oli syöty ja matka Tamperetta kohden jatkui. Tytär kysyi yllättäen, entäs ne taimet, jäikö ne sinne pysähdyspaikalle? Sydän pysähtyi ja silmissä sumeni....ja sitten naurunremakka, äiti oli mennyt halpaan.

Kaikki karkit olivat mukana! Meillä oli oikein mukava matka!
Suloinen minipossu
 Mukavaa alkavaa touhuviikkoa!

32 kommenttia:

 1. Sinä löydät aina ne parhaat paikat! Ja taas niin kivoja ostoksiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan kiva matka ja nuo messut olivat mielestäni oikein kunnon kukkamessut, vaikka sinnekin oli jo hollantilaisten sipuleiden kauppias osannut. Kaikkia ihanuuksia löydettiin ja aika edullisesti vielä, pelkkää säästöä :D

   Poista
 2. Hienolta reissu vaikuttaa :) olisitte napannut tuon possunkin mukaan, siellä kukkien seassa se olis pötkötellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva reissu oli ja tuo minipossu oli niin suloinen, siinä samassa tarhassa vuohien kanssa se tepasteli.

   Poista
 3. Vaikuttaisi siltä, että teillä oli oikein onnistunut reissu! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, meillä oli oikein mukava äiti-lapsi -matka! Suosittelen!

   Poista
 4. Jopa olet ollu ihanassa paikassa, ois tuolla miultakin mopo karannut, :) ihania ostoksia.
  ja tuo possu oi miten söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanissa paikoissa käytiin oli vain niin mahdottoman kylmä tuuli, pilkkihaalari ja pipo olisivat olleet oikeat asusteet. Olin enemmän kuin tyytyväinen ostoksiini ja onnen hymy huulilla on vieläkin! Possu oli ihana :D

   Poista
 5. Oi että, olette olleet paratiisissa! Tosin pakko sanoa, että olen tosi tyytyväinen, että osallistuin eilisiin Marketanpuiston markkinoihin. Hassua, että olen kahtena vuotena käynyt Uudenkaupungin messuilla ja on ollut hirveä helle - mun taas kävi sääliksi kuumuudessa lorpattavia kasveja!
  Hieno saalis ja hassu tytär!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kasveja oli Vakka-taimella ja valitsin niitä kuin irtokarkkeja pussiin, olisin halunnut vielä lisää, mutta muulia ei ollut mukana ja meidän kahden naisen kädet riippuivat melkein jo polvissa kun taimikasseja kertyi. Taisi olla kivaa Marketanpuistossakin :D Saalis oli hyvä ja olen niin iloinen että tytärkin on löytänyt kukkien ja kasvien ihanan maailman!

   Poista
 6. Multa ei karkaa mopo käsistä, kun jarru = Vanha herra jurnottaa mukana ;) Joskus tosin karkaan Naapurinrouvan kyytiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jarru jäi kotiin vaikka mukaan pyysin, ehkä hyvä niin. Kivaa oli tyttären kanssa, siis tosikivaa ja kaikkia herkkuja löydettiin niin että näläntunnekin katosi, melkein :D

   Poista
 7. Ihan mahtavaa päästä tuollaisiin paikkoihin ja vielä samanmielisessä seurassa. Siinä tuppaa järjen käyttö katoamaan. Onneksi karkit pysyivät matkassa mukana ja varmasti kuulemme niistä vielä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat olivat messut ja järki jäi parkkipaikalle autoon vartoilemaan. Oli oikein kunnon vanhan ajan kukkamessut kaikilla kivoilla höysteillä kuten noilla ihanilla eläimillä. Kyllä pelästyin ihan kamalasti että jäikö ne taimet sinne pysähdyspaikalle, mutta ei, makeat naurut saatiin! Melkein kaikki taimet ovat jo maassa, kertoilen niistä myöhemmin lisää.

   Poista
 8. Teillä on ollut tosi mukava ja antoisat taimimarkkinat, onnittelut ja tuskin se mopo nyt kokonaan käsistä karkasi tai voihan noin ihanissa paikoissa niinkin käydä.
  Äiti ja tytär yhtämatkaa kukkahankinnoissa, se on varmaan aika mukava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi kiva seikkailumatka, kaikkea kivaa löydettiin ja oli mukava kaikkea jutellakin tyttären kanssa ajomatkan aikana. No ei se mopo ihan karannut...herkkuja silti mukaan lähti :D

   Poista
 9. Tuollainen olisi minulle liian vaarallista matkailua, mopoa ei saisi ikinä kiinni :)
  Olisin voinut tulla kotiin possu kainalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu oli niin suloinen, vuohien kanssa samassa aitauksessa, touhusi omiaan. Mopon kanssa piti olla tarkkana, onneksi ei ollut peräkärryä mukana!

   Poista
 10. Moi Saila harmitus kun olimme eri päivinä, olis ollut niin hauskaa treffata! upeita taimia todella kertyi "karkkipussiisi", itsekin kävin tutkailemas Vakkataimen myyntipöydät sunnuntaina iltapäiväl, silloin ilmeisesti jo oli kaikki parhaimmat herkut jo myyty, koska oma pussini jäi tyhjäksi!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, harmistus tosiaan, olisi ollut kiva tavata! Olimme lauantaina heti kun messut avautuivat ja pääsimme siis heti saaliinjaolle, ihanuuksia oli tarjolla ja mukaan lähti kaksi kassillista! Voi harmi kun sunnuntaina karkkipöytä oli jo tyhjentynyt...mutta ainahan voisi tehdä retken Vakka-taimeen :D

   Poista
 11. Moi Saila harmitus kun olimme eri päivinä, olis ollut niin hauskaa treffata! upeita taimia todella kertyi "karkkipussiisi", itsekin kävin tutkailemas Vakkataimen myyntipöydät sunnuntaina iltapäiväl, silloin ilmeisesti jo oli kaikki parhaimmat herkut jo myyty, koska oma pussini jäi tyhjäksi!.

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihan parhaalta tavalta viettää päivää :) Karkkikaupat ovat tosin vaarallisia, kun sieltä ei ilman houkutuksia selviä ja saattaa se kuuluisa mopokin karata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli niin kiva päivä tyttären kanssa! Kaksi ihanaa karkkikauppaa ja peräkontti kukoisti!

   Poista
 13. Nuo kukkamessut ovatkin laajentuneet kovin muutamassa vuodessa, aluksi siellä oli lähinnä vain harrastelijoita myymässä omia taimiaan. Vakka-taimi tosin on taitanut olla alusta alkaen mukana.
  Toivottavasti hollantilaiset ja metrilakukauppiaat eivät tulevaisuudessa valtaa liikaa alaa......
  Ihania karkkiostoksia teitte kyllä siellä!
  Oli niin kiva kun poikkesitte Vuorelassakin! Otapa seuraavalla länsirannikon reissullasi yhteyttä, kiva ruokapaikka löytyy kyllä ja voidaan poiketa vaikka Vakka-Taimessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon myös ettei hollantilaiset, eestiläiset juustokauppiaat ja metrilakut valtaa ihan kaikkia messuja. Noissa messuissa oli sellainen mukava vanhahtava tunnelma ja markkinahenki! Viihdyimme siellä hyvin, vaikka tuuli oli jäätävä. Olimme heti valmiina kun ovet avautuivat ja pääsimme valitsemaan herkut!

   Vuorela on ihana paikka ja oli niin kiva tavata!

   Jospa tulen kesän aikana poikkeamaan, hakemaan sen surukuusen ja sitten mennään herkuttelemaan Vakka-taimeen ja jonnekin ruokapaikkaankin! Ei meiltä niin mahdoton ajomatka kuitenkaan ole...

   Poista
 14. Samassa paikassa tuli käytyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkesin blogissasi! Eri päivinä käytiin kuitenkin, oli niin mukavat messut!

   Poista
 15. Voih mikä ihana retki. Kyllä minun olisi käynyt köpelösti,rahapussi olisi tuon jälkeen paistanut tyhjyyttään Ihania ostoja sinäkin olet tehnyt Sinun puutarhasi on varmaan Suomen kaunein piha! Suloisia elukoitakin kaikki. Possutkin niin söpjä sekä isot,että pieni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli oikein kiva, vaikka sää oli niin kylmä! Kaikkia ihanuuksia sain mitä minulla ei vielä ole ja sain kohtuuhinnallakin. Puutarhani ei kyllä taida ihan Suomen kaunein olla vaikka mitä tekisin, mutta olen iloinen jokaisesta löydöstä ja jokaisesta taimesta joka keväällä maasta nousee! Eläimet olivat suloisia kaikki!

   Poista
 16. Oma autoni oli suunnilleen samannäköinen, kun vietin vapaapäivää viime perjantaina ja kävin Vuorelassa sekä Vakka-Taimessa. Kotiin ajelin hymy naamalla kasvieni kanssa heliotroopin tuoksun täyttäessä auton...ihanaa stressihoitoa! Hauskaa näytti olleen teilläkin, kiitos kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaapäivän viettotapasi oli varmasti täydellinen, kaunista ja ihanaa varmaan molemmista löysit! Vuorela on niin kiva paikka ja Vakka-taimikin, siellä en olekaan vielä käynyt mutta tarkoitus on tehdä kesällä retki sinnekin! Kyllä mekin tyttären kanssa hymyilimme niin onnellisesti kotimatkalla, kuinka taimikauppa voikin olla niin terapeuttinen paikka ja mitä parasta sterssinhoitoa! Kivaa oli vaikka ilma oli jäätävän kylmä vallankin Uudessakaupungissa!

   Poista
 17. Lueskelin näitä vanhoja juttuja kun kiinnosti tuo Gerbera nivean tarina. Olipa tosi kiva matkakertomus!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!