lauantai 18. huhtikuuta 2015

Super

En ole oiken ylisanojen ystävä! Huikeat supermessut ovat siis tässä viikonlopussa Tampereella. En mennyt messuille suurin toivein, pidin niitä lähinnä tankkausmessuina, paikallislehden alelipulla 10 e pääsin sisään, ja tuttujen taimituottajien ständeiltä ajattelin ostokset tehdä. 


Puutarhapuolella oli paikalla Suomen puutarhamessuille tyypilliset oheistuotteet, laaja arsenaali mielestäni sinne kuulumattomia juttuja...ikkunanpesua, muskeliveneitä, muovipusseja...ja vaikka mitä terveystuotetta. Ainoa mistä olin iloinen taas kerran on Tampereen messujen herkkuosasto, sopivasti kaikki yhdessä paikassa ja maakunnan herkkuja tarjolla, niistä kyllä tykkään!

Olin Pirkkahallissa ajoissa (klo 9)...ajattelin että saan hyvän paikan kulkuvälineelleni ja pääsen sisään lyhyellä jonottamisella. No jonoa ei ollut juuri lainkaan. Ensimmäisen tunnin kiertelin ja kuvasin, väkeä oli vain vähän. Kymmenen jälkeen alkoi väkeä tulemaan niin, että kiittelin itseäni, kun ehdin kuvaamaan ennen varsinaista väenpaljoutta. Aika paljon siellä väkeä liikuskelikin. Eilen oli kai käynyt yli 5000 henkilöä, Turussa koko viime viikonloppuna oli kai käynyt 11 000 henkeä. Vipinää siis Tampereella oli enemmän.

Kuvakavalkadia siis seuraa...mitään kovin yllättävää en löytänyt ja yleiskoristelu oli vaatimatonta, mutta pientä ja kaunista kyllä löytyi.



Tuosta turvepallosta tykkäsin, mukava ja helppo toteuttaa!



Suihkulähde ilman vettä...ei hassumpi!


Istutusportaista tykkäsinkin ja teen tästä tilauksen Kivipellon isännälle! Sopii tuuliseen pihaan kukkaportaiksi.


Japanilaista henkeä.


Tuolit ovat aika kivat, ei kuitenkaan uutuuksia, tuosta kalupakista taas pidin!


Teetä kahdelle :D


Tämäkin oli aikas kiva!


Anoppilasssa on tuon tyylin tuoleja...tosin kangaspäällysteellä.


Kuormalavoja on tuunattu monella tapaa...


Korkkarit ilahduttivat...


...jaa kukas pääsi Kivipellon emännästä kuvan ottamaan?


Pirkkalassa on kiva kukkakauppa, Pirkkalan Kukkari. Siellä on kaikkea kivaa ja nämä kuvat olivat heidän näyttelypatiolta.

 Noista Kukkarin jalallilista saaveista pidin...

...ja näistä koreista...


...ja kastelukannuista! Tuo lattialla oleva pieni punainen alkoi huudella perääni...

Tuliaisiakin ostin, ohitin sujuvasti hollantilaiset juurakot ja kukkasipulit. Tori Ruposelta ostin kolme mustaa iiristä (black velvet), sain viimeiset. Juurakoissa oli hyvät alut jo. 

Tommolan tila ei taaskaan pettänyt, tosin en saanut kaikkia tilaamiani taimia, mutta sain sitten muuta tilalle: lännenruusujuuren, jalomesiangervo 'Kahomen', sinivaleunikon, narsissivuokon ja tähtililjan.




Pionien kodista ostin kolme tainta: silkkipionin, Itoh-ryhmään kuuluvat 'Lollipop' ja 'Shining Light', niihin olin enemmän kuin tyytyväinen. 



Yhtään siemenpussia en ostanut. Käsityökirjoja kylläkin, 10 e kappale, osa jo joululahjaksikin. Puutarhakirjoja, sellaisia joita minulle ei vielä ole, en löytänyt mieleisiä.

Ja sitten viimeinen herkku, mitäs pidätte? Kukkarin standiltä tämä pyysi mukaan ja pitihän se ottaa...


Tässä oli retkeni, lyhyt ja ytimekäs, mutta herkkuja sain ja niistä olin iloinen!

Mukavaa lauantaita kaikille!

24 kommenttia:

  1. Ihania juttuja! No niin, sinullakin on nyt silkkipioni, hauskaa! Oliko postaukseni syynä siihen hankintaan, olisi mukava tietää jos näin oli, puutarhatietoa ja -hulluutta on niin kiva levittää ;-)
    Supermessut on kyllä hassu nimi. Mutta kastelukannusi on kyllä supersöpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sinä minun pääni sait sekaisin ihanalla kuvalla...ajattekinkin sitä ostaessani että kuinkahan Sinullekin taimi saataisiin! Mietin muutenkin pioneja ostaessani, että nyt keräilen jo hinnaltaan melkein kipurajalla olevia kukkia, mutta mikä sitten on korkein hinnan raja,,,muiden pusseissa oli vielä isompia summia...lohdutus sekin! Olet muutenkin saanut minussa sen sisäisen puutarhurin heräämään, aikoinani melkein hain Lepaalle...mutta elämän myrskyt veivät muualle, Nyt siis sisäinen puutarhurini on jo siis herännyt ja päässyt melkoiseen vauhtiin ja tämä blogistania ei sitä kyllä yhtään hillitse. Sinulla vain on niin ihana villi puutarha kaikkine helmineen...olet siis innostaja oikein superpositiivisessa merkityksessä! Kastelukannu huuteli perääni...ei paljoa kuitenkaan...söpöhän se on kieltämättä!

      Poista
    2. Voi että, ihana kuulla! Minulla siis on jo silkkipioni, onnistuin ostamaan omani Turun messuilta reilu viikko sitten :-) Kiitos kovasti kauniista ajatuksesta ja ihanista sanoistasi!

      Poista
    3. No kiva kun sait myös silkkipionin, pionien maailma on niin kaunis ja paljon vielä puuttuu siksi niitä on mukava kerätä.

      Poista
  2. "Lyhyt ja ytimekäs", veit sanat suustani, samanlainen kokemus itsellänikin, kun piipahdin eilen Tampereen messuilla. Taimikojuja oli vähemmän kuin Helsingissä, mutta messuilla oli parempaa se, että edustettuna oli myös perennataimistoja, mitä Helsingissä ei tainnut tänä vuonna olla ainuttakaan. Kiinnitin huomiota, että hankitpa arvokkaat pionit, mutta hei; taimiin haaskattu raha saa aina ymmärrykseni. =D Kummasti keveni lompakko eilen minullakin. Se Lollipop-pioni näyttää ihan superihanalta !!! Enkä päässyt Pionien kodin kojun ohi minäkään tyhjin käsin, ostin pari valkoista pionia (Mother's Choice & Jalkavaimo nousee kylvystä), kun nyt on meikäläisellä meneillään vahva viehtymys valkoiseen. Tänään on ollut hymy korvissa, kun eilen sai hankittua niin paljon ihania taimia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hymyä riittää täälläkin, teit myös hyviä hankintoja. Mulla on tuo Jalkavaimo, se on niin kaunis ja kukkii paljon, kukat eivät sateellakaan kovin maata viistä kun ne eivät ole niin raskaita. Pioneita ei ole koskaan liikaa! Minullakin tuo värimaailma vallankin pioneiden hankinnassa vaihtuu vuosittain, nyt on siis kellansävyisten vuoro vaikkakaan en ole keltaisen ystävä, keltainen pioni on kaunis. Vai ei ollut puutarhamessuilla Helsingissä taimikojuja, se on aika yllättävää kun kuitenkin oli puutarhamessut kyseessä, tosin aika monta tainta saa myydä että ständipaikka tulee maksettua. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Ihania kuvia, ja monta mukavaa ideaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, messut olivat aika vaatimattomat, mutta helmiäkin löytyi.

      Poista
  4. En jaksanut lähteä messuille, joten katselin mielenkiinnolla nämä kuvat. Istutusportaat näyttävät tosi kivalta ja toi pinkki kastelukannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutusportaisiin minäkin miellyin ja paikka sille olisi, esittelen asian isännälle, josko toiveeni saisi vastakaikua. Tuo kastelukannu on kyllä ihana...arvaa mitä tuli mieleeni noista korkkareista :D

      Poista
  5. Samaan aikaan taidettiin messuilla kuljeskella, me oltiin siellä vähän ennen kymmentä, silloinkin sisään pääsi ilman jonotusta. A-halliin kun astuin, eka ajatus oli; missä ne PUUTARHAmessut on?
    Yleiskoristelua ei varsinaisesti tosiaan ollut ja parvekkeetkin aika vaatimattomia, jos vertaa Tukholman vastaaviin. No, ei verrata.
    Tommolan ständiltä ostin muutaman erikoisemman perennan, vaikka niitä saisi kyllä täältä Vakka-Taimestakin. Yrttejä ostin myös. Ja Pyynikin munkkeja :)
    Pionien kodin sivutien sujuvasti, sillä olen menossa kesällä käymään siellä Taivassalossa.
    Kastelukannu on kyllä herkku!
    Meillä on muuten töissä myynnissä noita samoja metallikoreja mustana.
    Se kuormalavapöytä oli ihan hauska, Teekkarin tyttöystävän kanssa mietittiin, että kissatkin tykkäisivät,
    Siinä olisi monta mukavaa koloa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertailua ei kannata eikä voi tehdä vaatimattomuuden takia. Muutama helmi oli mutta keskeneräisyys paistoi läpi. Tampereella on aikaisemmin ollut yleiskoristelua, varmaan tässäkin säästettiin. Näytteilleasettajia varmaan tulisi jos ständipaikat olisivat hiukan kohtuuhintaisempia. Mustanakin tuo metallikori olisi ihana, hankintalistalle sen laitoin. Samaan aikaan messuilla seikkailtiin.

      Poista
  6. "... jaa kukas pääsi Kivipellon emännästä kuvan ottamaan? Ihana Sinä! Tulihan makeat naurut :)
    Kivoja kuvia ja ideoita. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa viikonloppua Sinullekin! Ideoitakin löysin ja nuo ihanat perennat.

      Poista
  7. Ihania kuvia! Mukava katsella kun ei itse päässyt paikalle.

    Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin niin iloinen kun löysin niin monta käsityökirjaa joita olin pidellyt kirjakaupassa nyt edullisesti 10 e kappale, osa menee joululahjaksikin.

      Poista
  8. kivoja bongauksia ja hankintoja!

    VastaaPoista
  9. Hauskaa, niin minäkin olin samoihin aikoihin tuolla kuvailemassa :) Joitain kuviesi kivoja kohteita on mulla jäänyt kokonaan huomaamatta, vaikka kiersin nuo alueet kolmeenkin kertaan :) Noo, kiva kun täältä blogeista saa niitä katsella. Nuo kastelukannut ovat kyllä ihanat, ainakin huomaa mihin ne jää pihalla.
    Mulla hiljensi kovasti ostoshaluja, kun mietin miten saan ostokset vietyä junassa kotiin. Eli aika vaatimattomat ostokset tein, mutta ideoita voin kuvista katsella. Onhan niitä kauppoja kotipaikkakunnallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Logistiikka tuottaa aina ongelmia ja rajoittaa ostoksia, toisaalta onneksi toisaalta harmiksi! Koin saman tunteen Tukholman messuilla! Helmet sain mukaan. Samaan aikaan siis kuvailtiin, kaikkea ei aina huomaa, messuilta etsii aina jotain ja se ohjaa kuvauskohteiden valikoitumista, kai.Täällä blogistaniassa on niin ihania harrastajia, kaikissa tapahtumissa käy aina joku ja matkat jaetaan...se on tosi hienoa.

      Poista
  10. Sulla on niin ammattilaisen hienoja kasvinnimiä, että meen aina ihan sekaisin niitä tankatessani. Mulle poini on pioni ja jos sitä pitää jotenkin eritellä, niin sitten on punainen pioni ja valkoinen pioni. Mää olen vähän tämmöinen maatiainen.

    Puutarhamessuilu supistuu täällä parilla kauppapuutarhalla vierailuun. Metrilakuja saan kaupastakin, niitä ei tarvitse mennä kalliilla pääsymaksulla ostamaan messuilta. Hmph!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikä ole ammattilaisen sanoja :D Pioneita on niin paljon erilaisia että pitäähän ne eritellä ja noi itohit ovat mulla uusi juttu, kiinanpioneja mulla on jo niin monta! Ja värimaailma on aika laaja - punaista on montaa eri sävyä! Aika maatiainen minäkin olen enkä oikein tiedä kuin tomaateista...mutta nyt on alkanut kiinnostamaan pionien lisäksi vuokotkin...paljon on sarkaa tässä puutarhatouhussa ja sanoja välillä minäkin tankkaan kun noiden mestareiden blogeja luen.

      Suomen puutarhamessuilu on aika vaatimatonta, Tampereellekaan en olisi mennyt mutta selvitin näytteilleasettajat ja menin sitten tankkaamaan ja sainkin mieleisen satsin taimia. Suomessa on hyviä taimitarhoja jotka mennen tullen päihittävät puutarhamessut, sitä paitsi metrilakukaan ei ole hyvää!

      Poista
  11. Kiitos,kiitos tästä messukierroksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain, kiva kun kävit kanssani kuvakierroksella :D

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!