Kivipellon Saila

lauantai 27. helmikuuta 2016

Värienergiaa

Nyt te kaikki nauratte mulle, keltaisen....no ei vihaajalle, mutta karttajalle kuitenkin! Tästä olen kauan haaveillut, tätä en ole aikaisemmin saanut aikaiseksi, tätä nyt tehtiin ja herkuteltiin, maistui isännällekin! Tästä oli jäänyt hyväntuulinen muistijälki blogiystävän kirjoituksesta.

Kurpitsakeittoa!

Kasvimaalla kasvoivat rehevästi...

 ...palastelin mukavan kokoisiksi...

 ...kuoret menivät kompostiin ja siemenet tällä kertaa pitsipöksyjen lauantainameiksi...


...ohjeessa sanottiin...

...improvisoin, ruuanlaittoni alkaa lähes aina sipuleista, inkivääriä ei kotona ollutkaan, eikä sitruksia...vähintään 2-3 sipulia kuoritaan... 



...ja sitten freesattiin ja joukkoon kasvislientä...


...sauvasekoittimella soseeksi...kauniiksi keltaiseksi soseeksi...kermaa tai ruokakermaa ei tarvittu...

...reseptin löysin täältä Valamon kirjakerhosta tulleesta kirjasta, hyvä keittokirja muuten...

...Kivipellon isäntä sanoi: eikös tätä muumi-mammakin tehnyt! Paras kiitos hyvästä keitosta!

Kurpitsakeittoa viimeisistä talvikurpitsoistani, raejuustoa ja pestoa! Hyvää ja täyttävää!

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

32 kommenttia:

  1. Onpa todellakin väri-iloa! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Värit voimaannuttavat nyt kun ulkona on pelkkää valkoista, vielä!

      Poista
  2. En ole koskaan syönyt kurpitsakeittoa.... hyvältä ainakin näyttää :)

    VastaaPoista
  3. No nam, ihana resepti! Saisikohan muksutkin syömään jos muumimammaa mainostaisi :) Ei taida olla kyllä mitään hienompaa kuin omista antimista tehty soppa. Mukavaa lauantai-iltaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa koettaa, meillä aikanaan aloin keksimään ruuille vaikka mitä nimiä ja ihmeesti ruoka toisinaan maistuikin! Muumimamman keitto oli hyvää!

      Poista
  4. Kurpitsaherkkuja teilläkin. Kaunis ja varmasti herkullinen annos. Väriterapiaa parhaimmillaan. Toivottavasti taas ensi kesänä saamme keltaista ja oranssia herkkua kasvimaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annoin noita talvikurpitsoja pois aika monta mutta viimeisillä testasin ja yllätyin iloisesti, ensi kesänä talvikurpitsojakin kasvaa vielä enemmän! Värit voimaannuttavat nyt ja maistuvat jotenkin niin hyvälle!

      Poista
  5. Kurpitsa on monipuolinen vihannes, siitä saa loihdittua kaikenlaista, makeaa ja suolaista. Ihanan värinen keitto ja varmasti herkullinen. Täytyypi testata reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ja kurpitsa on aika terveellistäkin! Suosittelen, väri ilahdutti ja maku oli tosi hyvä!

      Poista
  6. Tuota " muumimamman kurpitsakeittoa" pitää kyllä kokeilla, kunhan saa kurpitsaa :)

    VastaaPoista
  7. No johan tuli hyvää ja pirtsakan väristä! Pirteää viikonloppua <3

    VastaaPoista
  8. Muumimamman soppa näyttää kauniilta ja maukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin suuresti kun isäntäkin herkistyi oikein ja tykkäsi, vaikka valmistusvaiheessa ilmeet kertoivat toista!

      Poista
  9. Kurpitsakeitto kuulostaa hyvältä - mukavaa sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ronja Ryövärintytär! Kyllä vain ja maistui oikein hyvältä! Pesto ja raejuusto sopivat hyvin niin väri- kuin makumaailmaankin kurpitsan kanssa!

      Poista
  10. Kurpitsakeitto on herkkua! Harvoin tulee tehtyä, mutta bataattikeittokin on yhtä ihanan väristä ja makuista.
    Erityisen herkullista kurpitsakeittoa olen viimeksi saanut kissakahvila Purnauskiksessa :)
    Hieno tipuliina sinulla keittolautasen alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin, olen kurpitsoja vuosia kasvatellut, harvemmin talvikurpitsaa, nytkin Turun suuntaan annoin useamman, mutta noista viimeisistä tein keiton ja maku yllätti positiivisesti!

      Tipuliinan sain kuopukselta lahjaksi, itse ompelemansa, leipäkorissakin on samanlainen liina :D

      Poista
  11. Maittavalta näyttää kurpitsakeittosi. Noita kurpitsoja voisi vaihteeksi taas istuttaa ensi keväänä. Viime kesänä noita ei mahtunut laatikoihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto oli oikein hyvää :D Kurpitsat ovat ihania kasveja, kasvatan niitä paljon jo kanoillekin ja kesäkurpitsa on mun herkkuni, kasvimaanaposteltavaa!

      Poista
  12. Kokeiles ens kerralla samalla reseptillä tehdä punajuurisoppaa. Vaihdat vaan kurpitsan punajuureen ja jätät inkiväärin pois.Päälle smetanaa tai ranskankermaa. Nami nami. Minä muuten yritin metsästää lähikaupoista kurpitsaa matkiakseni sua, muttei ollut jahtionnea. Pitää mennä kirkolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voisin kokeilla...mitenkähän tuo isäntä siihen suhtautuisi!! Toivotan Sinulle mitä parasta jahtionnea! Kurpitsan metsästys kannattaa! Matkia saat, niin minäkin teen :D

      Poista
  13. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista olikin ja väri kauniin keväinen!

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Keitto oli samettista ja oli kuin aurinko lautasella!

      Poista
  15. This so incredibly good to so great way to use pumpkin on.
    Thanks for the tips to have a nice new week.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, it is! I like pumpkins! They are so beautiful, whole plant grow so big, strong ang green, flowers are also beautiful and very good and useful. Particularly in summer I enjoy little zucchinis as a snack. I haven't grown these butternut squash very often, but now I'm so excited. Next summer in my garden will be several plants of those too!

      Sunny and nice week to You too!

      Poista
  16. Kyllä kurpitsakeitto on vaan yksi parhaista keitoista! Kaunis annos, värikin hehkuu kutsuvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä yllätti muumimamman keitto minut niin maullaan kuin helppoudellaan valmistaa! Ja väri lämmitti mieltä!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!