Kivipellon Saila

maanantai 14. elokuuta 2017

Kiitollinen

On jo aikaa vierähtänyt, kun sain haasteen 
Titalta Unelmia ruusuista -blogista. 

Sen aiheena on kiitollisuus. 

Clematis 'Rubra marginata'
Kuinka tärkeä asia kiitollisuus onkaan ja kuinka usein tulee asioita pidettyä itsestäänselvyyksinä - hyviä asioita, joita tapahtuu ja sitten kun tulee vastamäki ne vasta huomataan. 
Tähän lankean turhan usein. 
Haaste herättää meidät kiinnittämään huomion niihin pieniin onnellisiksi tekeviin asioihin, joita tapahtuu koko elämässämme ja puutarhassamme - lähellämme ja joskus vähän kauempanakin.
 

Krassi 'Tuulikki'

Haasteen säännöt ovat seuraavat:

- pidä päiväkirjaa 7 päivän ajan 
ja poimi kustakin kiitollisuuden aihe
- kirjoita tästä paiväkirjasta postaus
- välitä haaste edelleen kolmelle bloggarille

Päivänlilja, piti olla punavalkoinen - paljon nuppuja!

Hei Rakkaat ystävät, tässä viikkoni, päiväkirjani...

Maanantai

Eilen pyhänä palattiin kotiin tosi ihanalta Lapin matkaltamme. Autoa piti illalla vielä purkaa, mutta taivas muutti ajatuksemme - juoksimme suoraan sisään, vettä satoi kaatamalla. Hyvin nukutun yön jälkeen kirkastui aamu. Olimme jo kolme viikkoa viettäneet ihanaista lomaa ja piti ihan tarkistaa mikä päivä on, oliko tämä viikko vielä lomaa - tuntui että ikuisuus sitten olin viimeksi töissä, vaikka siitä oli kulunut vasta kolme viikkoa. 

Sain pesukoneen pyörimään, pyykit kuivaksi iloisessa tuulessa. Puutarhakierroksella huomasin kuinka jo viikon poissaolo avaa silmät näkemään kasvun ihmeen niin kukkamailla, kasvihuoneessa ja kasvimaalla. Voi miten iloinen olinkaan pulskistuneista purjoistamme ja kukkaan ehtineistä kesäkukista ja ikävää puskevista kisuista.


Tiistai

Tiistai-aamuna piti ensimmäisenä katsomaan pitsipöksyjen tilanne. Pikkuiset tipuset (4 kpl) voivat hyvin, kotimiehet olivat heitä huolella hoitaneet. Voi miten kuulinkaan metsän kutsun, mustikkaan piti mennä ja sääkin suosi. Ämpärillinen kerääntyi hyvää vauhtia, lahja metsältä. Marjat perkasin, sillä keskiviikkoaamuna oli aikainen herätys ja autonnokka suuntautui Raumaa kohden.

Keskiviikko

Kello oli yhdeksän, kun hurautin Suvikummun Marjan pihaan. Odotettu retki oli alkanut ja jatkui ensin kohti Turkua ja siitä Ihoden (lue: Vakka-Taimen) kautta Marjan pihaan takaisin. 
Koko päivä täynnä iloa ja hyvää mieltä sekä takakontillinen ja takapenkillinen taimia, voiko paremmin päivää enää viettää kuin puhumalla puutarhaa ja hyvän puutarhaystävän kanssa tutkia mitä ihanempia puutarhoita mukaanlukien Marjan oman puutarhan, se vasta kaunis onkin.

Torstai 

Torstaina oli aika hieman ottaa itseäni niskasta kiinni, villakoirat olivat viettäneet juhlaa ja imurilla oli töitä. Huusholli tuli siivottua ja lähdin äitiä katsomaan vanhainkodille. Mukanani vein hilloja ja kampanisuja. Kampanisut oli Kemijärven Luusuassa tuttavarouva leiponut ihan äitiä varten. Voi miten äiti oli onnellinen, kun pitkästä aikaa sai maistaa hillanmarjoja ja lapsuudesta tuttuja kampanisuja. Illalla vanhainkoti- ja kauppareissun jälkeen Kivipellon isäntä kertoi, että kanalassa on tapahtunut ihmeitä...! 

Perjantai

Voi piipitystä!! Perjantaiaamuna päivännäöllä piti mennä tarkistamaan kanalan tilanne uudelleen. 12 tipua oli loppujen lopuksi kuoriutunut - 9 keltaista, yksi ruskea ja kaksi mustaa pientä piipittäjää. Ihania! Puutarha kutsui, pionipenkin siivous aarretaimille ja sitten taas metsään mustikkaan ja vattuja keräämään. Päivä vierähti, olin niin onnellinen!

Lauantai

Lauantai oli yhtä juhlaa! Aamusta aloitin kasvihuoneen raivuun, viidakkoveitsi heilui ja jälleen sain kulkureitit vapautettua ja valo tulvi sisälle. 

'Corleonese'

'Blush'

'Sungold'

Olin päättänyt istuttaa myös loput pionit, kaikki kahdeksan. Tein niille nimikyltit ja sitten aloin monttua kaivamaan. Viimeistä edellinen pionin monttu oli todella hankala. Kivi kolahti lapion alla, päätin kaivaa koko järkäleen maasta sisulla ja voimalla. Kaivoin, kaivoin ja kaivoin, kankesin ja kankesin ja sain sen maasta ylös! Vieritin nurmelle, mutta siihen se jäikin, voimat loppuivat 😊. 


Sain kaikki pionit maahan ja vähän muutakin. Illalla annettiin myrskyvaroitus, onneksi tuulet olivat suotuisat ja ukkonen kumisi kaukaisuudessa ja sataatihuutti vain hiukan.

Sunnuntai

Sunnuntaiaamu valkeni, lueskelin blogeja, säilöin kurkkuja ja puuhastelin pihalla. Olin onnellinen, että olimme säästyneet myrskyltä. Nautin kesästä ja mieli oli niin hyvä! Maanantaina oli jälleen ensimmäinen työpäivä. Loma tuntui niin pitkältä, nautinnolliselta.

Koko viikko oli iloa täynnä. Elämä useimmiten koostuu ilon helmistä, kultajyvistä, aarteista ja voimavaroista elämää varten. Jokaiselle päivälle pitäisi antaa hetki olla hiljaa ja nauttia, olla onnellinen - meillä on paljon aihetta iloon ja onneen,
 ihan joka päivä!

Tämän haasteen säännössä toivotaan, että haaste jatkuisi kolmelle uudelle bloggarille. Varmaan jo monta on tähän haasteeseen tarttunut, mutta jos Sinua ystäväni ei ole haastettu, nappaa haaste mukaasi!

Paljon onnen pipanoita myös Sinulle arkeesi!37 kommenttia:

 1. Upeita tomaatteja. Hei kaksi söpöläistä, kisut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljalleen lämpö ne kypsyttää! Kisut ovat olleen Lapin matkamme jälkeen sylivauvoja :D

   Poista
 2. Voi miten paljon sitä onkaan aihetta kiitollisuuteen...Itsekkin sitä usein pitää asioita niin itsestään selvyytenä ja sitten tulee jotain joka muistuttaa että niin ei tosiaan ole...Nuo sinun kiitollisuuden aiheet oli ihania ja niin oli kuvatkin! Suloiset kaverukset siellä♥ Kaunista alkanutta viikkoa sinne💕🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tosiaan on, liian montaa asiaa pitää itsestäänselvyytenä! Kiitos Päde, elämää pitäisi katsella hiukan toisenlailla, positiivisemmin ja syvemmin, kaikkea hyvää on lähellä! Pojat ovat tosi ihania!

   Kiitos!

   Poista
 3. Moikka. Upeita kuvia. Mahtava sato tulossa. Terkkuja kisuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Satoa on tulossa, on tainnut kasvukausi sittenkin olla melko hyvä. Pojat kiittävät terveisistä :D

   Poista
 4. Olipa kaunis postaus. Saat ihan mielettömän hienon sadon! Mukavaa viikkoa, Saila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Vaikka kesä ei ole ollutkaan kovin lämmin, satoa tosiaan tulee. Toivottavasti lämmintä vielä riittäisi!

   Poista
 5. Ihanaa lukea antoisa ja tapahtumarikas viikkosi! Ja toivotan loivaa laskeutumista arkeen. Meillä on vielä runsaasti kesäisiä päiviä jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisellä lomaviikolla tosiaan toimintaa riitti! Laskeutuminen arkeen on sujunut kohtuullisesti, töissä kiirettä riittää kuten aina ja illalla koitan puuhastella niin sisällä kuin ulkona. Kesää on vielä paljon jäljellä, vaikka pohjoiseen jo hallaa ennustivat.

   Poista
  2. Syksyllä meri antaa suojaa kevään tappavan kylmyyden vastapainona. Ei tule hallaa tänne vielä hyvään aikaan. Syksyt on ihania!

   Poista
  3. Toivottavasti ei tule tännekään! Usein halla on rokottanut elokuun lopulla ja sitten on alkanut melko lämmin jakso. Hallaa en nyt kaipaa! Syksy on tosi ihanaa aikaa :D

   Poista
 6. Tapahtumarikas viikko! Ihanat nuo tipuset ja puskevat kisut, vaikka toki kaikki kasviaiheinenkin iloa tuottaa. Mutta jotenkin nuo eläimet ovat silti ihan omassa sarjassaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisellä lomaviikolla oli paljon tapahtumia ja tosi kivoja juttuja myös! Eläimet ovat tosiaan omassa sarjassaan painimassa huomiosta niin ihanaiset pienet tiput kuin kisupojatkin. Nöpöllä on ollut hellyysviikko, aina kun kukaan ei ole näkemässä hän haluaa syliin rapsuteltavaksi ja painaa päätään olkaa vasten ja kehrää, ihana poika!

   Poista
 7. Arkinen elämä ja tavanomaiset asiat tuottavat usein sitä parasta ainesta kiitollisuuteen. Kaikki, mikä tulee sen lisäksi, on pelkkää bonusta.
  Sinulla oli varsin tapahtumarikas jakso ja paljon sait aikaankin. Kiva on maailmalla reissusta, mutta vielä mukavampi ihastella runsasta puutarhaa ja rapsutella omia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, arki on kuitenkin parasta, turvallista ja ihanaa! Bonuksia tulee sopivin ajoin ja sekin on tosi kivaa!

   Viimeinen lomaviikko oli tosi tehokas. Mukavia retkiä ja puuhastelua pihalla niin että tuli jälkeäkin, tuon kiven kanssa otin erän ja voitin, siitä olen niin onnellinen :D

   Maailmaa on mukavaa käydä katsomassa, mutta mikä onni onkaan palata kotiin!

   Poista
 8. Nyt justiinsa tulin kiitolliseksi sinusta!!! En ole ikinä nähnyt en kuullut, mutta hyvän mielen tuot siitä huolimatta. Ja Sulo ja Nöpö kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanha Rouva! Ei ole vielä nähty, mutta nähdään varmasti vielä joskus ja siitä olen ihan vissi! Minullakin tulee kiitollinen olo sinusta, hyvänmielen tuojani!

   Poista
 9. Kiitollisuus lisää onnellisuutta. Sinulla on ollut täysipainoinen loma ja oma tila sillävälin hyvässä hoidossa. Kiitollisuus tekee onnen näkyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja onnellisuus on sellainen voimavara, joka kantaa pitkälle! Loman aikana koti, tila ja eläimet olivat hyvässä hoidossa, lomalla oli siksi hyvä olla ja ihanaa palata kotiin! Kiitollisuus tekee tosiaan onnen näkyväksi.

   Poista
 10. Onnellisuus koostuu arjen pienistä iloista. Sinulla onkin ollut tapahtumarikas loma, jaksaa taas paremmin töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen pienet ilot ovat ihania ja niitä on paljon, niistä koostuu onnellinen elämä, hyvää on paljon ympärillä. Lomalla oli paljon mukavaa ohjelmaa niin kotona kuin reissuissakin, mukavia kesämuistoja repullinen tuli lisää.

   Poista
 11. Tätä lukiessa tulee pakostakin hyvälle ja rauhalliselle mielelle. Kiitos siis kauniista postauksesta :)

  VastaaPoista
 12. Kiitollisuuden ja ilon aiheita on siullakin paljon. Touhunnutkin oot kovasti. Somia nuo tiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on aihetta kiittää ja olla onnellinen! Loma oli täynnä mukavaa puuhastelua, retkiä ja lepoa, yhdet villasukatkin valmistui :D

   Poista
 13. Mikä taharon ja periksiantamattomuuren osootus kiven kans :) Monia kiitollisuurenaiheeta puutarhaharrastus tuattaa.

  VastaaPoista
 14. Ihana postaus joka toi hymyn lukijankin huulille. Harkitsen haastetta, kiitos :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Olipa kiva lukea ja samalla tuntea tuttujakin onnellisuuden ja kiitollisuudenkin aiheita.

  VastaaPoista
 17. Minä vähän sohlasin tuossa aiemmin.. suo anteeksi kun sormeni ovat joskus liian hitaat, joskus taas niin nopeat ettei ajatus perässä pysy..

  Paljo ihania asioita on sinun viikkoosi mahtunut, ihan joka päivälle kiitollisuuden aiheita :) Kyllähän se vähän pisti hymyilyttämään tuo kivenjärkäleen kankeaminen maasta, hyvä sinä! ..Ja sisulla mennään mutta voimatkin ovat rajalliset. Joskus ei vaan tule mieleen pyytää isäntää apuun, ne eivät ehkä ymmärrä aina näitä asioita ;D

  Hienoja mietteitä kiitollisuudesta! Monta kertaa kiitollisuuden aiheet ovatkin ihan niitä pieniä arkisia asioita, mitä ympärillä on. Ja miten hienoa on joskus pysähtyä ne huomioimaan. Niin totta ovat sanat Tapio Rautavaaran esittämässä laulussa "En päivääkään vaihtaisi pois". Tämä kappale nimittäin tuli heti mieleeni lukiessani sinun kaunista postaustasi 💗

  Mukavia ilon aiheita myös seuraaviinkin viikkoihisi 💗 ystäväni!

  VastaaPoista
 18. elät täyttä ja rikasta elämää. kiitollisuuden aiheita riittää, kun osaa avata niille silmänsä ja mielensä. Sinulla on myös se taito monen muun taidon lisäksi!

  VastaaPoista
 19. Ihana postaus! Paljon upeita asioita on mahtunut viikkoosi! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Ohhoh, mikä runsaudensarvi täältä avautuikaan!
  Kylläpä olen nyt tyytyväinen, kun tänne tulin lukemaan näitä jälkijunassa. Kiitos tästä.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!