Kivipellon Saila

keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Pitkästä aikaa...

Ei, ei Kivipellossa ole nukuttu, 
vaikka postausväli venähtikin aika pitkäksi. 
Puuhaa on riittänyt, olimme myös yhdellä ihanalla hanimuunilla
 ja ihan sitä tavallista arkea on pyöritetty. 
Hyvän työkaverinin sanoin voin sanoa, 
että siirryin terttu-kerhosta kurttu-kerhoon myös viime viikolla (kun täyttää 50 vuotta pääsee terttu-kerhoon ja 60 vuotta pääsee kurttu-kertoon). Aika on kulunut tosi nopeaan. 

Clematis 'Miniseelik'
Blogitauolla olen myös miettinyt paljon sinisiä ajatuksia. 
Ajatuksen aihetta antoi pitkäksikin aikaa blogiystäväni 
Tuulikin kirjoitus, voiko/saako postaus olla  positiivinen. 
Jatkoin ajatusta - voiko elämä olla onnellinen - aina.

Oma mottoni on vuosia ollut: 
Kaikki se mitä annetaan maailmalle, tulee takaisin - niin hyvä kuin paha. Kuinka saatu hyvä tai paha vaikuttaa arkeen? 
Mielestäni niin vahvasti, että se on ollut itselläni elämän mittaisen kasvun paikka. En ole mikään 'Pyhä Saila', siksi en haluakaan. Mutta hiljalleen, askel kerrallaan olen yrittänyt kasvaa antamaan hyvää, huomaamaan hyvää elämän pienissä asioissa kaatamatta saamiani vanhoja kaunoja kenenkään osattoman niskaan saati saastuttamaan sillä omaa sisikuntaani tulemassa katkeraksi ja ikuisen kateelliseksi ihan mistä vain.

Uskokaa jos huvittaa, elämäni on muuttunut monella tapaa paremmaksi. Vielä luita kolottaa ja nivelet turpoavat, atooppinen iho kuivuu ja repeilee, päätä ja niskoja särkee, Kivipellon isäntä saa osuutensa 'tupsahteluistani' vieläkin. 


Mutta elämä on ollut helpompaa! Joskus pääsee suusta sammakoita niin minulla kuin varmasti aika monella muullakin, mutta sen hyvän antaminen, ihan pikkuisen kultajyvänkin, saa niin itselle kuin toisellekin hyvän hetken, 
joskus elämää kantavankin kokemuksen. Viimeisen kuukauden aikana tai ihan vain hanimuunin aikana koin tällaisia kultajyviä tosi paljon. Koin asioita, jotka saivat minulle ilon kyyneleet silmiin:

- ihailin pienen koirapojan pehmoisia tassuja.
- litimärkänä lenkiltä palatessasin aikaisin aamulla kaatosateen loputtua tapasin nuoren miehen, joka huusi minulle 'kurtulle' Bravo! hän palasi koko yön juhlittuaan töihin keittiöpäällikoksi loistoristelilijälle, minä hotellihuoneeseemme lämpimään suihkuun. 
- Tai sen vanhan herran Brasiliasta, joka kertoi käyneensä Suomessa ja nauttinut täällä olostaan,
-  tai kanadalaisrouvan, jonka kanssa puhuimme puutarhaa - me kaksi maailman laidoilta, hyvästelimme ja halasimme. 
- Ihana kotiintulotervehdys kummitytöltä 
- tai poikien puskut ja kehräykset kotipihassa palatessamme matkaltamme.

Kiitos Kummityttö!
 Paljon hyvää kohdanneena olen kohdannut paljon myös ikäviä asioita. Siskoni Mustikkamummo oli kuullut jostain radio-ohjelmasta rouvan kertovaan surullisesta äiti-suhteestaan. Rouva oli kertonut omasta kasvustaan positiivisuuteen ja kääntänyt ajatuksensa äidistään. Koettuaan surullisen lapsuuden ja nuoruuden hän otti sen elämänsä voimavaraksi - en halua olla samanlainen!

Tuo oli minullekin tärkeä oppi - en halua olla samanlainen. 

Elämän mittainen kasvuni jatkuu. 
Pieniä hyviä asioita tulee vastaan ihan joka päivä, 
ikäviin ei kannata jäädä vellomaan ja sammakoiden pääsyä suusta yritän kontrolloida. Uskon vahvasti, että positiivisuudella on paljon myös terveydellisiä vaikutuksia niin stressin hallintaan, sairasteluun, mielen hyvinvointiin... Pienten hyvien asioiden tekeminen tai hymy ei ole meiltä pois, uskon.

Elämä on kuitenkin kaunis ja hyvä asia, sitä ei kannata hukata! Hyvällä hoidollahan rakas harrastuksemme puutarhanhoito antaa parastaan - sitä saa mitä tilaa!Ihanaa viikon jatkoa Teille kaikille!

54 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis ja koskettava sekä ajatuksia herättävä kirjoitus, ihana Saila! <3
  Ja sylintäydeltä onnea syntymäpäiväsi johdosta!
  Ei uskoisi sinun päässeen noissa kerhoissa seuraavalle levelille. Luulen, että jokainen kerho, on oikein antoisa ja tärkeä.
  Ja ihanaa on, että jokaisessa kerhossa voi nauttia puutarhasta ja luonnosta. Se on positiivinen juttu, se.
  Ihania ja aurinkoisia päiviä Kivipeltoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina-ihanuus! Kurttu-kerholainen olen ja olen siitä ylpeä ja iloinen! Vuodethan ovat pelkkiä numeroita, mielen ikä on se oikea :D.

   Luonto ja puutarha antaa paljon iloa jokaisessa kerhossa :D, siitä tulee vain nauttia ja ottaa ilo vastaan! Postaustauko teki hyvää, opin jälleen paljon elämästä, varmaan kasvoin ihmisenäkin jonkin verran - onneksi se kasvu jatkuu!

   Ihanaista aurinkoista syyspäivää sinulle!

   Poista
 2. Ihana kirjoitus, luin ajatuksen kanssa. Onnea synttärin johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Ihmisenä kasvaminen on elämän mittainen projekti, joka kannattaa!

   Poista
 3. Ajatuksia herättävä kirjoitus. Vaikka itselläni on vielä jokunen vuosi(kymmen) matkaa samaan kerhoon, olen pohdiskellut joskus samoja asioita. Samaan tulokseen olen tullut, että positiivisuus ja hyvän jakaminen eteenpäin kannattaa aina. Onnittelut merkkipäivän johdosta ja aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat sellaisia asioita pohdittavaksi ja toteutettavaksi, jotka ihan oikeasti parantavat arkea ja elämänlaatua.

   Kiitos Minna!

   Poista
 4. Ajatuksia herättävä kirjoitus. Ja tottatosiaan olen huomannut läheisen kautta miten sairastuttavasti lapsuuden kokemusten aiheuttamaan katkeruuteen kiinni jääminen vaikuttaa.
  Onnea merkkipäivän johdosta toivottelee pitemmällä Kurttu-kerhossa oleva Tuula/Maalaiskaupungin pihasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Niin lapsuuden, varhaisnuoruuden, aikuisuuden ym kokemukset voivat vuosikymmenien päästäkin katkeroittaa milloin mistäkin syystä. Se aiheuttaa kateutta ja ilkeyttä, satuttavuutta läheisille niin työpaikalla, yhteisissä tapaamisissa jne. Siitä tulisi hiljalleen kasvaa eroon, ottaa etäisyyttä asioihin - niihin hyviin, joita on on lähellä ihan joka hetki. Täytyy vain pysähtyä miettimään ja ottamaan uutta näkökulmaa. Hyvää on niin paljon, pieniä kultajyviä!

   Kiitos Tuula! Kurttu-kerhossa on hyvä olla :D

   Poista
 5. Happy Birthday! Nice thoughts, and photos! Google translate does not work so well here, but I understood it anyway. Your last photo is so beautiful!
  Hugs, Marit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Marit! Google translate is sometimes complicated :D. I have tried to teach my children and myself to learn that life is a lot of good things to offer. All that is given to the world will come back - as good as evil.

   I love that 'Sommarvind' rose!

   Poista
 6. Hieno kirjoitus, jossa oli pohdintaa tärkeästä asiasta. Positiivisuuteen elämässä pyrkiminen ja kanssaihmisten huomioiminen ovat varmasti ihan meille kaikille tavoittelemisen arvoisia, mutta ei välttämättä itsestään selviä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Positiivisuuteen pyrkiminen on tosi tavoittelemisen arvoinen asia. Vanhojen kolhujen ja loukkausten taakse jättäminen ei ole tosiaankaan aina helppoa, joskus ne nostavat päätään. Mutta onhan se niin, että kaiken mitä maailmaan lähettää tulee takaisin, usein monin verroin - joskus!

   Poista
 7. No oli kyllä hieno kirjoitus, ihan jäin miettimään näitä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu! Tämä asia on sellainen, että sitä pitää aina välillä itsekin pohtia paljonkin. Monet asiat herättävät, kuinka hyvin onkaan asiat ja kuinka pieni onkaan se heitto tai lausahdus, jolla toisen mielen voi pahottaa syvästikin!

   Poista
 8. On arvokas asia osata nauttia elämän pienistä ja isoista hetkistä täysin siemauksin, ja vielä jakaa onni eteenpäin. Kauniita ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse tosiaan maailmoja tavoitella, pienet asiat joita toiselle voi hyvällä antaa, antaa itsellekin hyvän mielen.

   Poista
 9. Ensiksikin onnea oikein sylintäydeltä sinulle blogiystäväni - ja isot halit päälle <3
  Uskon että teillä on ollut mahtava reissu, hanimuuni siellä lämpimässä, ja varmaan laittelet kuvia reissusta kunhan ennätät. Kiva kun otit esille tuon aikaisemman postaukseni ajatuksen - positiivisuudesta blogissa. (Kiitos myös linkityksestä) Se on mielenkiintoinen aihe, ja totta tosiaan aina kaikki hyvä palaa luokse moninkertaisena, siksi sitä kannattaa vaalia, kuten sanoit osuvasti. Koskaan ei positiivisuutta ole liikaa, auttaa ihmeesti elämän kiemuroissa.
  Minulla vielä muutama vuosi niin pääsen samaan kerhoon, täältä tullaan perässä :) Aurinkoisia syyspäiviä Kivipellon väelle, niitähän onkin nyt luvassa, ja lämmintä! ☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki! Kurttu-kerhossa ollaan iloisesti ja onnellisesti!

   Reissu oli mahtava, hyvää tuli paljon matkaevääksi. Ihania tapaamisia ihmisten kanssa, aurinkoa, meren kuohuja ja kaunista katseltavaa! Teen postauksen matkasta ihan varmasti. Kaipuu takaisin jäi! En vieläkään saanut sitä ihanaa sitruunankeltaista hyvin kerrottua kiinanruusua, josta haaveilin vuosia :D.

   Se mitä lähettää maailmalle on todella mystinen asia! Kaikki palaa monin verroin takaisin, niin hyvä kuin pahakin. Asiaa kannattaa tarkkailla, hyvällä on uskomaton vaikutus myös terveyden kannalta. Koskaan positiivisuutta ei ole liikaa.

   Kurttu-kerho kutsuu, mutta nauti, aika ei ole vielä :D.

   Kiitos! Loppuviikko on lomaa. Nautin suunnattomasti kiireettömistä aamuista, kisujen kanssa puuhailusta, kottikärryjen työntelystä, mullasta kynsien alla ja illan raukeasta kankeudesta hyvä päivän jälkeen! Syksykin on ihanaa! Huomenna saan valkosipulit maahan, varmaan kukkasipulit myös. Yksi paketti on tulossa vielä maailmalta! Kevääksi haaveilen narsissien kukinnasta!

   Poista
 10. Jaahas, kovaa vauhtia siis menossa Terttu-kerhoon. Positiivisuutta on saanut opetella, taitaa olla elämän pituinen matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, Terttu-kerhossa oli kivaa, mutta Kurttu-kerhossa vasta kivaa onkin :D :D, mutta ei kiirehditä ajan kanssa!

   Ihmisenä kasvaminen on elämän pituinen matka, koskaan ei tule valmiiksi, mutta katse avartuu koko ajan!

   Poista
 11. Kirjoituksesi kolahti, vaikka puhun asioista eri termeillä.

  Ikä tuo yhdelle terävyyttä, toiselle sopeutuvuutta, kolmannelle oman elämän haltuun ottoa jne. Rakentavat toimet synnyttävät keskimäärin parempia reaktioita kuin hajoittavat toimet. Erimielisyydet liittyvät usein johonkin tilanteeseen, harvemmin juuri johonkin ihmiseen. Pahantuulisuus synnyttää melkoisen harvoin läheisyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

  Siksi positiivinen / armollinen / hyväksyvä / rakentava asenne elämään tuntuu minusta vähänkään pitemmällä tähtäimellä tällä hetkellä niin omalta. Toki en väitäkään, ettenkö sortuisi muuhun toisinaan. Kaikkea ei voi muuttaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa voi pohtia niin monilla eri termeillä ilman muuta. Ikä tuo ihmiselle kaikkea mahdollista, kaikkea mitä ihminen antaa vain tulla antamatta menneisyyden rajoittaa liikaa. Joskus menneisyys rajoittaa ihan mahdottoman paljon ja silloin kateus ja katkeruus tulee peliin mukaan aiheuttaen läheisissä - niin perheessä kuin työporukassa tms - pahaa oloa ja kipuilua.

   Kasvukipuja aina on, niistä välillä kärsin yrittäen olla armollinen itselleni kuitenkin. Kaikkea voi muuttaa, mutta kaikkea ei voi muuttaa hetkessä, aika on ihmeellinen asia, aika parantaa, aika opettaa, aika armahtaa!

   Poista
 12. Hyvä kirjoitus ja ajateltavaa meille jokaiselle . Onnea ja varmasti mukava reissu .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Elämä on kasvamista ja opiskelua koko ajan - hyvälle täytyy antaa tilaisuus!

   Matka oli todella mielenkiintoinen ja ihana!

   Poista
 13. Onneksi olkoon Saila! Perässä tullaan:-)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut. Kurttu-kerho hih hih. Sinulla on tuo asenne ihan kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Kurttu-kerhossa on kivaa ja vuodet on vain numeroita. Eipä ole paineita enää rypyistä ja mummomakkaroista, iloinen mieli ja hymy ovat tärkeitä!!

   Poista
 15. Onneksi olkoon. Olipas hyvä kirjoitus ja mahtavat kuvat. Samin kanssa sama mieltä. Sinulla on asenne kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti Juhani! Elämää voi elää ja ajatella monella eri tapaa. Kurttu-kerhossa olo on kunnia-asia ja elämää kohtaan kannattaa olla kiitollinen ja onnellinen, hyvä tuo hyvää tullessaan. Kaunat, kateellisuus ja katkeruus, niistä olen jo vuosia pyrkinyt eroon. Minulla on monta erinomaista esimerkkiä millaiseksi vanhukseksi en halua tulla, tätä elämänkoulua on vielä jäljellä ja olen kiitollinen sen jokaisesta päivästä!

   Poista
 16. Ihan ensimmäisenä lämpimät onnittelut ja tuhdit halaukset!
  Tuo terttu/kerttu- vertaus täytyy tallettaa käytettäväksi jossain sopivassa yhteydessä. Aika hauska ja toimiva.
  Tämä teksti meni kyllä suoraan sydämeen. Paljon viisautta ihan meidän jokaisen käyttöön. "Hyvä kasvaa aina kultajyvää" sanotaan kiiltokuvavihkoni runossa ja se pitää paikkansa. Toisinaan se arjen kiireessä ja puristuksessa tuppaa unohtumaan, mutta onneksi hyvän jakamista voi opetella ja oppia.
  Ihanaa, että olet taas "langoilla". Sinua on jo kaivattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos ihana Between!

   Totta, Terttu-kerhosta siirryin Kurttu-kerhoon onnellisena elämänkoulun oppilaana! Minulla on vielä paljon opittavaa. Monta hyvää esimerkkiä on elämäni varrella ollut, millainen vanhus en haluaisi olla - oma rakastava mummoni on johtotähteni, sellaiseksi haluaisin kasvaa. Kuten sanoit, arjen kiire, stressi, sairaudet ja puristukset kiristävät sietokykyä joskus melkoisestikin - opittavaa siis vielä on ja paljon, mutta niin paljon hyvää on ihan lähellä, pieniä onnen pipanoita kerättäväksi reppuun elämän matkaa varten.

   Langoilla ollaan ja tänne jo kaipasinkin. Syyskuu oli jotenkin niin hektinen niin töissä kuin 'siviilissäkin', nyt olen heittäytynyt puutarhan ja ruskan vietäväksi, nautin jokaisesta päivästä...kudinkin on käteen taas palannut :D.

   Poista
 17. Ihana kirjoitus, ajattelemisen arvoista asiaa. Itsekin yritän olla ystävällinen ja ajatella asioita positiivisen kautta, en halua antaa happamille ajatuksille valtaa.
  Ja onnea synttäreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Asioita voi todella lähestyä monesta vinkkelistä ja positiivisuus on ihmeellinen asia, niin saa äreän vastapuolenkin muuttamaan suuntaansa - mitä maailmaan antaa, se palaa - usein runsaampanakin mitä on lähtiessään ollut. Happamien ja ikävien asioiden vellominen vien kaiken lisäksi paljon energiaa.

   Kurttu-kerhoon siirtyminen oli kunnia-asia :D

   Poista
 18. Positiivinen ajattelu - ei aina ihan helppoa! Joskus onnistuu, joskus ei. Anteeksi antaminen helpottaa myös omaa elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivinen ajattelu ei tosiaan ole helppoa, se on jatkuvan koulutuksen paikka sisikunnassa ja aina se ei onnistu. Tosin myöhemmin harmittaa, kun ajatuksissa palaa tilanteeseen missä on murissut sisäänpäin tai ulospäin. Mutta on hyvä, että asian tiedostaa - kasvaminen hyvään on elämän matkan mittainen projekti. Anteeksi antaminen tosiaan helpottaa myös omaa elämää, paljon!

   Poista
 19. Paljon onnea ja tervetuloa kurttu-kerho ryhmään. Ihana postaus ja teillä on taatusti ollut mukava reissu♥
  Ihanaa viikkoa myös sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen onnellinen kerhon jäsenyydestä :D. Meillä oli tosi ihana matka!

   Poista
 20. Kiitos Saila tästä ajatuksia herättäneestä kirjoituksestasi. Todellakin aiheellista ajateltavaa meille umpimielisille, itkusilmäisille, nöyryydessä kunniaan -ihmisille. Onneksi näistä vanhoista kasvatusperiaatteista ollaan päästy pois eikä se ole enää syntiäkään nauraa ääneen ilosta puhumattakaan. Huomaan, että olet tullut siihen risteykseen, missä uusi on alkamassa ja sen myötä katse eteenpäin suunnattuna. Muistan kokeneeni samaa. Lämpimät halionnittelut ja tervetuloa ihanaa ihanampaan kurttu-kerhoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki sanoistasi! On ilo ja kunnia päästä kurttu-kerhon jäseneksi kasvamaan siihen ihmisyyteen, johon olemme syntyneet eli olemaan ihminen toiselle ihmiselle ilman taka-ajatuksia, kateutta, pahansuopaisuutta, nöyristelyä...itkusilmäisenä varmaan pysyn aina, mutta nykyään itken enemmän ilosta! Onneksi vanhoista kasvatusperiaatteista tosiaan on päästy ja saamme nauraa niin, että hampaatkin näkyvät. Ihmisenä kasvaminen katse kohti tulevaisuutta päivä kerrallaan ja siitä kiittäen lähden kulkemaan uutta vuosikymmentä ja iloitsemaan sen tuomasta ilosta joka päivä!

   Poista
 21. Voi, miten ihana postaus ja mukava kuulla sinusta! <3
  Elämän surut ja ilot, koko kirjossaan.
  Olet aivan oikeassa, minäkin olen oppinut ja opetellut vaikean kautta positiiviseen ja hyvään elämään. Se antaa niin paljon ja heti aamusta voi nousta hymyssä suin.
  Kun antaa rakkautta ja hyvää, se moninkertaistuu itselleenkin! <3

  Nuo muistosi jäävät kauniisti sydämen albumiin, tunteina ja kuvina.
  Elämän parhaita hetkiä ja maailman ystävällisiä kiitoksia sinulle.

  Onnittelut myös uuden vuosikymmenen saavutuksesta!
  Onneksi ihminen on aina juuri sen ikäinen kun sisällään haluaa. <3

  Elämän kauneutta ja juhlaa teille sinne lokakuun kuulaisiin päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!

   Syyskuu oli Kivipellossa touhukasta, vaikka blogin puolella hiljaista lähes koko kuukausi. Aika vain riensi ja tekemistä oli melkolailla.

   Oppiminen positiivisuuteen on todella vaikea tie alkuun, ennenkuin se alkaa tulemaan itsestään, opettelu kannattaa. Positiivinen ajattelu ja anteeksianto kulkevat vahvasti käsi kädessä! Kaiken mitä maailmalle annat palaa, usein moninkertaisena.

   Mielen albumi on ihana paikka tehdä haaveretkiä, muistella mukavia ihmisiä joiden kanssa polut on johdettu kulkemaan samaan suuntaan ja risteämäänkin - sillä taitaa olla jokin tarkoituskin, uskon.

   Vuosikymmen tosiaankin vaihtui numeroissa, mielen ikä varmaan onkin toinen!

   Nyt täällä on niin kaunista! Luonto antaa parastaan, hehkuu upeissa väreissä!

   Poista
 22. Olipa ihana kirjoitus <3 antaa miettimisen aihetta myös omiin asenteisiin. Hah, vai kuttukerholainen. Onnea kuitenkin <3 Minäkin liityn sinne reilun puolen toista vuoden kuluttua. Mutta aion siitä huolimatta olla "nuori" mieleltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Juu, kurttu-kerholainen olen ja siitä olen niin ylpeä! Sinulla on hyvin aikaa olla vielä terttu-kerhossa, vaikka vuodet ovat vain numeroita ja usein onkin niin että nuoret ne vasta vanhoillisia ovatkin, me olemme niitä 'oikeasti' nuoria :D :D :D.

   Elämän koulu kasvattaa, jos on valmis ottamaan opit vastaan ja katsomaan elämää positiivisesti ja välittävästi. Hyvä tuo takaisin paljon hyvää, hymyt hymyjä!

   Poista
 23. Olipa hyvä kirijootus ja aina ajankohtaane. Onnittelut! Ei oo montaa vuatta, ku ittekki liityn kurttu-kerhohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Elämää voi karkeasti sanoen elää kahdella tapaa, joko katkerasti vanhoja muistellen, toisia kadehtien ja piikitellen tai sitten opettelemalla asioihin positiivisen näkökannan (se tosin ei aina ole helppoa), antamalla anteeksi ylentämättä itseään ja olemalla positiivinen! Hymy palaa takaisin, hyvät asiat samoin ja itsellä on monta kertaa helpompi olo.

   Kiitos! Kurttu-kerhossa on hienoa ja kunniakasta olla! Tervetuloa kerhoon sitten aikanaan :D!

   Poista
 24. Kyllä positiivisuus kannattaa ja lopulta noilla pienillä hyvillä hetkillä on paljon vaikutusta. Jokaisella pitäisi olla aikaa huomioida ne. Mottosi on myös hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä, positiivisuudella on monta hyvää vaikuttavaa tekijää niin ympäristöön kuin omaan sisikuntaankin. Jokaisella tosiaan olisi aihetta ja aikaa huomioida ne, asiat ovat niin pienestä kiinni kuitenkin!

   Motto on kasvanut elämäni koulussa vuosien varrella ja se on ohjenuorani tulevaisuuteenkin.

   Poista
 25. Mitä sitten kun Kurttu-kerho on ohitettu!? Vai onko se lopun elämän pituinen olotila ja kerho!
  No oli nimi tälle jaksolle mikä hyvänsä, kaikki kuitenkin tuplaantuu niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä.
  Ehkä hitaus ja kankeus on se ulkoinen näkyvä muutos eli kurtut sen kuin lisääntyvät.
  Sinulle Saila sydämelliset onnittelut ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley!

   Kurttu-kerho on meidän elämää nähneiden ja sen koulua käyneiden ihanien naisten kerho! Kaikki hyvä mitä annetaan, tuplaantuu tai moninkertaistuu ja on totta, että vaikka kurttuja tuleekin ja vauhti hidastuu ja liike kangistuu niin sisäinen lempeä valo vie voiton, muuta ei huomatakaan, uskon!

   Poista
 26. This prodcuts Produced in South Korea ,but most of the peoples knew htat Hongkong is shopping heaven ,Jewelry ,watches ,skin care product etc for your choices :haircuts

  hairstyles

  Luxury Jewerly

  Personality design

  VastaaPoista
 27. Terttu toivottaa Kurtulle onnea. Lahjaksi saat Nöpön ja Sulon puskuja ihan niin paljon kuin jaksat ottaa vastaan.

  VastaaPoista
 28. Upeaa ja uskoa hyvään vahvistavaa ovat mielipiteesi. Voisi käyttää Elämän oppikirjana moni muukin kuin minä. Kiitos!

  VastaaPoista
 29. There are some interesting closing dates in this article but I don’t know if I see all of them heart to heart. There may be some validity but I'll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as nicely gsn casino games

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!