Kivipellon Saila

perjantai 17. elokuuta 2018

Tänään Lepaalla

Palattuani työelämään pitkän sairausloman jälkeen 
elämäni on ollut melkoiset hektistä, jopa vahvasti voimia vievää. Viikonloppuisin on ollut paljon mielenkiintoista ohjelmaa, 
kamera on ollut kovassa käytössä. 
Valitettavasti tänne blogimaailmaan en ole ehtinyt, 
teitä ystävät olen kovin kaivannut. 
Nyt viimein sain hetken ja haluan jakaa sen kanssanne. 
Kävin tänään Lepaan puutarhamessuilla. 

Varoitus! 
Postauksesta tuli ihan mammuttipitkä!

Lepaan messuilla olen käynyt joinakin vuosina ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä ilosempi tuosta messutapahtumasta olen. 


Minua ei kiinnosta koneet ja laitteet, 
mutta miljöö on todella mielenkiintoinen ja kaunis. 
Ihailen istutuksia, vanhoja sinisarjoja.


Mnua ilahduttaa myös vuosi uudistuva messutarjonta kotipuutarhurille,
 joka ei jätä minua kylmäksi. 
Jällen löysin kotiin vietävää, 
sellaista josta tietämättäni haaveilin.

Jospa aloitamme retket minulle niin rakkaasta kasvimaasta. Lepaalla kasvimaan penkit oli katettu jälleen biohajoavalla maanpeitepaperilla. 
Käytävät olivat ruohopeitteiset.Chilit ja tomaatit kasvoivat avomaalla komeasti!


 
Ihana omenatarha!Sitten niitä hankintoja! 
Suureksi ilokseni paikalla oli Eestistä Roogojan tila, 
Taavi Kivistik vaimoineen ja tyttärineen. 
Taavilta olen tilannut niin kärhöjä kuin viinirypäleitä. 
Nyt sain tilaisuuden heidän kanssaan paneutua viinirypäleiden maailmaan maistiaisineen, ihanaa! Meille muuttivat Vitis 'Aljosenkin' ja 'Agat Donskoi'.
Myös kärhöistä haaveilin, 
niitä en kuitenkaan tällä kertaa ostanut, 
kartuttivat vain ostoslistaa ensi kevättalvella tilausta tehdessäni suoraan Kivistikin tilalta.


Odoriba

Duchess of Albany

Kiri Te Kanava
Välttelin ruusujakin, mutta hurmaava tuoksu leijaili ilmassa...

'La Villa Cotta', hurmaava ruusun tuoksu!

'Oh wow'. upea ruusunkukka!
 Toinen ihanuuskohde oli tietenkin Tommolan tila. Taimia tällä kertaa ostanut kuin yhden...jostain syystä. Vain palleroneilikka 'Pispalanneito' muutti meille! Hah, ihastuin jälleen nimeen...eipä meiltä tosiaan Pispalaan ihan mahdoton matka olekaan.

Kolmas aarrepaikka oli Blomqvist Plantskola. Mitä kaikkea olisinkaan halunnut, kunnes silmäni hakeutuivat mansikkavadelmaan! Herkkupuutarhastani puuttui vielä mansikkavadelma (Rubus illecebrosus), puute tuli onneksi korjattua!

Hanskoja ostin viisi paria sekä hyödyllisen sekä kauniin kynsiharjan
Mustat kynnenaluset työpaikalla ei oikein luottamusta herätä!


Olipa messuilla jotain hätkähdyttävääkin!Jouluihmisenä minua ilahdutti joulupuu!Messut olivat jälleen käymisen arvoiset. 
Ostosten määrä maltillinen. 
Paljon kaunista nähtävää hyvässä seurassa - kiitos siskot Mustikkamummo ja Virkkuumummo!

Miscanthus sp.

Kaikkea hyvää Teille ystävät 
ja oikein mukavaa alkanutta viikonloppua!

 


47 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoisen tuntuinen tapahtuma! Pitäisiköhän joskus käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa! Jo Lepaan kartanon ja viinitilan miljöö ovat katsomisen arvoiset ja plussana vielä mielenkiintoiset näytteilleasettajat.

   Poista
 2. Kylläpä vaikuttaa samanlaisilta meidän kiinnostuksen kohteet, juuri Tommolan tilan, Blomqistin ja Kivistikin katselin näytteilleasettajien luettelosta, näille kojuille ainakin suuntaan askeleeni!
  Ja ne sinisarjat pitää aina käydä katsomassa.
  Mansikkavadelmaa myös jossain jo kesällä harkitsin. Ehkä se pitää nyt hankkia, siperialaisen karhuvatukan seuraan se vielä mahtuisi pihalle......
  Mukavaa viikonloppua sinulle🐾🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä meillä taitaa olla monta samaa kiinnostuksen kohdetta! Blomqvistilla olisi ollut valkomarjainen japaninkirsikka, jota mielin, mutta en sitten ostanut kun tuo mansikkavadelma sekoitti pään. Kivistikillä oli tosi ihania ruusuja mukana, kärhöt ilman muuta ja rypäleet. Rypälehankinta oli listalla ja nyt pääsin oikein maistelemaankin ja sepä oli herkkua ja asiakaspalvelua kerrassaan. Tommola oli hiukan vaisu, varmaan koin sen sillain tällä kertaa kun herkkuhankintoja olen jo tehnyt ja teen vielä lisää ja tarvetta ei niin paljoa ollut tällä kertaa. Tuo 'Pispalanneito' vain piti saada :D.

   Messuilla olisi ollut tomaattikatselmus, mutta se jotenkin jäi huomaamatta, toisaalta olen tomaattien kanssa ollut vuosikymmenet aika aktiivinen, etten kokenut sitä suureksi menetykseksi.

   Sinisarjat ja puuvartiset verenpisarat ovat ilman muuta näkemisen arvoiset, mutta kesäkukkaistutusten violetti-keltainen-yhdistelmät taas lähes nostattivat hiukset pystyyn...uskomaton yhdistelmä!

   Mukavaa messupäivää teille ja toivottavasti löytyy kaikkea kivaa, sellaisia salaisten haaveiden toteutumia!

   Poista
 3. Tuonne on päästävä joku vuosi, nyt oli taas kerran muuta menoa samaan aikaan. Juuri noin pitäisi olla nähtävillä eri lajeja kuten kärhöjä ja viinirypäleitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepaa on tosi mielenkiintoinen messupaikka jo miljöönsäkin perusteella. Nyt oli kotitarhurillekin kaikkea kivaa. Kivistikin rypäleet, kärhöt ja ruusut olivat tosi upeasti esillä ja maistiaiset olivat piste iin päällä!

   Poista
 4. Postaus oli pitkä, mutta ei suinkaan pitkästyttävä. Nuo messut pitää muistaa ensi vuonna. Näyttää vahvasti siltä, että siellä olisi tavalliselle tarhurille paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Messuilla oli paljon nähtävää ja kuvattavaa, koettavaa vaikka jätinkin koneosaston väliin aivan täysin. Tavalliselle tarhurille todella riitti paljon mielenkiintoista nähtävää niin työkalusta, siemeniin ja kasveihin. Silmäniloa tuotti upea miljöö sekä upeat uutuuskesäkukkien näyttelyt, joista postaukseen en yhtään kuvaa laittanutkaan.

   Poista
 5. Ystäväni on ollut kans käymässä Lepaalla ja lähetti ton hauskan kuvan tuosta nurmikkopäällysteisestä autosta. Mielenkiintoinen paikka tuntuu olevan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mielenkiintoinen paikka jo ihan miljöönäkin! Upea kasvimaa ja hedelmä- ja marjatarhat. Paljon oli kotitarhurillekin nähtävää, koettavaa ja hankittavaa tarjolla.

   Poista
 6. Thanks to Dr joy for your real love spell that work fast to get ex back and stop a divorce or break-up, I'm so excited my husband is back after he left me and our 3 kids for another woman. After 12 years of marriage, me and my husband has been into one quarrel or the other until he finally left me and moved to California to be with another woman. i felt my life was over and my kids thought they would never see their father again. i tried to be strong just for the kids but i could not control the pains that torments my heart, my heart was filled with sorrows and pains because i was really in love with my husband. Every day and night i think of him and always wish he would come back to me, I was really upset and i needed help, so i searched for help online and I came across a website that suggested that Dr joy can help get ex back fast. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he told me what to do and i did it then he did a (Love spell) for me. 28 hours later, my husband really called me and told me that he miss me and the kids so much, So Amazing!! So that was how he came back that same day,with lots of love and joy,and he apologized for his mistake,and for the pain he caused me and the kids. Then from that day,our Marriage was now stronger than how it were before,All thanks to Dr joy. he is so powerful and i decided to share my story on the internet that Dr joy real and powerful spell caster who i will always pray to live long to help his children in the time of trouble, if you are here and you need your Ex back or your husband moved to another woman, do not cry anymore, contact this powerful spell caster now. Here’s his contact: Email him at: joylovespell@gmail.com , you can also call him or add him on Whats-app: +2348100452479 , you can also visit his website:http://joylovespell@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Upeuksia siellä messuilla ja kiitos tästä postauksesta!!
  Leppoisaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli paljon kaikkea kivaa ja kaunista, paljon nähtävää!

   Kiitos Esther Helmiä!

   Poista
 8. Minua ei olisi varmaan saanut pois tuolta kärhöpöydän luota! Mikä ihana kukkakattaus <3 Kiitos esittelystä ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöpöytä oli varsin hurmaava, siihen palasin useita kertoja takaisin :D.

   Kiitos Hiidenkiven puutarhassa!

   Poista
 9. Voi, miten on ollut paljon ihanaa silmänruokaa:) Hyvää viikonloppua ja loppukesän päiviä!

  VastaaPoista
 10. Onpa messuilla ollut paljon kaunista ja ihanaa katseltavaa... Leppoisaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa oli todella paljon ja miljöö viehättävä!

   Kiitos Tuta!

   Poista
 11. Olipa hienot ja ennenkaikkea houkuttelevat messut. Tuossa olisi oivallinen kesäretkikohde. Kärhöjen esittelytapa on niin kaunis, että varmaan juuttuisin tuohon pöydän ääreen ihastelemaan.
  Työllä on kummallinen tapa imaista ihminen pois puutarha-asioiden piiristä. Onneksi puutarha-asioita voi tankata sen verran, että tankkauksen avulla selviää ainakin yhdestä työpäivästä.
  Mukavaa viikonloppua ja elokuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat todella houkuttelevat, ei vain tarjonnan vaan myös miljöön perusteella. Suosittelen! Kärhöt olivat esillä todella kauniisti ja mukana ollut pikkuinen Kivistikien tytär suihkutteli kukkia tottuneesti suihkupullolla, jotta ne pysyivät tuoreena koko messujen ajan :D. Pöytä oli minullekin melkoinen magneetti!

   Totta! Jotenkin saikun jälkeen töihin paluu tuntui niin raskaalta ja voimia vievältä, ihmettelin sitä itsekin. Onneksi loma häämötti kuitenkin edessä :D.

   Kiitos!

   Poista
 12. Ammattilaiset on assiilla siellä Lepaalla. Tuttava puutarhuri käyp siellä jokavuos. Sielläkin ois mukava käyvä meijänkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaiset ovat todellakin asialla ja ammattiin opiskelevat myös, paljon kaikkea mukavaa oli esillä. Siitä olen noilla messuilla iloinen, ettei sellaisia oheistuotteita - jopa puutarhaan kuulumattomiakaan - ei messuilla tupsahtanut tielleni. Nauratti itseäni, kun uutuuskukkakatoksessa tarhuriherrat kävivät vakavaa keskustelua pelakuista ja petunioista :D. Suosittelen messuja lämpimästi!

   Poista
 13. Tuo ruohoinen auto on niin hauska :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä oli penkkienkin pehmusteena ruohoa!

   Kiitos Sesse!

   Poista
 14. Kivat messut ja tosi hienot kuvat! Tsemppiä työelämään...voimia se vie minultakin🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Paluu työelämään vei todella paljon voimia ja sitä ihmettelin kovin. Lääkäri kyllä sanoi, että toipilasaika kestää ainakin pari vuotta...!

   Poista
 15. Wonderful photos! It'a joy to watch them all!
  Kivistik is well knowed here in Norway too. I love clematis ♡
  I wish you a lovely Sunday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Than You, Marit!

   I love clematis too and I was very happy that Taavi Kivistik, his wife and little daughter was in garden trade fair in Lepaa. This time I did not byu any clematis, only grapes.

   Greetings and hugs!

   Poista
 16. Kiva kohde tuntui olevan, en ole itse koskaan käynyt. Hienoja kasveja oli tarjolla, joten kukkarolle olisi voinut käydä tuolla huonosti. Upeasti sait maltettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä maltti oli tällä kertaa mukana, vaikka muutamassa ihanuustaimiston myyntipisteessä oli kasvinarikka, hieno keksintö! Suosittelen tätä kohdetta lämpimästi myös sinulle, jo miljöö sinänsä on upea!

   Poista
 17. Kiva esittely näyttelystä! Jostain syystä tuonne ei tule useinkaan lähdettyä, vaikka vanha oppilaitokseni onkin...

  VastaaPoista
 18. Jospa joskus tuannekki pääsis. Tuntuu olevan aika kattavat messut. Ja tua kärhöpöytä......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Hyvät on messut ja miesväellekin koneita ihan pilvin pimein näytöksineen kaikkineen. Kärhö- ja rypälepöytä olivat houkuttavat!!

   Poista
 19. Kovasti on kaikenlaista ihanuutta. Autosta tuli mieleen kaverin lada. Se on joskus ollut vaalea. Nyt se kasvaa sammalta ja jotakin muuta. Mutta on kuitenkin käytössä. Loukkaantuu jos ehdottaa auton pesusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaankin, herkkuja niin sielulle kuin kehollekin. Tein mielestäni oikein hyvät ostokset. Vai sammaleinen Lada :D :D :D

   Poista
 20. Kiitos tästä matkakertomuksesta. Naapuri houkutteli mukaansa, mutta en millään malttanut lähteä. Nythän sitten kävin näin virtuaalisesti!

  VastaaPoista
 21. Voih, minäkin olin perjantaina Lepaalla, eipäs tavattu tällä kertaa. Pistäytymiseni oli melko pikainen, vain muutama tunti :) Sait hienoja kuvia tuosta lumoavasta paikasta.

  VastaaPoista
 22. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังออนไลน์

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!