keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Joululahja

Eilen tuli paketti, joululahja! Tilasin esikoiden taimia ja siemeniäkin (innoissani!!!) Barnhavenista, esikoiden taivaasta!

Hyvin pakattu.

Potit reippaan kokoisia ja hyvät ohjeet mukana.

Pihatontuilla vastuullinen valvontatehtävä.

Siemenillekin perusteelliset ohjeet!

Taimet oli erityisen huolella pakattu, kunnon poteissa ja suojattu mahdollisuuksien  mukaan postin rajulta käsittelyltä.

Tässä joululahjani siis on  (kuvat kopioitu Barnhavenin sivuilta).

ASIATICS - Plant collection
Taimipaketti, Asiatics


ADRIAN
Alpine auriculas 'Adrian'

C.W NEEDHAM
Alpine auriculas ' C.W.Needham'

Nämä Alpine auriculas -esikot ovat meidän villiesikoiden serkkuja sanotaan Barnhavenin sivuilla.

SHIRO TOMBO
'Shiro Tombo' japanilainen hybridi, söpönen!
Kaikkia muitakin herkkuja olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta ajattelin aloittaa tällä kokoelmalla, ihania! Kerrottuja esikoitakin niin haluaisin, mutta taidan olla hurahtamaisillani noihin Alppien kaunottariin, niistäkin löytyy kerrottuja myös!

 Ainoa mikä harmittaa nyt on tuo jarru - ulkona on niin kylmä, hanki maassa ja lunta sataa! Onneksi navetan ikkunalla on esikkovauvoille sopiva lämpötila, vien sinne siemenetkin kunhan saan ne kohta kylvettyä.

Kesäasiaa bloggaritapaamisesta!

Bloggarien kesätapaamiseen ilmoittautuminen on päättynyt! Osallistujille laitamme Marjan kanssa sähköpostia Pääsiäisen jälkeen! 

Mukavaa viikonjatkoa!


 
 

40 kommenttia:

  1. Oli varmasti jännää avata paketti! Upeita esikoita, jotenkin olen aina kuvitellut niiden olevan vain keltaisia. Menestyvätkö nuo erikoiset hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin niin innoissani, kun paketti tuli! Valinta oli uskomattoman vaikeaa, kun valokoima oli niin valtava! Esikoita on monen värisiä, mulla on jopa lähes sähkönsininenkin :D Noille erikoisille täytyy vain katsoa sellainen hyvä kasvupaikka ja sama sääntö kuin monelle muullekin kasville, ettei varpaat ui vedessä! Tuo mun lehtopuutarha on aika otollinen esikoille!

      Poista
  2. Oi, oi oi. Nuo esikot ovat taas yksi kohderyhmä, joihin voisi hurahtaa ihan täysin. On ne niin ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin ihania, olen tosiaan hurahtamaisillani noihin nahkealehtisiin alppiesikoihin! Kerrottujakin niin haluaisin!

      Poista
  3. Jee mahtava joulupaketti ja ihana Muumikangaskin sieltä pilkistää. Aurinkoa päivään Saila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tarhurin jouluaika ja sitä kestää koko kevään ja kesänkin jos ihan tarkkoja ollaan :D

      Olen ommellut iloisia pöytäliinoja useamman ja noita muumeja on aika monta, tykkään niistä kovasti!

      Kiitos! Samoin Sinulle Tiia!

      Poista
  4. Houkuttelevia esikoita - ja niin keväisiä! Innostava postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Intoa laskee vain tuo ulkona oleva kylmyys ja leijailevat lumihiutaleet! Esikot ovat ihania!

      Poista
  5. Minä olen kasvattanut vain sitä maatiaisesikkoa joka vuodesta toiseen nousee kesäkodin pihalla ja aivan väärässä paikassa eli pois kukkapenkistä nurmikon reunalla.
    Laitahan kuvia kun saat esikkosi kukkaloistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikkosi on varmaan kaunis, meilläkin kasvaa esikoita nurmen keskellä ja isäntä jättää siitä kohden nurmen ajamatta! Esikkopelto on haaveeni!! Laitan ihan varmasti kuvia noista ihanuuksista!

      Poista
  6. No voi mahoton, mitä ihanuuksia!

    VastaaPoista
  7. Voi iik mitä aarteita! Voi voi voi... olen onnistunut välttämään Barnhavenin houkutusta jo monta vuotta, tähänkö se nyt repee :-D
    Ihanat aarteet olet hankkinut, nuo alppiesikot on varmaan hurjan pieniä ja söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinta oli uskomattoman vaikeaa, ajattelin alkupaloiksi noita ihanuuksia, itsehillintä oli koetuksella tilaushetkellä! Ostin kaksi pussia siemeniä tavallaan itseäni hyvitelläkseni kun kaikkea ei voi saada kerralla, ja ne laitan multaan tänään vielä, eli pussissa oli 35 siementä ja jos kaikki itää niin mahdollisesti saan paljon uusia taimia lisää, helmiä! Alppiesikoihin olen siis hurahtamaisillani, niissä valikoima oli uskomaton! Ja sitten vielä ne jouluruusut...

      Poista
  8. No siis pitääks mun nyt noitakin tilata!? Tromssan kasvitieteellisessä on joitain esikkoja, jotka kukkivat loppukesällä, siis varmaan syyskuussa siellä viimeksi käytiin. Täytyykin tarkistaa kuvistani, olenko kuvannut niiden nimikyltin. Uskallanko aukaista tuon Barnhavenin sivut.......siis jos nyt tilaisi, olisi tässä vielä aikaa miettiä niille sopiva kasvupaikka.......Tuo C.V. Needham, hurmaava......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barnhavenin sivut ovat herkkuja täynnä ja itsehillintä joutuu koetukselle. Aluksi ajattelin tilata vain siemeniä, mutta sitten tilasin ihan vähän vain ja taimet tulivat niin kauniisti ehjänä koko matkan!

      Tuon Needhamin syvä sinisenlila on niin kaunis!

      Poista
  9. Ihania esikoita. On se tämä puutarhahörhön elämä ihanaa, kun voi järjestää jouluja itselleen vaikka joka kuukaudelle. Äläkä näitä kylmiä ilmoja murehdi. Pääsiäiseksi on jo luvassa lämpimämpää. Kyllä se kevät meidätkin saavuttaa.

    Voitit messulippuarvonnassani lipun ja sait myös toisen lipun, kun Intianminttu luopui omasta ylläristään. Laitahan osoitetietoja spostiini betweenland@gmail.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Laitoin Sinulle jo blogiin viestin että voisit jakaa lippuni eteenpäin! Voitin Kukkalan Sannalta jo kaksi lippua, osallistuin moneen arvontaan, kun aika harvoin voitan mitään ja laskin varman päälle ja nyt sitten onni suosi tuplasti! Mutta mulle riittää ne kaksi lippua, varmaan joku arvontaan osallistunut olisi lipuista myös iloinen! Kaunis kiitos kuitenkin!!

      Esikot ovat niin ihania! Tosiaan puutarhahörhön elämä on yhtä juhlaa: joulua voi viettää yli puoli vuotta ja maljan voisi nostaa ihanuuksille jotka nostavat päätään ja joita on odotellutkin kovin! Voi meitä onnellisia puutarhaihmisiä! Toivottavasti säät pian lämpenevät!

      Poista
  10. Hei, oletko tietoinen, että Nöpö on muuttanut meille??? KIITOS - pelastit eiliseni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, en...illalla sitä vielä rapsuttelin! Nyt tulee kauhea ikävä! Tuliko Nöpö teille junalla vai toiko trulli?

      Poista
    2. ...no niin tietenkin ja pitikin...olipa mulla pitkät piuhat ennenkuin sytytti! Nöpö halusi tulla ilahduttamaan :D

      Poista
  11. Tosi upea joululahja! Söpösiä esikoita, mulla vaan peruskeltaista, mutta ehkä tässä joskus tulee hankittua muitakin plaatuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikot ovat hurmannut minut ihan täysin, jokusia kasvaa kukkamaassa jo ja kun löysin Tylsän Mörököllin vinkistä nuo Barnhavenin sivut, niin olin myyty!

      Poista
  12. Ihania!
    Kiva, kun laitoit tuon linkin. Nyt on sitten mullekin tulossa. Kun siemenet eivät ole vielä itäneet, niin piti nyt sitten tilata taimia. Tuolla oli noita i h a n i a candeladreneita. Ne on sellaisia korkeita, lähes metrisiä. En edes tiedä, kestävätkö meidän ilmastoa. Sen verran luin sivuilta, että pitää istuttaa lähes veteen. No, kokeillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania kerrassaan! Kävin katsomassa nuo ihanuudet mitkä tilasit Barnhavenin sivuilta! Esikot ovat niin kestäviä kukkia, kunhan alusta on ok. Ajatteles, kuinka huikeita nuo esikot ovat! Siementen itämistä odottelen, mitähän aarteita sieltä mahtaa nousta!

      Poista
    2. Candelabroja ei voi Suomessa istuttaa vetiseen paikkaan, kun ne ei kestä sitä, että maa talvella jäätyy... siinä onkin se haaste. Miten saada niille kesällä kosteat olot, jotka ei talvella jäädy. Tsemppiä yrityksiin!

      Poista
    3. Kiitos Saila lisätiedosta! Kasvupohjassa riittää haastetta ja se tekekin asiata niin mielenkiintoisen!

      Poista
  13. Jännittävä joululahja! Onko siemenpussien sisältö tosiaan yllätys, kun niissä lukee Mystery packet?

    VastaaPoista
  14. Ou,ou,noin ihania taimia ja siemeniäkin ja paljon! Kyllä tosiaan joululahja keskelle kevättä! Ihanaa pääsiäisen aikaa Sinulle Ystäväiseni!

    VastaaPoista
  15. Kyllä meillä lukijoilla on taas odotettavaa ensi kesänä - mitä kaikkea joulupaketeistakin kasvaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä postaan kukkakuvia! Päivällä kylvin esikon siemenet navetan ikkunalle laatikkoon maailmaa ihmettelemään :D

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Ihana lahja oli, siemenet menivät eilen multaan ja taimet ovat valoisassa viileässä! Olen niin innoissani!

      Poista
  17. Voi mitä herkkuja, toivottavasti esikkokuume ei tartu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja oli niin paljon valittavana, kaikki olisin halunnut ja sitten päädyin tilaamaan nuo kaunottaret sekä kaksi siemenpussia suurin toivein että lisäherkkuja taimettuisi!

      Olipa kaunis kirjoitus pihastasi Puutarhalehdessä! Sinulla on upea ja monivivahteinen potager, niin rehevä ja ihana koti kaikille pörriäisillekin!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!