torstai 11. elokuuta 2016

Lomalla

Laskeudumme lomaan tiukan työjakson jälkeen hiljalleen. Piti suunnata autonnokka pohjoiseen, mutta sinne luvattiin niin viileää ja sadetta.Tutkimme sadekarttoja innokkaasti! Yksi paikka Suomen maassa, jonne ei juurikaan sadetta luvattu - Korppoo! Eikä...no seurasimme rannikon sademääriä, ja Hangon suuntaan sitten lähdimme (toiseksi vähiten sadetta), en olisi halunnut säikyttää Saaripalstan Sailaa yllätysvierailulla, toisaalta olisimme voineet sadepilvet sinne tuliaisiksi raahata, mutta sittenkin...mentiin Hankoon. Matkasta teen parikin postausta, tässä ensimmäinen, vaikka olikin matkan viimeinen kohde. Innoissani kuvasin akun huomaamattani loppuun kamerasta ja puhelimella jatkettiin, joten anteeksi heikkotasoiset kuvat! Käykö Teille koskaan niin, että akku kamerasta loppuu väärään aikaan? 

Siis Westersin puutarhaan Kemiön saarelle. Puutarha oli hiljainen. Viimeinen viikko, jolloin se on auki viikolla, meillä kävi tuuri! 


 Tässä kuvat hiljaisesta, nautiskelevasta käynnistämme. Tuota matkaa olen haaveillut/suunnitellut vuosia!



Tämä taitaa olla se tähkäverbena ja aika ihana! Siirtyi hankintalistalle!

Puutarha tuntui tutulta, samoja elementtejä oli paljon...kukkia, mesibaareja...



 Värikäs kasvimaa...


 Kaaleja ja samettikukkia.


 Kurpitsoita.

 Papuja.


 Yrttejä. Tuon valkoisena kukkivan laukan haluaisin...mikähän se mahtanee olla, sitä olisi kai ollut kaupan, kauppiasta ei vain näkynyt!


 Aringonhattuja oli paljon sekä ihanaa vaalean lilaa väriminttua!


 Yleisnäkymä kasvitarhalle.

Kasvihuone terasseineen.

Oli mukava käyntipaikka! Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että kuvia ottaessani en nähnyt tarkentaa kohdetta ollenkaan. Jäi hyvä mieli ja monta vinkkiä ja tuttuuttakin...omakin hyötytarhani taitaa olla aika kiva...kukkia ja yrttejä vain lisää ja taistoa oheiskasvien kanssa.

Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

48 kommenttia:

  1. Wau! Kiitos kun tutustutit, ihanalta näyttää, saisikohan jonain kesänä aikaiseksi poiketa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne kannattaa mennä! Itsekin aioin vuosia ja nyt tarjoutui oivallinen tilaisuus, kun retkeilimme samalla suunnalla. Samalla suunnalla löytyy muitakin mielenkiintoisia kohteita kuten Fiskars, Billnäs taimistoineen ja Hanko.

      Poista
  2. Moikka. Onpas upea puutarha. Hyvää loman jatkoa.

    VastaaPoista
  3. Onpa upea puutarha - vaikuttava, kun kaikkea on pitkät rivit ja suuret alueet! Hyvä vinkki Kemiön saarella ensi kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ja kaikkea mielenkiintoista löytyi, hyviä vinkkejä omalle kasvimaalle :D Tuo kukkien määrä kasvimaalla aina ilahduttaa :D Kannattaa poiketa ilman muuta ja paluumatkan lossimatka ja tien varrella olevat suuret omenatarhat olivat mansikka kermakakun päällä (ajoimme siis Kemiöstä Angelniemen kautta mantereen suuntaan).

      Poista
  4. Ihana paikka! Olisitte voineet kyllä Korppooseenkin tulla (etenkin niiden sadepilvien kanssa)...
    Todella kauniit istutukset. Kuvia katsellessa tulee mieleen, että tuolla ei kai peurat niin lukuisina liiku, tai puutarha on aidattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa että kyllä nauratti, tutkittiin lähes koko Suomi ja tein pistokokeen Korppoon säähän, maan aurinkoisin paikka tosiaan!

      Westersin puutarha oli tosi kaunis, kasvien värejä oli käytetty hienosti hyödyksi ja struktuuria luotu erilaisilla köynnösten rakenteilla ja säleikköön kasvatetuilla päärynöillä. Nuo kukkivat värimintut ja auringonhatut perhosineen olivat ihania ja tietenkin kurpitsat!

      Peuroja ei taida kovin liikkua, ensimmäiset peurat näimme vasta lähellä Humppilaa.

      Poista
  5. Onpa mahtava paikka, ohi on mennyt minulta tämä puutarha, vaikka olen kotoisin Kemiönsaaresta. Mukavia lomapäiviä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paikka oli tosi mielenkiintoinen ja puutarha kaunis!

      Poista
  6. Onpa upeaa kukintaa ja isoja näyttäviä istutusalueita. Ehdottomasti menee vierailulistalle. Mistäköhän löytäisin tuota lilaa väriminttua omaan puutarhaani? On aivan mahtavan värinen. Hyvää kesänjatkoa ja aurinkoisia päiviä :-)
    ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lila väriminttu oli tosi kaunis ja ajattelin sitä itsekin pihaani hankkia. Laitoin nettiin haulla 'väriminttu, lila' ja kyllä taimia löytyy sieltä :D ja Impectalta siemeniä.

      Kiitos! Loman ensimmäinen viikko on lopuillaan, kaikkea kivaa on vielä suunnitteilla tuon mukavan puutarhavierailun lisäksi.

      Poista
  7. Mahtava puutarha, ihan mielettömän kaunis kasvimaa. Vaikka kukista pidänkin, niin nämä hyötytarhat kiinostavat aina vain enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan ja hyötykasvien ystävänä löysin kaikkea kivaa oman kasvimaan suunnitteluun ja värimaailman luomiseen. Kukkia kasvimaalla oli ihanan paljon :D

      Poista
  8. Onko kyllä ihana paikka! Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva paikka! Kiitos! Aurinko paistoi puhelimen kameraan niin etten aina nähnyt mitä kuvasin ja siksi otin aika paljon otoksia ajatuksella, että joku varmaan onnistuu, valoa kuvissa on aika paljon ja harmitti kameran akun tyhjentyminen!

      Poista
  9. Wau, oikea kukkameri! Upea paikka!

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen paikka. Yksi lisä pitkään "must"-listaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käymisen arvoinen paikka todellakin on, minua viehätti puutarhan lisäksi paluumatkalle sattuneet isot omenatarhat, jollaisia en juurikaan aikaisemmin ole nähnyt.

      Poista
  11. Moikka. Kyllä tuota puutarhaa kannattaa esitellä. Todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha on tosi kaunis ja kasvien väreillä maalailtu kauniisti, siellä oli ihania kukkijoita paljon!

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Oli, matkaa suunnittelin vuosia :D ja viimein se sitten toteutui!

      Poista
  13. Hieno paikka, on mielenkiintoista katsoa kuviasi. Mahtavat kasvimaaistutukset, värikästä ja rehevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kasvimaa kukkineen ja rakennelmineen oli kaunis!

      Poista
  14. Ohoh, miten kukkivaa ja rehevää! Varmasti sopiva kohde kukkahörhelölle =) Mukavaa lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkahörhön lempipaikka tämäkin, koitin vielä tulomatkalle ympätä Kauppilan tarhan, mutta isäntä sanoi saaneensa täyden, lähes yliannoksen puutarhaa...ajettiin sitten kiemurareittejä pitkin kotiin.

      Poista
  15. Upea paikka ja huikean hieno kasvimaa!

    VastaaPoista
  16. Vau mikä määrä punahattuja, harmi että tahtovat jäädä meillä lyhytikäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punahattuja oli niin paljon, olen niihin(kin) tykästynyt oikein voimalla! Harmi tosiaan että teillä ne jäävät lyhytikäisiksi.

      Poista
  17. Onpa ihana paikka! Värikäs kasvimaa on todella upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli niin ihana ja monta juttua tuli evääksi kotiin!

      Poista
  18. Aivan mahtava paikka, tosi mahtavia kuvia. Liityin lukijaksi, ja laitoin blogisi osoitteen omaan blogiiini lukulistalle.
    Ole hyvä ja tule sinäkin blogiini lukijaksi ja liity Blogit.fi:ssä seuraajaksi. Kiitos etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli tosi mahtava! Tulen kyllä vastavierailulle!

      Poista
  19. Oi Tehän olette ajelleet aivan meidän ohi =) Tuo Westers on niin hurmaava paikka ja Gunilla niin mukava =) Täällä kyllä on satanut kuin viimeistä päivää. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa Sulle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai...no isännälle juttelinkin, että varmaan asutte jossain samalla suunnalla! Mukavaa ajella, luonto siellä on niin kaunista!

      Kiitos, loma on ollut aika voimaannuttavaa ja nyt piha ja kotihommat kutsuvat! Westers on ihana paikka, matkaa sinne suunnittelin kauan!

      Poista
  20. Heios, blogissani olisi sinulle pikkuinen haaste - käypä kurkkaamassa ..

    VastaaPoista
  21. Loma on alkanut selvästi hyvissä merkeissä kun olet päässyt puutarhareissulle. Ihana paikka näemmä tuo Westers. Mutta kyllä sinun hyötytarhasi on vähintään yhtä hieno. Iloista loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sametti Hortensia! Loma alkoi mukavasti vaikka isäntä kaasuttaa juuri puutarhakauppojen kohdalla, mutta ei haittaa! Aina voin palata taimikaupoille! Westers oli ihana paikka, monta tuttua juttua sitä löytyi ja evääksikin vielä kaikenlaista mukavaa!

      Poista
  22. Voi sentään kuinka ihana käyntikohde. Siellä tulisin varmaan lopunkin hulluksi,kun kaikkia kasveja haluaisin omaan pihaan. Meillä on sade pieksänyt kukkia,ettei kummoisiakaan kukintoja ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin niin ihana paikka, pää meni sekaisin ja vielä kameran akku loppui, onneksi puhelimella sain kuvia otettua! Sadetta tosiaan on riittänyt, hanan voisi tuolla yläkerrassa jo sulkea! Surullista katsella sateen lakoonnuttamia kukkia.

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!