lauantai 28. helmikuuta 2015

Taisi kevät alkaa

Minäkin tein tänään katsastuskierroksen pihamaalla. Lunta on paikoin vielä aika paljon, mutta pälviäkin löytyi.


Versovauvoja pukkaa maasta...

Töyhtöangervo
...ja oksista.

Köynnöshortensia

Pieni pälvipaikka lasihuoneen seinustalla. Siinä on paksulti lunta, kasvihuoneen katolta tippunut. Taisi jouluruusun kova into päästä kukkimaan sulattaa pälvipaikan paksuun hankeen.




Pionit nukkuvat vielä paksun lumipeiton alla.


Isäntä on ollut rankametsässä, raivannut ja tuonut puut klapityömaalle. Osa rangoista on pienitty ja jo häkissä kuivumassa, osa vielä puimalan mäellä kasassa. Tapahtui yksi läheltä piti -tilanne. Raportoin sen vakavalla äänensävyllä isännälle!

Pohjolan tyttäret


Isäntä leppoisaan sävyyn sanoi, ettei tuossa ole edes vahinko vielä lähellä, kyllä Pohjolan tytär nyt muutaman rangan päällään kestää! Lepän katkaisupinta on iloisen oranssi.

Piippojakin löysin omenapuun alta...

Keltaisia narsisseja, Carlton
 
...ja yllätyksen. Hymyilen vieläkin onnesta!

Lumikellot 28.2.2015! Ennätys meidän mäellä.

Alppiruusuista Haaga on jo hereillä kevääseen...
 
Haaga
...samoin Pohjolan tyttäret..

...Mikkeli miettii vielä...

Mikkeli
...Pekka vielä talviunessa...

Pekka

Mukavaa viikonloppua!

tiistai 24. helmikuuta 2015

Lisää pelakuita

Leikkasin pelakuut, tai siis Mårbackani, ihanuuden. 


Nyt minulla on, jos ne vain suostuvat juurtumaan ja kasvamaan, kymmenen uutta Mårbackaa, vaaleanpunaista pelakuuta.



Amatsonin lilja yllätti iloisesti!


Oikein mukavaa viikon jatkoa! Räntää sataa, mutta kevään tulo valaiseen auringon tavoin mielessä!


sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Valkoinen yllätys

 Nousin ajoissa...nautiskelemaan, kutomaan, talo oli ihan hiljainen, mitä nyt hiljainen "hyrinä" makuuhuoneen suunnalta kuului.

Katsoin ikkunasta ulos, voi ei, katsoin uudelleen! Juuri eilen olin ihaillut lumen alta paljastunutta nurmea ja nyt siinä oli ihan kauhea määrä lunta päällä.


Lumi satoi melkein poikittain, tuuliviiri oli ihan ihmeissään.

Satoi koko aamupäivän, lämpötila ulkona plussan puolella, navetan kattotiilet näkyivät hauskasti ruudullisina.

Tänään ei kannata mennä ulos, ajattelin. Parempaa puuhaa tiedossa. Olin ostanut HALVALLA pelakuun siemeniä, vanhentuvat siis tänä vuonna, oli pakko ostaa, 40 senttiä pussi, ja ostin siis neljä pussia. Samoja vanhentuvia pelakuun siemeniä ostin viime vuonna ja kaikki iti. Olin siis tyytyväinen itseeni, olin siis taloudellinen.

Olin aikaisemmin hankkinut Nelson Gardenin turvepellettejä, 16 kpl 3.90 e puutarhakaupasta, olin ostokseeni tyytyväinen. Mutta kun kummityttö kertoi ostaneensa Honkkarista Strömsön turpoavia kookosmultapellettejä 50 kappaleen paketin hinnalla 4.60 e, sai se minut huokaisemaan, toisenkin kerran. No kävin äitiä hoitamassa ja kas matkan varrella oli Honkkari, auton etupyörät kääntyivät siis sinne. Ostin näitä pellettejä siis neljä pakettia, taloudellinen kun olen, perässä seurasi muutama siemenpussi, ei montaa vain muutama helmi.

Turvotin pelletit, kookosmultapelletti turposi tosi nopeaan, siis ihan silmissä. Turvepelletin turpoaminen kesti pidempään, mutta turposi kuitenkin. Kookosmultapelletit olivat suurempiakin turvonneena. Kylvin kaikki 32 siementä pelletteihin. Testini siis jatkuu, kummassa kasvaa paremmin.

Purkitin samalla keittiön Madeira-nurkalle tulevat Turusta ostamani taimet, oleanterin (väristä ei ole tietoa mutta se ei haittaa), greipin ja soilikin (pensassoilikki, onkohan, muistinkohan nimen oikein) kaunis se kuitenkin on kukkiessaan.
Oleanteri

Soilikki

Greippi

Kerron myöhemmin lisää, puuhastelin multapussin kanssa enemmänkin, onnellisena!
Soilikki

Mukavaa alkavaa viikkoa!

lauantai 21. helmikuuta 2015

Hyvän mielen haaste

 

Kosotäti laittoi minulle  haasteen.

Haasteessa säännöissä sanotaan:


- Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän). Jos haluat, ylläolevaa kuvaa saa vapaasti käyttää postauksessa!

- Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
- Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.
  
Olen aika nuori bloggausiältäni, mutta olen seurannut blogeja jo kauan ennen kuin itse tulin blogistaniaan, kaikkea kivaa on löytynyt ja paljon hyvää mieltä!


Haluan haastaa hyvänmielen haasteeseen:

Suvikummun Marjan 
Marjan blogia seuratessa tulee aina hyvä mieli. Voi miten ihania juttuja blogissa on: käsitöitä, pihajuttuja, kukkia, kasveja, herkkuja, sisustusta ja vaikka mitä! Marjalla on kaikkeen lämmin lähestymistapa!


Vanhan Rouvan
Vanhan Rouvan blogissa eletään elämää, ihania keksintöjä monesta asiasta, mitä muut heittäisivät jo pois, herkkuja herkkujen lisäksi, ihania luontokuvia, taitavia käsitöitä, lämminhenkisiä kertomuksia elämästä. Hyvä mieli tulee myös täällä joka kerta!

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Etelän matkalla

Talviloma alkoi maanantaina. Lähdimme Kivipellon isännän kanssa etelään, minihanimuunille.


Varasimme Ruissalon kylpylästä kahdelle sopivan sopukan. Viihdyimme hyvin. Liotimme itseämme altaissa, uidapolskuttelimme, istuimme porealtaassa ja saunoimme. Lämmintä riitti.


Ulkona pauhasi myrsky. Rannassa oli vähän jäätä, mutta kauempana vaahtopäät iskivät rantaan. Ja tosiaan, Saaripalstan Sailan blogia ihmetellyt olen jo monesti, lunta ei juurikaan ollut kuin kesi, hangista ei tietoakaan.

Mukavasti vierähti pari päivää, esikoiselle matkasimme seuraavaksi. Mutta kun tie on pitkä ja mutkainen ja kartturi siis oivallisen taitava, ajaa karautimme viidakkoon, Ruissalon arboretumiin, kuinkas sattuikaan. Kivipellon isäntä ei niin kovin ollut kiinnostunut, mutta minä olin ja jos se jaetaan kahdella niin yhteissumma on siis että oli kaksi kiinnostunutta! 

Kuvia ihanasta paikasta, jonne siis menen kesällä uudelleen, varmasti!

Sitruksia

Pelakuita

Lempikukkia, kamelioita




Ihanuuksia



Orkideoja
Trumpettipuu, ei ollutkaan ihan mahdottoman vahva tuoksu, varmaan siksi että tila oli niin laaja-alainen.
Kolibrikukka, ihanainen
Pippuri
Nyt siis tiedän minne ne kaikki menevät, jotka menevät sinne missä pippuri kasvaa, Turkuun!

Vahvan itsehillinnan omaavana (heh), ostin tuliaisiksini vain muutaman taimen ja kolme pussia siemeniä, eihän ollut paljoa?