keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Tuliaiset messuilta, iloisen matkan onnellinen loppu

Pitkä kertomus innokkaiden retkeläisten matkasta. 

Mukavinkin matka päättyy kerran ja on aika katsoa tuliaiset. Koska logistiikka teki omat rajoitteensa, päädyin etsimään herkkuja ja löysinkin.

Pelakuita, tavoitteenani oli löytää musta villipelakuun taimi ja taisin onnistuakin...täältä löytyy lisää herkkuja.




Siemeniä, tietenkin. Impectan osastolta valitsin sellaisia siemeniä, joita etsiskelin ja löysin. Suuri yllätys oli siementen hinta. Kotimainen siemenliike myy samoja siemeniä jopa 3 euroa korkeammalla hinnalla/pussi. Palvelu standilla oli erinomaista, ruostunut ruotsinkielentaitoni sapetti, mutta kassarouva lohdutti, että hänelläpä on huono kuulo, tulimme hyvin juttuun på svenska! Taidankin tilata siemenet ensi vuonna suoraan TÄÄLTÄ. 
Vallankin tuo Indigo Rose Berries sai minut ilakoimaan!


Rodoja, pikkutaimia. Kaksi herraa esitteli Rhododendronsällskapetin standilla. Pyysin kuopusta apuun, kysyttävää oli paljon ja herra aloitti riikinruotsilla....voi voi voii, apua, tytär sanoi että koita äiti nyt pärjätä ihan itse. Vaihdoin kanavaa, aloin kyselemään englanniksi, ja tämä oli niin hyvä veto, herrat osasivat enkkua yhtä hyvin kuin minä ruostunutta ruotsia ja pikkutaimia lähti mukaan neljä kappaletta. Lisää rodosivuilta!


Ja vielä aarreperennoita, vuokko anemone nemorosa 'Lena' ja helleborus x sternii 'Silver Dollar', ruskea jouluruusu. Ostin ne TÄÄLTÄ. En suosittele sivuilla käyntiä, saattaa aiheuttaa hurmaa...



Ja pionit, niiden ohi ei pääse koskaan. Kun tilaa oli niukalti, ostin siemeniä heiltä. Jäsenyyttäkin kaupattiin, kuulemma suomalaisia kuuluu seuraansa paljon...harkitaan. Rouvat puhuivat verkkaista ruotsia ja niin alkoi mamman ruotsinkieli hieman kirkastumaan. Esittelemässä oli myös vaasalaispariskunta, en päässyt heidän juttusilleen, toisaalta onneksi.


Matka oli siis hyvä, kultajyviä laukussa kulki lahden yli Kivipeltoon. Ainoa asia mikä harmitti oli tuo tankeroruotsi joka valui suustani! Minulla on ollut aina vankka mielipide kieltenopiskelusta...nyt tiedän miten valmistaudun seuraaviin messuihini Tukholmassa!


Kiitos matkaseurasta!

25 kommenttia:

  1. Ihanat kokemukset! Minulla on tuo Pelargonium sidoides, myös aikoinaan Tukholman messuilta ostettu, se on kaunein pelakuu ikinä! Olen turhaan yrittänyt saada siitä kerättyä siemeniä, en vain ikinä löydä niitä. Tai sitten ne ovat niin pieniä, että ovat suorastaan tomua?
    Ja Odlarglädjenin osastolta täytyy joka kerta ostaa jotakin... heiltä voi tilata uutiskirjeen sähköpostiin, vink vink ;-) Ja myös voi pyytää heitä ottamaan jotain tiettyä kasvia mukaan messuille sinä päivänä, kun sinne itse menee! Loistava palvelu.
    Ihanat ovat aarteesi. Kielten opiskelu on kyllä kuin pistäisi rahaa pankkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytynee mennä sivuille ja tilata uutiskirje, niin kaikkea ihanaa sieltä löytyi ja tuo ruotsinkieli, sitä pitää tämä vuosi terästää!

      Poista
  2. Kiitos hienoista kuvista! Nämä oli hauska nähdä. Teit kyllä upeita löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, olen matkasta vain niin innoissani! Löysin mitä lähdin hakemaankin ja lisääkin helmiä löysin!

      Poista
  3. Oi, oi mitä ihanuuksia olet löytänyt! Minä kävin Helsingin messuilla ja oli kyllä pettymys mulle :(
    Impectan siemet ja hinnat ovat kohdillaan, tilasin ison satsin talvella ja toimitus oli todella nopeaa!!! Indigo Rose-tomaattia piti minunkin saada :D Aina on kiva olla jotain uutta ja erilaista!

    Pelakuut ovat minunkin heikkous, aina vois saada jonkin uuden ja ihanan...pitää vissiin tilata nettikaupasta :) Ja todellakin nuo nettisivut...siellä piilee suuri hullaantumisen vaara <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaisille messuille on alkanut tulla niitä sijaistoimintoja liikaa ja varsinainen asia hukkuu keskelle! Tästä olen laittanut s-postia puutarhaliittoonkin kun messuista on jäänyt vain paha mieli! Mutta kiva kun Sinulta saan kannustavaa kokemusta siementilauksesta Impectalta...valikoima on melkoinen ja nuo Indigo Rosen kirsikkatomaatit oli varsinainen löytö.

      Pelakuut ovat kyllä ihania, koitan olla hurahtamatta niihin vakavasti :D

      Poista
  4. Kiitos siulle tästä upeasta messu kokonaisuudesta, oli mukava seurailla kaikkea näkemääsi.
    Hienot tuliaiset toit sieltä, saamme varmasti seurailla niiden kasvua ja viihtymistä.
    Oikein iloista pääsiäistä siulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...kertomus puutarhasta ja kasvamisesta jatkuu! Oikein ihanaa Pääsiäistä Sinullekin!

      Poista
  5. Kiitos sinulle ihanasta matkasta! Olet tehnyt oivat hankinnat! Oikein hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuliaisiin olen hyvin tyytyväinen! Aurinkoista Pääsiäistä Sinullekin!

      Poista
  6. Kaikkea ihanaa sinulle sieltä messuilta lähti mukaan. Onneksi nuo kasvien nimet ovat latinaksi, joten siinä ei välttämättä tankeroruotsi haittaa. Jollei kieltä käytä, se ruostuu. Kun olen käynyt yksin Ruotsissa, uskallan paremmin puhua ruostuneella ruotsillani ja huomaan pärjääväni kohtuudella. Muiden läsnäollessa alkaa kovasti ujostuttaa/hävettää ja ties mitä ja puhe tyssää siihen tai tulee vaihdettua englantiin.
    Miten minusta tuntuu, kuin siemenpussien hinta olisi täällä Suomessa viime vuosina noussut ihan hurjasti. Vai onko tämä vain sitä "ennen oli kaikki paremmin" -ajattelua?
    Mukavaa pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, lapset meillä ovat hyvin kielitaitoisia ja heidän läsnäollessaan kieleni kangistuu lopunkin, yritän silti sitkeästi ja jotain saa sanottua, yksin tosiaan on paljon rohkeampin ja taitavampi...englantiin tulee helposti vaihdettua.

      Siementen hinnoissa on myös mielestäni nykyään paljon ilmaa, kun vertaa ulkomaisiin hintoihin mutta nuo Impectan siemenet jotka ostin messuilta oli kyllä pöyristyttävä esimerkki, ilmaa 3 euroa/pussi kymmenestä siemenestä! Mutta ei kai se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa...ja nykyään uskalletaan/kehdataan reippaammin laitella hintoja kuin ennen vallankin erikoisuuksien nimissä!

      Oikein ihanaa Pääsiäistä Sinullekin!

      Poista
  7. Kaikesta huokuu tyytyväisyys ja ilo matkastanne. Kaikkea mukavaa on tullut mukaan joko taimia tai siemeniä. Ilo on ollut seurata messujen antia kuvia ja kirjoituksia. Kiitos kun sain olla mukana ja tehdä omia elämyksiäni.
    Hyvää pääsiäistä teille.....täältä. Kisuille myös tervehdys ja rapsutukset, jos ovat sillä päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun liityit matkaseuraamme, meillä oli niin mukava matka kaikilta osiltaan! Rapsutan kisupoikia, Nöpö tykkää enemmän (jos kukaan ei näe), Suloa saa rapsuttaa päästä (silkkiturkki sähköistyy helposti ja silityksestä saa sähkötällejä ja ne eivät tunnu kivoilta). Hyvää Pääsiäistä Sinullekin ja kisuille myös rapsutukset!

      Poista
  8. Olipas meillä mukava matka - kiitos matkaseurasta! Tuosta kielitaidosta sen verran näin kieliammattilaisena, että: kielitaito on sitä, että saa mitä haluaa, kun aikansa puhuu ja käyttää vaikka käsiään. Käytännön kielitaito ei ole pilkkuja ja pisteitä, sijapäätteitä ja aikamuotoja. Niitäkin tarvitaan, tottakai, mutta ei niiden osaaminen paljon auta, jos pelakuut jää ostamatta sen takia, ettei uskalla avata suutaan kielioppivirheiden pelossa. ELI SÄÄ OSASIT RUOTSIA HYVIN, koska kotiintuomisia on noin paljon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun matkasit mukanamme! ja kiitos kannustuksesta! Yritän ja yritän kirkastaa ruostunutta tankeroruotsiani, takaraivossa vain aina on se vanhanajan kieliopen tiukka ilme karttakeppeineen :) Kaikki kiva tuli ostettua eli vähän siis pärjäsin ja kuopus ei onneksi kuitenkaan auttanut vaikka siinä riikinruotsikohdassa meinasi luu mennä kurkkuun! ...matkalla herkuteltiin kuten ohjeistit...kalaa, simpukoita, juustoja, oliiveja..,nä vähän lihaakin jos tekokana (broileri) siksi lasketaan ja vähän makeita herkkujakin...valomerkkiin asti :) Buffetissakin on nykyään valomerkki liian kauan syöville! Ihanaa Pääsiäistä!

      Poista
  9. Kiitos "toisista silmistä", kivaa oli katsella messukuviasi :) Mukavaa Pääsiäisen aikaa"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös Sinulle, kaksilla silmillä näkee paremmin! Iloista ja aurinkoista (toivottavasti) Pääsiäistä myös Sinulle!

      Poista
  10. Hienoja tuliaisia! Kiitos tuhannesti kivoista messukuvareppareista, tulin näistä kovin iloiseksi, kun en tänä vuonna päässyt itse paikalle, niin kuvakavalkadisi oli hyvä ja tervetullut korvike.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja piti tietysti vielä toivottaa mukavaa pääsiäistä!

      Poista
    2. Kiitos, meillä oli kuopuksen kanssa niin kiva matka! Kiitos kun olit matkaseuranani! Ja oikein mukavaa ja levollista Pääsiäistä!

      Poista
  11. Tuostahan saa matkakuumeen. Ja ties minkä kukkien puutostaudin, kun on ihailtavana sitä ja tätä... Tosi hienoja tuliaisia.

    VastaaPoista
  12. With BullionVault you are able to buy physical gold and silver bars at current spot prices.

    Your bullion is stored at 1 of 5 secured worldwide vaults. And you may exchange it online or withdraw physical bars.

    VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!