Hiippaillessani pihamaalla ja kasvimaan puolella
huomasin, että sadonkorjuuseen pääsenkin
jo aika pian.
Ensimmäisissä sipuleissa alkaa olemaan jo pian korjattavaa satoa. Ajattelin vappuaaton sillilautaselle laittaa hieman tuoretta piiplöökiä
ja salaattiin karhunlaukkaa.
Raparperipenkki jäikin tarkistamatta...asiaa pitänee korjata lähiaikoina.
Lipstikkakin nostaa jo päätään, pieni vielä (kuva valitettavan epätarkka).
Yrttimaalla vielä siivoamatta vanhat versot, asia korjaantuu kyllä aikanaan.
Mukavaa tiistaita teille kaikille!
Teillä on Karhunlaukat pidemmällä, kuin meillä. Juuri hennonhentoja alkuja ihailin. Miten teillä se on levinnyt ja viihtynyt? Meillä paikka tuntuu olevan vähän väärä ja olen miettinyt siirtämistä.
VastaaPoistaHiljalleen se on levinnyt ja tuohon laitoin kaksi tainta pari vuotta sitten. Viime keväänä satoa en vielä kerännyt, mutta nyt aion ottaa kyllä. Karhunlaukkojen paikka on rinnepenkki, maa hiekkaisen multainen ja tuntuu että viihtyvät siinä parsojen kaverina. Kun saan lavakaulusmaani, ajattelin sinnekin hankkia karhunlaukan, se on niin kaunis jo kukinnaltaankin.
PoistaSielläkö kasvaa karhunlaukka? Kylvin sitä viime syksynä hieman märempään kohtaa tätä hiekkatöyrästä. Innolla odotan, josko jotain ilmestyisi - kunhan ensin puoli metriä lunta sulaa. Muistan kauniit karhunlaukkalehdot Valko-Venäjältä. Voi sitä tuoksua, voi sitä kauneutta ja voi sitä herkuttelua!
VastaaPoistaJuu, siitä jo kauan haaveilin ja nyt sitä kasvaa. Laiskana ihmisenä laitoin ne taimesta kasvuun. Oi mikä haavematka sai minutkin unelmiin - tuollainen karhunlaukkalehto oli varmasti kaunis ja tuoksuva. Nyt haaveilen käärmelaukasta :D.
PoistaSatoa;) Onpa se mukavaa!
VastaaPoistaEnsimmäinen sato on aina niin ihana!
PoistaMiten minä luulen, että ei meillä vielä mitään nouse. Pitää tarkistaa viikonloppuna tilanne!
VastaaPoistaVarmaan joku piilottelee sinulta, toivottavasti piipottajat ilahduttavait sinua mahdollisimman pian! Tarkistus kannattaa tehdä :D.
PoistaRaparperipenkissä on jo mahtavat mollukat, heti kipaisin katsomaan kun lumivalli vähän hupeni.
VastaaPoistaKohta sitä saa, ruokaa omasta maasta!
Mun täytyy mennä kanssa tarkistamaan raparperin tilanne, se on vain hiukan hankalassa paikassa kesäkanalan takan. Parasta on, kun saa ruokaa omasta maasta!
PoistaAika ihana tuo ensimmäinen kuva "piiplöökistä"♥
VastaaPoistaMukavaa tiistaita!
Kiitos, oikeastaan ensimmäinen kuva on ruohosipulista ja toinen vasta piiplöökistä.
PoistaHyvin ovat aluillaan.. kohta saat maistella oman maan satoa:)
VastaaPoistaVoimalla maasta ovat jo ponnistaneet, kohta saan niistä jo ruokapöytään herkkua.
PoistaOi karhunlaukka, en ole koskaan maistanut. Ruohosipuli ja raparperi ovat aina ensimmäisiä jotka jaksavat nousta kylmästä maasta. Hienoa kohta saada tuoreita makuja ruokiin. ~Katja
VastaaPoistaKarhunlaukassa on hento valkosipulinen maku, tänään sitä juuri fiilistelin pitkästä aikaa! Vapuksi ajattelin jo omaa satoa herkkupöytään laittaa!
PoistaMättäästä napsittu sipuli on ollut lapsesta asi yksi herkuistani..:)
VastaaPoistaMinulla myös! Papalla Lapissa ruohosipuleita kasvoi siellä ja täällä luonnossa, napsittua tuli tosi usein!
PoistaKarhunlaukkaa minäkin tulen kylvämään tänä keväänä, ajatuksena villisti kasvava niitty. Ruohosipuli onkin ensimmäinen josta saa jo satoa korjattua.
VastaaPoistaIhana padallinen narskuja!
Villi niitty, jossa on karhunlaukkaa on varmasti tosi upea juttu. Laukan kukka on todella sievä valkoinen ja hento. Ruohosipuli ja tuo piiplööki molemmat ovat hyvin aikaisia.
PoistaKiitos! Kummityttö täytti padan narskuilla juuri viime perjantaina käydessään!
Siellä kyllä kasvaa jo vaikka mitä:) Ihana kun saa omasta pihasta jo herkkuja! Aurinkoista alkanutta viikkoa♥
VastaaPoistaVoimalla kaikki lähtivät kasvuun, kun lumi suli. Oman maan herkut ovat parhaita!
PoistaKiitos Päde!
Hello dear Saila!
VastaaPoistaYour garden is full of beautiful bulbs and everything is in order getting ready to welcome Spring!
Love your old metal pot with the preety daffodils! Wonderful picture and image!!
Wishing you a lovely week! Hugs!
Dimi...
Hello Dimi!
PoistaI'm so happy, snow has already melted away! Small bulbs and plants woke up immediately, flowering began strongly. Welcome Spring!! That metal pot is quite old and belonged to my husbands grandma, my dear goddaughter planted those lovely daffodils. She made a lot of other gardening work too. I've been in surgery and she wanted to help me!
Than You! Hugs!
On se mukavaa saada satoa omasta maasta. Ruohosipulia minultakin löytyy, mutta tuskin siellä on vielä mitään noussut. Mukavaa tiistaita :)
VastaaPoistaOman maan sato on useimmiten :D parasta! Ruohosipuli nousee aika varhain.
PoistaKiitos!
Miten käytät karhunlaukkaa? (Nuori mies aikoo istuttaa sitä)
VastaaPoistaKarhunlaukka on hieno sipuli ja siinä on hento valkosipulinen maku. Lehdet ja kukat sopivat ainakin salaattiin, juurisipulin voi laittaa ruokaan herkuksi. Lehtiä ei kannata kuivata, maku ei oikein säily. Vanha kasvi ja suositeltava ilman muuta. Samat terveysvaikutukset kuin valkosipulilla.
PoistaIhana kuva ruohosipulista. En olisi arvannut mikä on, ellen olisi lukenut. Taide.
VastaaPoistaKiitos Vekki, kasvimaataidetta ja luonnon luomaa!
PoistaSiellä on terhakassa kasvussa jo sipulit. Tuo karhunlaukka on kaunis kukkiessaan.
VastaaPoistaKarhunlaukka on todella kaunis kukkiessaankin, nuoret nousseet lehdet myös ovat hyvin kauniita. Sipulit ovat hyvässä kasvuvauhdissa :D.
PoistaHieno aina löytää uutta kasvua.
VastaaPoistaTotta, samaa mieltä olen!
PoistaHmmm, karhunlaukkaa. Terkkuja.
VastaaPoistaJuu karhunlaukkaa, kannattaa kasvattaa ja jos löydät taimia vaikka torilta, kannattaa niitäkin hankkia! Suosittelen!
PoistaOletko kokeillut käärmeenlaukkaa.
PoistaKäärmeenlaukkaa en ole kokeillut, koska sen itusilmuja tai siemeniä en ole vielä saanut tai löytänyt. Käärmeenlaukkaa ilman muuta kannattaa laittaa kasvuun, maku ilmeisimmin saman tyyppinen kuin karhunlaukalla ja kasvutapa - sitä sanotaan myös helposti leviäväksi ja siksi ihmettelen, miksi sen taimia/itusilmuja/siemeniä en ole löytänyt. Tänä keväänä on muutamat pienet puutarhamessut tiedossa, joista molemmista aion tuota kasvia metsästää. Käärmeenlaukalla on todella kaunis kukka myös! Suosittelen sitä ja muitakin vanhoja villilaukkoja, jos vain niitä jostain löytyy ostettavaksi. Maatiainen ry välittää käärmeenlaukkaa kannan säilytykseen, huomenna Lahden messuilla aion heidän ständillään poiketa asiaa tiedustelemassa.
PoistaKyllä uusi sipuli on hyvää, vaikka vain perunoiden päällä. meillä on melko märkää vielä, mutta kyllä pikkuhiljaa meillekin tulee kevät.
VastaaPoistaTuore sipuli on aina hyvää! Hiljalleen kevät etenee :D.
PoistaSatoa alkaa tulemaan. Kylmää lupaa vielä ja yö pakkasia. Hui.
VastaaPoistaHiljalleen satoa tosiaan alkaa tulemaan. Yöpakkasista en enää välittäisi ollenkaan!!
PoistaSipulit ovat vikkeliä. Huomasin, että omissa ruohosipuleissa on jo nuppujakin, vaikka mittaa kasvilla on vasta runsas tulitikun verran.
VastaaPoistaIhana tuo narskupata! Onko padan pohjassa reiät? Minulla on iso rautapata, mutta sitä ei voi laittaa taivasalle, koska ylimääräinen vesi ei pääse pois ja sateen jälkeen kasvit uivat.
Jopas teillä on reippaan ruohosipulit, jo nuppujakin, kasvun vauhti on melkoinen!
PoistaKiitos! Se on isännän mummon vanha pata ja pienet reijät pohjassa eli siis joskus palanut puhki kai. Kummityttö poikkesi perjantaina ja laittoi padan täyteen narskuja :D.
Spring is a wonderful time for the first harvest.
VastaaPoistaSoon you will have fresh chives, onions, rhubarb in the garden.
The metal pot with daffodils is lovely.
Hugs, greetings, Saila.
I always expect the first harvest - chives, wild garlic, rhubarb, long green onion... That metal pot is quite old and belonged to my husband's grandma, my goddaughter planted those lovely daffodils and helped me in the garden - I've been in surgery couple of weeks ago.
PoistaHugs to You!
Ihania herkkuja sinulla jo kasvamassa! Minä istutin viime kesänä karhunlaukkaa ja jännityksellä odotan, alkaako se sieltä nousta. Lumen alla se on vielä. Mukavaa alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaPienet taimet ovat niin ihanan vihreitä! Toivottavasti saat karhunlaukasta komean kasvuston.
PoistaKiitos!
Ruohosipuli onkin siitä kiitollinen, että se ilmaantuu hyvin varhain.
VastaaPoistaIhanan runsas narsissipadallinen.
Ruohosipuli on todella kiitollinen kasvatetava!
PoistaKummityttö ilahdutti narsisseilla jälleen kerran!
Kevään parhautta! Tuo narsissipata on huikea! Minullakin on iso muuripata, enkä raaskinut porata siihen reikiä. Täytin sen puolilleen käpyjä ja sittten vasta multaa. Toimii se niinkin.
VastaaPoistaTotta ja ensimmäinen sato parasta! Kiitos! Tuo meidän pata on puhki palanut joskus vuosia sitten, se on isomummun peruja - vesi siis lorisee myllynkiven reijän kautta maahan :D. Ehjää pataa en minäkään raskisi alkaa reijittämään. Kävyistä varmaan sai hyvän salaojan padan pohjalle.
PoistaVau, miten upea narsissipata! Ja ihana kuva!
VastaaPoistaMinullakin on vielä kasvimaan monivuotisten alue siivoamatta. Ehkä parempi tehdäkin vähän myöhemmin, niin ei astu pienten alkujen päälle ;)
Kiitos Sari! Kummityttö jälleen kerran ilahdutti poiketessaan ja täytti padan narsisseilla! Pata ilahduttaa minuakin niin paljon!
PoistaParas tosiaan on mennä kasvimaalle hiukan myöhemmin, kun kaikki aarteet ovat nostaneet päätään.
Ruohosipuli on niin hyvää, sopii melkein mihin vaan:) Meillä on niin märkää vielä, että en ole takapihalle juurikaan uskaltautunut. Täytyisi kyllä lähteä keräämään talviunilta heränneet kotilot, brr... Nähdään pian:)
VastaaPoistaTotta ja ruohosipuli on niin ihanan aikainen. Joko ne kotilot ovat heränneet, voi harmi!
PoistaPian nähdään :D.
Ajatella, miten reippaita nuo kasvit ovat, kylmästä puskevat jo satoa! Ruohosipuli minullakin on "korjuuvaiheessa", ja lipstikkaa saa myös, mutta raparperiä en minäkään ole muistanut katsastaa, ehkä ei vielä riitä piirakkaan:)
VastaaPoistaNiin voimakasta kasvua on heti lumen sulattua pois, piipot ja taimet puskevat heti maasta innolla kevättä vastaanottamaan. Aikainen sato on ihanaa, raparperistä ei ihan vielä piirakkaa saa, mutta kohta!
PoistaHei tulin vierailulle. Sinulla on siellä tosiaan kohta syötäväksi asti sipulia. Pitänee minunkin tarkistaa asia kun mennään mökille .Karhunlaukkaa on minullakin ja olen käyttänyt sitä salaateissa ja pihvin päällä tuoreeltaan . Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.
VastaaPoistaTervetuloa! Talven alta nousevat sipulit ovat ihania ensimmäisiä satoherkkuja!
PoistaKiitos kutsusta! Tulen vierailulle!
Beautiful photos, especially the last one.
VastaaPoistaGreetings
Maria de
Divagar Sobre Tudo um Pouco
Thank You, Maria!
PoistaGreetings and hugs!
Voi onnea ja autuutta, kevättä ja sadonkorjuuta :) Kevät on jo niin pitkällä teillä ja onkin siis tulossa ihanat vappuherkut sipuleineen! Iloista vappua ♥
VastaaPoistaSanopa muuta! Onnenhetkiä ihan koko ajan.
PoistaKiitos! Hauskaa vappua myös sinulle! Salaattipöytään saa satoa jo omasta maasta :D.
Ihanasti jo saat satoa. Meillä taitaa olla tuota laukkaa myös. En ole oikein tiennyt, miten sitä käytetään. Kasvarissa pukkaa ruohosipulia ruukussa.
VastaaPoistaTämä ensimmäinen sato on ihan luksusta! Karhunlaukka on hyvin käyttökelponen koko kasvi niin salaattiin kuin lämpimään ruokaan (tyvisipulit).
PoistaTervetuloa! Teinkin jo vastavierailun sinun blogiisi. Oli niin mukavaa tutustua!
VastaaPoistaKiitos!