lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannuskukkijoita

Ajattelin, ettei pihassamme ole juurikaan kukkijoita nyt Juhannuksena. Juhannuksen ruusut kukkivat jo aikaisemmin, ruusuja on vieläkin nupuilla samoin pioneja ja jasmiineja. Lämmin kasvihuoneinen pilvinen sää kuitenkin on tänään avannut ihanasti nuppuja upeaan kukintoon...

Duchesse de Nemours
Sarah B ja Red Charm halaavat
Coral Charm
Talvi verotti pionien nuppuja
Pihajasmike täynnä nuppuja
Valkoinen varjolilja hohtaa
Arabella-kaunokainen

Pikkujasmike täynnä nuppuja
 kasvattanut versoja...

Humalapojat
Humalapoikien elämän vaiheista löydät lisää täältä. Edessä pensaskasvuinen 'Smaragd', vieressä 'Aroma', 'Bitter' ja taivasta kohden kurottava 'Spalter Select'. Saksalaiset kestivät talven erinomaisesti. Peitin ne syksyllä katteella ja laskin versot alas. Kasvupaikka on mäentörmällä, joten vesi ei seissyt juurakossa. Kestäviä olivat, ja sitä ihmettelinkin!

Ylöspäin...
...houkutellut pörriäiset touhukkuuteen...

Huumaava surina

  ja hellineet poikien päiväunia!


Sulo, otsa täynnä taistelunjälkiä. Kesän merkki kai?

Lempeä Nöpö ei tappele.

Mukavaa Juhannuksen jatkoa!


43 kommenttia:

  1. Hyvää juhannuksen jatkoa sinullekin!
    Meilläkin ruusut aloittivat, ja muutama pioni on nupullaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Hiljalleen kukinta alkaa, ei vain jaksaisi odottaa kun juhannusruusut ja sireenit olivat niin aikaisssa :D

      Poista
  2. Ihania pioneja, upeissa väreissä. Itsekin havahduin pörriäisten korvia huumaavaan pörinään puuhaillessani puutarhassa. Hauska idea laittaa muutama seiväs "aidaksi" humalille. Enpäs tiennytkään että niitäkin on noin montaa eri lajia olemassa. Silityksiä kisuille ja juhannuksen jatkoja sinulle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Kukinta on alussa, nuppuja tänä vuonna vain huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, varmaan talvi siihenkin vaikutti. Pörriäiset ovat todella puuhakkaita, mutta juuri eilen isännän kanssa juteltiin, että perhosia on näkynyt tavallista vähemmän jostain syystä.

      Laitoimme humaloille tuollaiset salot, jotka saa tyvestä käännettyä, jotta sadonkorjuu olisi helpompaa. Humalia on maailmalla montaa sorttia tosiaankin. Poika on syventynyt oluen valmistuksen salatieteeseen ja eri oluihin laitetaan mausteeksi eri humaloita ja se jos mikä on tarkkaa puuhaa. Siihen en puutu, minä vain kasvatan :D

      Poista
  3. No voih, onhan siellä vaikka mitä ihanuuksia! <3 Aurinkoista Juhannuspäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Ihanat juhannuskelit ovat olleetkin tänä vuonna :D

      Poista
  4. Moi. Kukat on tosi kauniita. Pojilla on ollut aika touhut kun noin väsähtivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matti Juhani! Pojilla on rankka yöelämä, päivät menee köllötellessä :D

      Poista
  5. Pihasi on täynnä kukkijoita. Terkkuja kollipojille!

    VastaaPoista
  6. Voi Sulo, pieni urhea taistelija ♥ Kunpa kissat osaisivat ottaa naapurit rennosti. Niin mukavan näköiset loikomiset teidän pojilla kyllä noissa kuvissa.
    Ihanat pionit, jasmikkeen tuoksut ja varjoliljan kivan pitkään kestävä kukinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo on sellainen äkkipikainen luonne ja kova isottelemaan, joten taistojen tie on koko kesä Sulo-pojalla, ilmankos köllötyttää päivät kun yön melskaa naapurin kissojen kanssa :D Meidän pojat ottavat kesästä kaiken irti ja loikovat kuin murkkupojat rennonlaiskasti vaikka korvat elävät äänien mukana.

      Kukintahuippu on alkamassa, vaikka pionien kohdalla se onkin tavallista vaatimattomampi tänä vuonna. Jasmikkeissa on mahdoton määrä nuppuja kuitenkin!

      Poista
  7. Komeita pioneita! Meillä yksi pioni, on jo kukkinut ja pudottanut terälehdet. Nimestä ei ole tietoa, on äidin jäämistöä. Muut pionit ovat vasta nuppuvaiheessa. Rapsutuksia Sulolle ja Nöpölle;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Meilläkin kukki aikainen kuolanpioni heti toukokuulla yksinkertaisin kukin ja terälehdet putosivat, aikainen kukkija on myös vahvavartinen 'Red Charm', siinäkin kukinta on jo loppupuolella. Perintökasvit ovat niin ihania!

      Rapsutukset menevät perille ja molemmat pojat rapsuttamisesta tykkäävätkin :D

      Poista
  8. Komeita pioneita! Meillä yksi pioni, on jo kukkinut ja pudottanut terälehdet. Nimestä ei ole tietoa, on äidin jäämistöä. Muut pionit ovat vasta nuppuvaiheessa. Rapsutuksia Sulolle ja Nöpölle;-)

    VastaaPoista
  9. Siellä on mahtava juhannuskukinta! Meillä vasta pionit avaavat ensimmäisiä nuppujaan. Humalat kyllä rehottavat. Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on alkamassa kukintahuippu, hiljalleen pionit avaavat nuppujaan, toivottavasti ei tule kovaa sadetta, jottei ne menisi lakoon.

      Saksalaiset humalantaimet menestyivän hyvin viime talvena ja kasvavat tosi voimakkaasti :D

      Kiitos Pirkko!

      Poista
  10. Minullekin ihan uutta että humalaa on useita lajikkeita. Kiva seurata miten kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitin Suomesta etsiä humalan eri kantoja, mutta niitä en löytänyt. Poika on vihkiytynyt oluenvalmistukseen ja eri oluita maustetaan eri humalilla ja lajikkeita löytyy paljon maailmalta. Mielenkiinnolla niiden kasvua myös seuraan :D

      Poista
  11. Moi. Pojat näkyy nauttivan olostaan. Upeat kukat sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sami! Pojat osaavat ottaa kesästä kaiken ihanuuden irti :D

      Poista
  12. Kauniisti kukkivat pionit ja todella paljon pionin nuppuja tuossa yhdessä kuvassasi, joten kaunista kukintaa tiedossa vielä jatkossakin.
    Minulta menehtyi viime talvena pitkään puutarhassamme ollut ja todella runsaasti kukkiva Arabella tiukukärhö ja se oli kyllä todella karvas menetys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppuja pioneissa on, vaikka paljon vähemmän kuin aikaisemmin, talvi varmaan verotti niitäkin!

      Harmi, että Arabellasi menehtyi! Arabella on tosi upea kärhö ja meillä se kasvaa rytörinteessä maanpeittona. Tilasin Kivistikiltä niitä(kin) lisää keväällä ja pian saan taimet maahan kun ne ovat vahvistuneet.

      Poista
  13. Hienoa kukintaa pihassasi, varsinkin pioneissa.

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. Coral Charm on upea pioni ja melko korkeakin kun vertaa muihin pioneihin ja kun kukka on väljän kerrottu niin se ei sateellakaan mene helpolla lakoon :D kun kukka ei paljoa paina.

      Poista
  15. Upeat pionikasvustot. Valkoinen varjolilja on kaunis ja jotenkin juhlavan näköinen. Sulo ja Nöpö osaavat ottaa rennosti, ainakin päiväsaikaan. Eipä tässä helteessä juuri muuta voikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onneksi viime talvi ei tehnyt pioneiden kasvustoille tuhoja, varmaan kattaminen auttoi. Olen nyt vasta itsekin ihastunut tuohon valkoiseen varjoliljaan, se on niin hohtavan valkea. Kisupojat osaavat nauttia kesästä ja loikoilla kuin murkkupojat, yöt on rankkaa aikaa, metsäretket kutsuvat ja Suloa kylätappelut :D

      Poista
  16. Voi noita poikia! Kyllä kait se nyt väsyttää, kun yöt juoksee ja päivät joutuu sinua vahtimaan. Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat ovat niin ihania! Vahtikissan puuha ei ole helppoa!! Ihanaa kesää Sinullekin :D :D :D :D :D

      Poista
  17. Puutarhassasihan on vaikka mitä ihanuuksia jo kukassa! Hommasin coral charm- pionin viime vuonna, vielä ei tehnyt yhtään kukkaa, mutta jaksanen odotella, mikäli joskus saan noin kauniista kukista nauttia! Valkoiset varjoliljat ovat hurmaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Coral Charmia kannattaa odottaa, sen kukka on niin kaunis ja varsi ylvään korkea! Valkoisista varjoliljoista tykkään myös kovin!

      Poista
  18. Huikeita pioneja ja vielä paljon nuppuja jäljellä.. Kuvat eivät yhtään helpota pionikuumettani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Nuppuja onneksi on vaikka vähemmän kuin vuosiin! Pionikuume on hurmaava tauti, minulla se on kestänyt oireisena jo vuosia, nyt on tauti transformoitunut keltapionikuumeeksi :D

      Poista
  19. Nyt kyllä täytyy sanoa, että mökilläkin tuli oikein ihmeteltyä luonnon kauneutta ja vehreyttä, uskomattoman kaunista ja niin on teidän kaikki kukatkin. <3 Yhtä komeita ja kauniita on ehdottomasti kisutkin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy nauttia ja hiljentyä katselemaan ja kuuntelemaan, tuntemaan tämä kesän ihanuus! Kisut ovat hurmaavia kavereita :D :D

      Poista
  20. Valkoinen varjolilja on hiipien valloittanut minutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi olin hyvin skeptinen valkoisen varjoliljan suhteen, pelkäsin että kukan vanhentuessa sen väri tulee likaiseksi, mutta joko tämä kesä on suosiollinen tai että kukka tosiaan pitää kauniin valkoisen värinsä säästä riippumatta, toivon että tämä viimeinen ajatus pitää paikkaansa ja toivon että valkoiset varjoliljat lisääntyisivät!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!