perjantai 29. tammikuuta 2016

Herätys!



Laura Elämää paratiisinpalasessa-blogista halusi herätellä meitä hellästi ja kauniisti kevääseen! Hän lähetti ilmoille Puutarhastelijan herätyshaasteen.

 
Herätys oli piristävä, kesäkuvien parissa kuluu aikaa ja se on niin voimaannuttavaa ja  innostavaa...sormet alkavat odottamaan mullan kosketusta! 



Haasteessa sääntöjä on vain kaksi, ettei aloittaminen ole liian vaikeaa:
- Valitse kuvatiedostoistasi kaksi (tai useampi) viime kesän kansiota. Lataa kummastakin kansiosta blogiisi kuusi sattumanvaraista puutarha-aiheista kuvaa, ja kerro niistä jotakin. Eli yhteensä 12 kuvaa. Halutessasi voit linkittää kuviin liittyviin kesämuistoihin blogissasi.


- Kerro Lauralle, kun postauksesi on valmis.


Herääminen talviunesta...auringonsäteet, piipoista kehittyvät kukat, vielä viileät illat...odotuksen täyttymys, kesä alkamassa! 

Kevään ensimmäiset kukkijat
Kukkaispoika Sulo viihtyi narsissien keskellä oikeinkin hyvin.

Pionit nostivat päätään.

Kevät eteni, valkoinen sinikämmen aloitti kukinnan!


Kesän suuriin hetkiin kuului kesäkuinen bloggaritapaminen! Se on antanut voimaa ja valoa elämään, iloa ja uusia ajatuksia puutarhan hoitoon! 
Kiitokset vielä Lauralle ja Riinalle!
Upea magnolia Hatanpään arboretumissa, tätä me kaikki kuvasimme innolla!

Ja tämä suloisuus, kaikkien bloggareiden lemmikki!

Ihanuuspuuni Hatanpäällä!

Picnic-hetki kohta alkamassa, paljon herkkuja, paljon saimme puhua puutarhaa!

Pinsiön taimitarhan näytepuutarhassa.

Voi kun tuoksun olisi saanut tähän liittää mukaan!

Korpijaakon ruusutilan vierailu ei jättänyt ketään varmaan kylmäksi! Sain sieltä kultajyvän elämän matkalleni, kiitos!

 Heinäkuu, sateinen heinäkuu...kukat nöyrtyivät sateen piiskatessa, kukkivat kuitenkin!





Elokuulla... 

Lapissa hanimuunilla! Nautin virtaavasta vedestä ja avoimista paikoista, siellä keuhkot aukeavat, on tilaa hengittää ja kuunnella hiljaisuutta ja veden solinaa!

Onko parempaa paikkaa seurata tapahtumia!

Kukkolankoski
Elokuulla tapasimme vielä bloggarikaverin, Suvikummun Marjan kanssa! Meillä oli mukava matka Vakka-Taimeen! Siellä oli ihanaa, vaikka olikin juuri satanut ja märkää, se ei haitannut ollenkaan! Meillä oli kivaa! Marja tutustutti minut myös kauniiseen Raumaan. Pääsin myös ihailemaan hänen kaunista puutarhaansa, ihania kissoja ja tietenkin herkuttelemaan! 
Kiitos Marja!



Tämän havun haluaisin!

Sainkohan Teitä lainkaan heräteltyä, vai joko ehditte nukahtaa...itse vaivuin unelmiin! Paljon kuvia olisi ollut, niin kevään kukkijoista, kasvimaasta, luonnosta...vaikka mistä, mutta näihin liittyi puutarha/luonto-lataus vahvasti! 
Toivottavasti me kaikki pääsemme köllöttelemään kulottuneelle nurmelle, kuin Sulo tai Nöpö hillitystä vastaanottamaan auringon säteitä, mahdollisimman pian!



Ota haasteesta koppi ja fiilistele! Kauaa ei enää ole aikaa, pian alkaa helmikuu ja puutarhahommat alkavat kutkuttaa mukavasti ja multa tuoksua!

Iloista viikonloppua!

29 kommenttia:

  1. Ei täällä missään unessa olla, mutta kiitos silti herätyksestä ;-)
    Ihana kesä, ja ihanaa, että ensi kesä on edessäpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin että pitkä postaus uuvutti, tuskin talviunesta on enää tietoakaan, mikäli talviuneen on kukaan tarhuri edes ehtinyt:D Bloggeri taas teki temppujaan ja osa kuvista oli tippunut pois, lisäsin niitä vielä! Kevättä ja kesää niin odottelen!

      Poista
  2. Voi että tuo tapaaminen on ollut kaikille niin mieleenpainuva! Ihana herätys tosiaan ja ihana on ollut katsoa teidän muidenkin herätykset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, iso porukka aluksi toisilleen vieraita ihmisiä, vaikka blogien kautta tuttuja, tapaavat ja alkavat jutella kuin vanhat ystävät, uskomatonta! Päivä oli mieleenpainuva! Tämä haaste on niin kiva, kävin myös tutkimassa muiden vastauksia ja hyvin olen kevääseen herännyt, kohta menee pelakuun siemenet multaan :D

      Poista
  3. Oi voi, mä varmaan kommentoin kaikille herättelijöille samallalailla.
    Ihanaa herätä uuteen kevääseen näin! <3
    Ensin lumikellot ja narsissit...mä en enää malta odottaa...
    Ja tosiaan tuo meidän yhteinen tapaaminen on jäänyt niin ihanana kaikkien mieleen. Päivä oli ikimuistoinen, saimme puhua puutarhaa saman henkisten puutarhaystävien kanssa. Se oli niin terapeuttista ja antavaa. Ja näihin blogipostauksiinkin on tullut ihan uusi ulottuvuus, kun blogit ovat saaneet kasvot.
    Toivottavasti näemme ensi kesänä uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa, samat ajatukset heräävät, kevät ja kesä tuo mieleen kaikkea kaunista ja kivaa! Ihana herätys! Lumikelloihin ei ole enää pitkää aikaa. Bloggaritapaaminen oli kyllä niin mieleenpainuva ja antoisa ja ihan toisella tavalla lukee tutun blogia ja vastaa, juttelee!

      Varmasti nähdään ensi kesänä uudelleen, varmaankin Raumalla :D

      Poista
  4. Upeita ja niin kesäisiä kukkakuvia ja tosi hauska tuo Sulo narsissien keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puutarhamyyrä! Sulo on tosiaan ihmeeesti ihastunut narsisseihin! Niiden keskellä hän jopa otti torkkuja! Kukkien puskeminen oli aika rajua joskus, mutta varmaan narskujen tuoksu on Sulolle mieleen :D

      Poista
  5. Mahtavia kuvia.. sieltä se on tulossa, nimittäin ihana kesä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta, aika kuluu siivillä ja pian alkaa luonto heräämään kevääseen!

      Poista
  6. Nuo kissakukkaset ovat ihanimmat, hrrrr. Voi kun tuommoiset saisi meidänkin puutarhaan kehräämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisut ovat suloisia, ihania paijattavia (aina kun heille sopii), kainaloisia! Suosittelen lämpimästi!

      Poista
  7. Kohta se on taas täällä, kevät :) Kissoista sen huomaakin jo. Ovat niin virkkuina että.

    Milloin tuo magnolia kukkikaan? Näin sen yhtenä keväänä (toukokuun lopuilla?), mutta minulla ei ollut kameraa mukana, kun olin siinä vain käymässä. Tänä keväänä olisi hauskaa käydä paikan päällä taas, kameran kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat vaistoavat kevään jo hyvin varhain ja heräävät tutkimaan ja haistelemaan luontoa! Me olimme kesäkuun puolessa välin Hatanpään arboretumissa ja silloin magnolia oli jo täydessä kukassa, upea!

      Poista
  8. Sulo on niin nimensä veroinen siellä narskujen keskellä, oikea asenne kisuilla kesänkin suhteen, masuvillat kohti aurinkoa!
    Kaikenlaista mukavaa kesään mahtui, vaikka edelleen on päällimmäisenä mielessä se taukoamaton sade!
    Kiva oli Vakka-Taimen reissumme, toivottavasti saadaan järkättyä se bloggaajatapaaminen alkukesällä siellä Vakka-Taimessa. Ehkä meidän pitää pian alkaa pohtimaan valmisteluja, kun on jo kevääseen herätty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja, ihan täällä innolla odottelen, milloin ilmoitat tapaamisen ajankohdan. Melkein on kalenteri tässä odottamassa....

      Poista
    2. Sulo osaa ottaa kaikesta kivasta kaiken irti, nauttii lämmöstä ja herkuista, puskee työkseen ja tulee rapsutettavaksi, mutta vain päätä saa rapsuttaa ei muualta (varmaan siksi kun hän on silkkiturkki ja se sähköistyy helpolla). Viime kesä tuntuu yhtä hyvältä kuin muutkin nyt ajateltuna, mutta kyllä sitä vettä tulikin, ajattelin että riisiäkö pitäisi alkaa kasvattamaan!!

      Juu, Vakka-Taimen reissu oli niin kiva vaikka sade uhittelikin, mutta emmehän ole sokerista ihan kokonaan :D Kevätherätys ollaan saatu, voitaisiin tosiaan alkaa miettimään sitä bloggaritapahtumaa, Vakka-Taimeen varmaan päästään ja se olisi niin herkullinen vierailukohde!

      Poista
  9. Tätä haastetta on ollut ihanaa käydä lukemassa monista blogeista. Jollei näillä annoksilla herää, niin ei sitten millään.
    On se vaan jännä, miten jotain kuvaa katselemalla pystyy aistimaan lämmön, tunnelman ja melkeinpä astumaan kuvaan mukaan. Ihana kesä on ollut sinullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, kotihommiakin olisi mutta ei malta kun täällä on niin paljon mukavaa luettavaa ja upeaa katseltavaa!! Olen huomannut tuon saman, joissakin kuvissa hetki on niin läsnä että melkein sen kaikilla aisteilla pystyy tuntemaan ja sekös on niin mukavaa!

      Poista
  10. Kylläpä onkin keväinen tunnelma tässä sun postauksessa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kevättä odottelen kovin, kohta saan ekat siemenet multaan :D

      Poista
  11. Kyllä taas näilläkin kuvilla tuo kevään odotus sai uutta energiaa, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauran haasteeseen oli mukava vastata, ja on ollut mukavaa lukea muidenkin hänen haasteeseensa vastanneiden blogeja, ja energiaa on tullut ja sitä tarvitaankin kovin!

      Poista
  12. Nyt on pakko nolona kysyä, että mikä se kaikkien bloggareiden lemmikki on? Tosi kaunis! Totesin myös, että mun puutarhasta puuttuu pari kissaa. Ne niin täydentäisivät kokonaisuuden. Sääli kun en voi sisään ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on ihanainen morsiusleinikki, meillä kasvaa varjotarhassa ja kukki pitkään kauniin herkillä pienillä kukillaan.

      Meilläkään kissat eivät tule sisälle ollenkaan, tytär allerginen. Pojilla on miestenhuoneessa (lue: pannuhuoneessa) kummallakin oma sänky, syötävät ja juotavat, isännällä oma tuoli ja siellä he miettivät viisaita yhdessä, saan hakea sieltä vain sipuleita ja kanoille vettä, muuten pääsy kielletty! Pojilla on kissanluukku, josta pääsevät kulkemaan.

      Poista
  13. Ihanat kisulit jäivät kovasti mieleen, varsinkin Sulo narsissiviidakossa :D

    Morsiusleinikillekin pitäisi jonnekin paikka kehitellä. Ehkä ei enää tänne kaupunkiin, hukkuu pienokainen muiden joukkoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat kisut ovat aktiivisia puutarhakissoja! Ihania poikia! Morsiusleinikistä tuli muistokukka mukavasta tapaamisestamme bloggareiden kanssa viime kesänä, tein etupihalle varjopenkin ja sinne kunniapaikan sai morsiusleinikki, toivottavasti löydät paikan ihanuudelle!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!