Kivipellon Saila

torstai 1. joulukuuta 2016

Vieraita

Kun laitoin ennen lumentuloa ruokinta-automaatin, vieraana tinttien ja tulkkujen lisäksi kävi silloin viherpeippoja. Sen koommin niitä ei ole automaatilla näkynytkään. Mutta tänään lehahti yli kymmenpäinen parvi peippoja paikalle, ihmettelin kun ne eivät ole muuttomatkalle lähteneet. Sulassa sovussa ne tiaisten kanssa yhdessä söivät auringonkukansiemeniä. 


Linnut olivat hyvin arkoja. Aina, kun auto hurahti tiellä ohi, ne lensivät omenapuun suojaan. Viherpeippo on hyvin kaunis lintu ja sulavalinjainen.Sain tällaisen ihanan kortin ja sen myötä voimmekin virittäytyä hiljalleen Joulun odotukseen...mitäs tykkäätte?


Mukavaa aurinkoista joulukuun ensimmäistä!

32 kommenttia:

 1. Kivat kuvat viherpeipoista! Minusta niillä on usein ankara ilme, vähän kuin rehtorilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Ilme on tosiaan ankara ja tutkiva, kuin rehtorilla :D :D :D

   Poista
 2. Jostain olen saanut siis tietämättäni VI-TA-MAa, pyöreät muodot tunnistaa kyllä :) Teillä on kuvista päätellen aurinkokin pilkistellyt. Kiitävän hetken näin kävi täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, VI-TA-MA on pyöristänyt omatkin muotoni, onneksi asia selvisi viimein! Meillä aurinko on paistanut muutamana päivänä, eilenkin siis oikein kauniisti kulkien tosin taivaanrantaa hipoen. Ihana ilma oli!

   Poista
 3. Voi, kyllä sitä joka kerran iloitsee uusista lajeista lintulaudalla. Uusista ja uusista vanhoista vierailijoista.
  Minä sain jokin aika sitten samanlaisen kortin. Mukavaa olla täyteläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanaht kortit ovat tosi ihania, minulla on niitä muutama muukin. Ennen kauneusihanne oli hiukan toisenlainen. Olen samaa mieltä kanssasi, mukavaa olla täyteläinen ja pehmeä :D

   Totta, vierailijat - kaikki - mutta vallankin uudet tulokkaat ovat mukava yllätys!

   Poista
 4. Heh! Upea kortti;-) Viherpeipot on kivoja lintuja. Niitä on läpi talven täällä. On hienon näköistä, kun isot viherpeippoparvet lentävät edestakaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortti on tosi ihana :D

   Viherpeippojen luulin jo muuttaneen etelämmäksi, iloinen yllätys oli kun ne eilen lennähtivät ruokintapaikalle!

   Poista
 5. Hih! Ihan ilman Vi-Ta-Ma'takin olen päätynyt täyteläiseksi. Omalla luomumenetelmällä, ei muuta kun syö vaan riittävästi ja vähän yli ;DD
  Ilmeisesti olen tämän mukaan varsin vahvahermoinenkin!
  Olipa teillä kunnon joukko viherpeippoja vierailulla!
  Muista nyt lepuutella ja lepytellä sitä polveasi. Kyllä siitä vielä hyvä tulee :)
  Huomenna leivon myyjäispikkuleipiä keittiön ikkunan edessä työpöydällä, ehkä ehdin tekemään samalla inventaarioita meidän ruokavieraista. Mustarastaat ovat hyvin viihtyneet koko alkutalven, ne huomaa helposti, kun ovat myös sellaisia isoja ja täyteläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, pehmeyttä löytyy ja ilman muuta olemme myös vahvahermoisia - eihän puutarhaihmisen sovi muuta ollakaan :D

   Kunnon joukko viherpeippoja lennähti eilen, luulin niiden jo muuttaneen. Kyllä tuo ruokintapaikka on antanut niin paljon iloa näihin mun kotoilupäiviini! Olen yrittänyt lepuutella tuota polvea, keskiviikkona sain taas sellaisen saarnan, ettei muuta voikaan - kyllä harmitti ja vielä enemmän harmitti, kun vein saikkulapun töihin ja näin millainen tilanne siellä onkaan.

   Meilläkin rastaita käy vielä muutama. Täytyykin viedä mustarastaalle rusinoita :D

   Poista
 6. Vi-Ta-Ma-kuurin, jos toisenkin olen tainnut tietämättäni nauttia, sillä niin laihuus ja luisevuus on kaukana minusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, olemme sellaisia mukavan pehmoisia ja hyvähermoisia :D

   Poista
 7. Onpa siellä ollut lintuja kylässä. Niitä on niin ihana seurailla. Rakastan punatulkkuja, mutta niitä näkee täällä todella harvoin, sillä metsää ei oikein ole lähellä. Mukavaa alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinnut noista ruokintapaikan vierailijoista! Meiltä alkaa suuret metsät aina Seitsemiseen asti, joten suojaa löytyy linnuille ja muillekin eläimille. Tiet kyllä rikkovat usein yhtenäisen metsäalueen.

   Kiitos Liisa!

   Poista
 8. Moi. Upeat lintu kuvat. Tuo vanha mainos on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Tuo vanha mainos on tosi hauska...ennen oli kauneusihanne hiukan toisenlainen kuin nykyään :D

   Poista
 9. Mainio kortti, teitittely tuntuu jotenkin niin hassulle. Mainonta on muuttunut, mutta aina me mainontaan harhaudumme :)
  Meillä on käynyt viherpeippopariskunta lintulaudalla ja säälittävä yksijalkainen peippokin, tosin ei nyt pariin päivään. Ajattelin että onko luonto hoitanut tehtävänsä. Kauniita lintuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti mainontaan hairahtuu ja sitten joskus pettyykin. Mainosmiehet osaavat! Teitittely tuntuu hassulta, mutta sitä on alkanut uudelleen esiintymään tai sitten minua pidetään jo niin vanhana :D Eilen nuori silmälääkäri yllätti, ensin teititteli ja sitten naurahti, että näköni on melko hyvä melkein kuuskymppiseksi sinutellen...meidän isäntä hiukan pahastui, olen vasta 58 v :D

   Viherpeipot ovat niin kauniita, mitähän sille yksijalkaiselle on tapahtunut, kun toisen jalkansa on menettänyt. Luonto hoitaa kyllä tehtävänsä.

   Poista
 10. Moikka. Kivoja vieraita. Viherpeipot ovat upean värisiä. Todella hauska mainos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinen tuosta ruokintapaikasta ja sen vierailijoista! Kissatkin ovat antaneet sen olla rauhassa, hiiritarkastuksia joskus vain tekevät. Viherpeippo on niin upean värisiä!

   Mainos on niin hauska!

   Poista
 11. Jotkut viherpeipot talvehtivat täällä ja liikkuvat suurissa parvissa. Tännekin niitä tupsahtaa aina silloin tällöin. Täytyykin katsoa löytyykö meidän siirtomaatavarakaupasta Vi-Ta-Mania :D Vaikka ei minuakaan kukaan enää voi sanoa laihaksi ja luisevaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin viherpeipoista niin iloinen, toivottavasti tulevat vielä uudelleen! Parvessa liikkui toistakymmentä lintua.

   Tuo vanha mainos on ihana! Vieläköhän siirtomaatavarakauppoja on jossain, Tampereella on yksi vanha kahvikauppa ja se muistuttaa vanhaa siirtomaatavarakauppaa :D Ikä on kerryttänyt pyöreyttä minullekin, mutta ei haittaa mainoksen mukaan se tuo tullessaan lujahermoisuutta ja sitä tarhuroinnissa joskus tarvitaankin!

   Poista
 12. Ihana tuo pikkuinen tuossa yksinään niin topakkana seistessään. Tarkoitan lintua siis.
  Vi-Ta-Man =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuinen on tosi topakan näköinen ja ilme tiukka, lähes pistävä katse! Tuo mainos on niin hauska!

   Poista
 13. Viherpeipot ovat tosi kauniita! Erottuvat kivasti vihreinä valkoista hankea vasten!

  Olen ehkä ottanut yliannoksen tuota Vi-Ta-Man:ia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherpeipot ovat kauniita ja olen niin iloinen, että meille osasivat!

   Sama täällä!

   Poista
 14. Hehe :DDDD Seli, seli - minäkin selittelen että pieni makkara vyötäröllä on hyvästä!
  Ihanat lintukuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai on hyvästä! Paljon etuja :D :D :D :D

   Kiitos Riitta!

   Poista
 15. Prismassa ei kyllä tuota ollut:(

  VastaaPoista
 16. Voi, kuinka ponteva peipponen :D. Ihana. Meillä ei tuollaisia vieraita ole ollut. Heh, minullakin on samantyylinen kortti. Tuollaista hoitoa luisevuuteen ei nykypäivänä tarvitse. Riittää kun vierailee karkki & sipsihyllyllä. Hauskoja nuo nostalgiset kortit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peippo on tosi ponteva ja tiukka katse! Muutaman kerran viherpeipot ovat vierailleet automaatilla, tosi mukavaa :D

   Nostalgiset kortit ovat niin hauskoja :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!